Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.420

A lézeres szemműtét feltételei

Akik a lézeres szemműtét mellett döntenek szemüveg vagy kontaktlencse viselése helyett, egy nagyon aprólékos, szemészeti szempontból mindenre kiterjedő alkalmassági vizsgálaton vesznek részt. Az alkalmassági vizsgálat során nem csak a szemészeti betegségeket szűri ki a szemész orvos, hanem azokra a belgyógyászati és bőrgyógyászati betegségeket, melyek befolyásolhatják a gyógyulási folyamatot.

Mikor érdemes az alkalmassági vizsgálatot elvégezni?

PRK műtét előtt 6, FEMTO műtét előtt 3 hónapig érvényes az alkalmassági vizsgálat.

A precíz pontos vizsgálathoz szükség van arra, hogy a szaruhártya felszínét a természetes állapotában vizsgálja a szemész, ezért a kontaktlencse viselést a lencse típusától függően 7-14 napig szüneteltetni kell a vizsgálat előtt.

Mire kíváncsi az orvos?

A lézeres szemműtét feltételeiElsősorban a dioptria hiba mértékére. Nagyon fontos, hogy a dioptria hiba elérje a minimálisan kezelhető értéket és ne haladja meg azt, amit még meg tud kezelni a lézer. Ezek az értékek plusz 6 és mínusz 12 dioptria között lehetnek, a lézer a szemtengelyferdülést, asztigmiát is tudja kezelni.

A szemész a vizsgálat során megállapítja, van-e valamilyem szemészeti betegsége a páciensnek. A leggyakoribb kizáró ok a szürke hályog, zöld hályog (bizonyos esetekben egy megelőző lézerkezeléssel a zöld hályog nem kizáró tényező), szaruhártya betegségek, tompalátóság (amblyopia) stb. A szembetegségeken túl nagyon fontos, hogy a páciens szaruhártyája elég vastag legyen. Abban az esetben, ha nem megfelelő a vastagság, akkor vagy csak dioptriacsökkentést tud ajánlani az orvos, vagy egyáltalán nem javasolja a szemműtétet, mivel a lézer a szaruhártyából párologtat el a megfelelő eredmény elérése érdekében.

Nagyon fontos, hogy a lézeres szemműtét 18 és 65 éves kor között végezhető. 65 év felett már különböző szembetegségek megjelenésére lehet számítani, ezért a műtét nem végezhető el a nemzetközileg elfogadott protokollok szerint.

Ha a szem rendben van, nem áll fenn szembetegség, és a szaruhártya is elég vastag, még akkor is kiderülhet olyan belgyógyászati betegség, ami negatívan befolyásolja a lézerkezelést. Ilyen például az inzulinos cukorbetegség, mely kiszámíthatatlanná teszi a gyógyulási folyamatot. Az autoimmun betegségek is ebbe a körbe tartoznak, mint például a rheumatoid arthritis (RA), a systemas lupus erythematosus (SLE), Crohn-betegség és a colitis ulcerosa aktív formája. Utóbbi két betegség esetén, ha páciens egy éve tünetmentes és nem szed gyógyszert a kezelés elvégezhető. A fent említett belgyógyászati betegségek nemcsak a sebgyógyulást befolyásolják, hanem sokszor okozhatnak szemtünetet is, mely szintén befolyásolhatja a kezelés eredményét.

Akadnak olyan bőrgyógyászati betegségek, amelyek szintén kizárhatják vagy az egyik, vagy mindkét típusú kezelést. Ilyen például a psoriasis (pikkelysömör), ha a szem környékét érinti.

Nagyon fontos, hogy mind a szemvizsgálat idején, mind a lézerkezeléskor a páciens hormonrendszere egyensúlyban legyen. Bizonyos gyógyszerek szedése jelentős mértékben kitolhatja a lézeres szemműtét időpontját azok hormonális hatása miatt. Azonban, ha valaki például bőrproblémákra szteroid tartalmú gyógyszert szed, szükséges megvárni a szedés befejezése után a kiürülését, ami legalább 3-6 hónap. A daganatos megbetegedések utáni citosztatikum terápia is jelentősen befolyásolja a lézeres szemműtét időpontját.

A hölgyek életében a szoptatás is egy hormonális változással járó esemény, az alkalmassági vizsgálatot is minimum 3 hónappal a gyermek táplálásának befejezése utánra kell időzíteni.

Összefoglalva, mik lehetnek azok a leggyakoribb kizáró tényezők, amelyek miatt nem végezhető el a lézerkezelés?

  • szembetegség (szürke hályog, zöld hályog, szaruhártya probléma)
  • vékony szaruhártya
  • autoimmun betegség (SLE, RA)
  • belgyógyászati betegség (cukorbetegség)
  • bőrgyógyászati betegség (pikkelysömör)
  • bizonyos gyógyszerek alkalmazása
  • terhesség
  • életkor
  • dioptria

Mivel két különböző lézeres eljárást alkalmazunk, nem biztos, hogy egy meglévő betegség abszolút kizáró tényező. Ilyen például a rosacea nevű bőrbetegség, melynek fennállásakor a FEMTO kezelés végezhető el, a PRK nem.

Aki rendelkezik szemészeti, belgyógyászati vizsgálati leletekkel jól jár, ha azt a jelentkezéskor elküldi a klinikának. A szakmai protokoll útvesztőiben könnyedén eligazodó szemészeti szaktanácsadók megkímélhetik Önt egy fölösleges utazástól és vizsgálattól, ha minél pontosabban tájékoztatja őket.

A vizsgálat végén szemorvos kollégánk részletesen ismerteti a vizsgálat eredményét, segít eldönteni, melyik az ideális kezelési módszer az Ön esetében. A Sasszemklinika kizárólag azoknak végzi el a kezelését, akinél közel 100.000 kezelés tapasztalatán nyugvó véleményünk szerint ideális eredmény várható. Az alkalmassági vizsgálat mintegy másfél órát vesz igénybe. A vizsgálat során olyan szemcseppet is adunk, mely a közeli látást átmenetileg rontja és fényérzékenységet okoz, így saját gépjárművel nem tud majd hazafele vezetni. 

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat március 30-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.