Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.810

Első napom a lézeres szemműtét után

Nyáron túlestem a FEMTO lézeres szemműtétemen, azóta teljesen megváltozott az életem. Jobban látok, mint korábban szemüveggel, és a kezelés után sem volt fájdalmas a gyógyulás. Utólag már bánom, hogy ennyit gondolkoztam rajta, felesleges volt a félelem. Hogy megmutassam másoknak is, hogy tényleg nincs mitől tartani, megosztom a tapasztalataimat.

Mi történt a műtét után?

Maga a műtét csak pár percig tartott és semmilyen fájdalmat nem éreztem. Mikor befejezték az eljárást egy picit pihentem, közben mindenki nagyon kedvesen válaszolgatott a kérdéseimre. Kaptam egy kezelési értesítő lapot, ami bizonyítja, hogy a szemműtétem megtörtént. Ahhoz, hogy kiírjanak táppénzre, ezt a lapot magammal kellett vinni a háziorvosomhoz. Mivel FEMTO műtétem volt, elég volt 2 nap pihenés, bár már másnap úgy éreztem, hogy akár vissza is állhatnék munkába. Tulajdonképpen a gyors gyógyulás döntő szerepet játszott abban, hogy emellett a kezelés mellet döntöttem. (Azért fontos tudni, hogy a pihenés ideje attól is függ, hogy mekkora dioptriát szükséges javítani vagy hogy épp mennyire érzékeny a szervezetünk.)

A kezelésre édesapám kísért el, ő vitt haza autóval a műtét után. Otthon nem fájt a fejem, nem szédültem, jól éreztem magam, de biztos, ami biztos aludtam egy kicsit egy sötétebb szobában. Pár órára sikerült is elbóbiskolni, aztán felkelés után csöpögtettem szemcseppet a szemembe. A rendszeres szemcseppezésre szükség van a szaruhártya javítósejtjei miatt. A szaruhártyában a javítósejtek sérülésnek érzékelik a lézerkezelést, így elkezdenek dolgozni, megpróbálják visszaállítani a műtét előtti hibás szaruhártyaállapotot. Azonban a szemcseppekkel ezt meg tudjuk akadályozni, ráadásul még a fertőzésektől, gyulladástól is véd.

Az első éjszaka

Az első este megébredtem álmomból, ekkor éreztem, hogy kicsit sajog a szemem. Bevettem a klinikán kapott algopyrint, 10 perc után pedig vissza is aludtam. Reggel mikor felébredtem, csak a biztonság kedvéért vettem be még egyet, de szerencsére a fájdalom teljesen elmúlt. Egy egész picit homályosan láttam, de nem izgultam, hiszen a klinikán jelezték, hogy ilyenre lehet számítani.

Az első kontroll

A kontrollra busszal mentem másnap, természetesen UV szűrős napszemüvegben. Nem zavart a fény, nem volt semmi gondom az utazás után, mikor pedig a klinikára érkeztem, ismét nagyon kedves volt mindenki. Az első kontrollvizsgálaton 70%-os látásélességet mértek. Megvizsgáltak, azt mondták minden rendben, elindult a hámosodás folyamata. Ez nagyon megnyugtatott. Távozás előtt még újra átbeszéltük a szemcseppek adagolásának módját, majd ugyanúgy ahogy érkeztem, busszal indultam hazafelé.

2. nap

A reggeli kontroll után kicsit unatkoztam. Főleg zenét hallgattam vagy beszélgettem. Kicsit kellemetlen volt, hogy a szemem könnyezett, néha szúrt, de szerencsére kaptam fájdalomcsillapítókat, így nem volt gond. A klinikán üzemel 24 órás telefonos ügyelet arra az esetre, ha bármi gond lenne, de szerencsére nekem nem kellett telefonálnom semmiért.

3. nap

Ez volt az első munkanapom a műtét után. Minden nagyon jól ment, néhány kollégám pedig nagyon meglepődött, hogy nem szemüvegben lát. 

Orvosi előírások

  1. A műtét után 1 hétig nem szabad sportolni – ezt nem szerettem, mert sokat sportolok, picit hiányzott.
  2. 1 hétig nem sminkelhettem a szemem -  nőként ezt volt a legnehezebb betartani. Az arcom többi részére azért használtam festéket, de nagyon vigyáztam, nehogy belemenjen a szemembe
  3. 1 hétig tartózkodni kellett a poros vagy füstös helyektől, illetve a vizes tevékenységektől. Gőzfürdő, strand, szauna nem jöhetett szóba.
  4. 1-2 napig a szemet nem szabad dörzsölni. Ez se volt könnyű, hiszen korábban minden reggel úgy ébredtem, hogy a kezeimmel kidörzsöltem a szememből.
  5. UV-szűrős napszemüveget 2 hónapig kell viselni, borús időben viszont elhagyható. Szerencsére beltéren erre nem volt szükség, mert mint megtudtam, a hagyományos ablakok 100%-ban szűrik az UV fényt. Viszont autóban vagy tömegközlekedésen kellett, mert a szélvédők legtöbb esetben nincsenek 100 %-os UV védelemmel ellátva.
  6. A szolárium 3-6 hónapig tilos. – bár én úgysem szoláriumoztam eddig sem :)

 

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat május 15-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.