Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.810

A látásélesség alakulása az idő előrehaladtával

A látásélesség alakulása az idő előrehaladtávalA fiatalság elmúlásának sok jele van, hosszasan tudnánk őket sorolni.  

A szemünk sem kivétel, az öregedés folyamata itt is jelentkezik. Azok az emberek, akik sohasem hordtak szemüveget, kontaktlencsét, észreveszik, hogy már nem látnak jól közelre.  Ha nem tudják elég távol tartani maguktól az olvasandó szöveget, vagy ha nem ideálisak a fényviszonyok, akkor nem látják élesen az apró betűket.

Mikor kezdődik a látásélesség csökkenése?

Már a negyvenes éveink közepére elkezdődhet a közeli látásélesség csökkenése. Ez a presbyopia, vagy öregszeműség.  A szemlencse veszít a rugalmasságából, ezért nehezebben tud fókuszálni olvasótávolságra. Ugyanúgy, mint a rövidlátás (myopia) és a távollátás (hyperopia), az öregszeműség (presbyopia) is fénytörési hiba. Egészséges szemben a fény a szaruhártyán, majd a szemlencsén áthaladva a szem hátsó részében található ideghártyára (retina) vetül. Az idő múlásával a szemlencse veszít a rugalmasságából, amiből az következik, hogy a fény nem pontosan az ideghártyára kerül.

Az öregszeműség miatt  a szem nem látja élesen a közeli tárgyakat. Ez a jelenség ellentétben áll a fiatal szem alkalmazkodóképességével, hiszen akkor a szem a rugalmasságának köszönhetően képes mind a két távolságra fókuszálni.

Az idő további előrehaladtával kialakulhat a szürkehályog (cataracta) is: apró, ködös foltok a szemlencsében, amelyek homályossá, szürkévé teszik a látást. A szürkehályog általában az idős korra jellemző, de nem csak idős korban fordulhat elő. A szürkehályog nem jelenik meg kötelezően minden ember esetén, okozhatja még a cukorbetegség (diabetes), genetikai hajlam, illetve szemsérülés.

Elkerülhetetlen tehát, hogy velünk együtt a szemünk is megöregedjen, de ez ma már nem jelent megoldhatatlan problémát. A legegyszerűbb megoldást az olvasószemüveg, vagy a bifokális kontaktlencse viselése. Szürkehályog gyanú esetén, vagy 65 éves kor után a műlencse-beültetés jön szóba.  A lézertechnika fejlődésének köszönhetően a lézeres szemműtét is megoldást jelent az öregszeműség kezelésében (Laser Blended Vision), ami biztonságos, egyszerű, a leghatékonyabb az összes többi látáskorrekciós megoldás közül.

Sajnos az öregedési folyamatot nem tudjuk megállítani, de szerencsére nem kell lemondanunk a közeli és távoli éles látás élményéről a lézeres szemműtét fejlődésének köszönhetően. 

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat május 15-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.