Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.690

Mi történik a Sasszemklinikán? Lézeres szemműtét menete

Sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon mi fog velük történni a Sasszemklinikán. Hogy az aggodalmakat eloszlassuk, az alábbiakban összefoglaltuk, hogy például a FEMTO lézeres szemműtét folyamatáról mit érdemes tudni – hogy mindenki el tudja képzelni, hogy mi a menete egy ilyen típusú kezelésnek, illetve mi vár majd rá, hogyha a lézeres szemműtét mellett dönt.

Lézeres szemműtét során alkalmazott FEMTO lézer fénye a Sasszemklinka műtőjében

A FEMTO lézeres szemműtét menete 7 lépésben:

  1. Az első lépés a kihagyhatatlan alkalmassági vizsgálat. Eme analízis során részletesen megvizsgálják a pácienst, több mérést is elvégeznek rajta, hogy pontosan meghatározzák a kezelendő dioptriákat és cylinderekeket, illetve kiderüljön, hogy az illető egyáltalán alkalmas-e a lézeres szemműtétre, és hogyha igen, akkor melyik típusú kezelést javasolják neki. Mindez általában 1,5-2 órát vesz igénybe, hiszen több részből áll az elemzés, de szerencsére teljesen fájdalommentes, akárcsak a lézeres szemműtét. Hogyha az alkalmassági vizsgálat rámutatott arra, hogy nincs akadálya például a FEMTO lézerkezelésnek, akkor már csak a pontos dátumot kell kitűzni. Illetve ekkor kapja meg a páciens a névre szóló, orvosi garancialevelet, mely a kezelés várható eredményét tartalmazza.
     
  2. A lézeres szemműtét napján egy szemész szakorvos ismételten megvizsgálja a páciens fénytörési hibáját, és ellenőrzi, hogy az újbóli eredmény eltér-e az alkalmassági vizsgálaton kapottól. Hogyha mindent rendben talált, akkor a páciensnek el kell olvasnia a beleegyező nyilatkozatot és aláírnia. Ezen kívül ilyenkor érdemes még feltenni azokat az utolsó kérdéseket, melyekre esetleg a páciens addig nem kapott választ, bár ilyen nem sűrűn szokott előfordulni.
     
  3. A beleegyező nyilatkozat aláírása után jöhet még egy kis papírmunka: elkészítik a bizonylatokat a FEMTO lézerkezelés díjának befizetéséről, illetve egyúttal egyeztetik a kezelés utáni kontrollok pontos időpontjait is.
     
  4. A papírozás után jön el a Xanax ideje. Ezt az enyhe feszültségoldó gyógyszert szokták ugyanis alkalmazni a lézeres szemműtét előtt. Bevételét nem lehet kikerülni, még akkor sem, hogyha Te vagy a világ legnyugodtabb embere, ugyanis a Xanax segít ellazítani a szem körüli izmokat.
     
  5. Ezután az asszisztensnő a műtő előkészítő helyiségébe vezeti a pácienst, ahol Humacain szemcseppel megtörténik a szem érzéstelenítése.
     
  6. A műtő előkészítő helyiség után a műtőbe kísérik a pácienst, ahol többnyire 3 fő helyezkedik el: a lézeres szemműtétet végző orvos, a műtős asszisztensnő és egy klinikai lézermérnök is, aki a lézerberendezéseket felügyeli. A műtőben a pácienst lefektetik, akinek a lézeres szemműtét közben nincsen semmi teendője, csak annyi, hogy nyugodtan, mozdulatlanul feküdjön, tartsa nyitva a szemét és a mikroszkóp által kijelölt fénybe nézzen. Szerencsére a FEMTO lézerkezelésnek egyik szakasza sem jár fájdalommal, úgyhogy emiatt még a legérzékenyebbeknek sem kell aggódniuk. Az esetleges zavaró pislogó inger miatt sem kell félni, ennek megakadályozására ugyanis egy kis eszközt alkalmaznak. A FEMTO lézeres szemműtét ideje alatt a páciens semmit sem fog érezni, mindössze a lézer kattogó hangját fogja hallani, illetve a személyzet tudósítását a történtekről. De mi is történik a FEMTO lézeres szemműtét közben? 2 lépésben dolgozik ez a módszer: először egy femtosecundumos lézer védőlebenyt alakít ki a szaruhártya felső részén, amely egészen elképesztő módon általában csupán csak 20-30 másodpercet vesz igénybe szemenként. Ez idő alatt előfordulhat, hogy a páciens látása elhomályosodik, de ettől nem kell megijedni, ez csak átmeneti állapot. Második lépésben pályára lép az ún. excimer lézer, mely a védőlebeny felhajtása után átalakítja a szaruhártyát, azaz eltávolítja a szükséges dioptriákat. Az egész FEMTO lézerkezelés kb. 8-10 percig tart, úgyhogy hamarabb túlleszünk rajta, mint gondolnánk. A műtét végeztével egy falióráról kell leolvasni az időt a páciensnek, aki meglepődve fogja tapasztalni, hogy még a másodpercmutatót is tisztán fogja látni.
     
  7. A rapid műtét után a pácienst a váróba kísérik, ahol egy kis ideig megpihenhet. Ezen a ponton a páciens szokott kapni egy receptet gyulladáscsökkentő szemcsepphez, amit a lézeres szemműtét után majd 3 hétig kell használnia. A FEMTO lézeres szemműtét után közvetlenül előfordulhat homályos, ködös látás vagy enyhe könnyezés, de ez pár órán belül elmúlik és ki fog alakulni a várva-várt éleslátás. A kezelés utáni napot érdemes otthon, pihenve tölteni, csak az 1. napos kontrollvizsgálaton szükséges részt venni. De ezek után, másnap már nyugodtan munkába lehet állni.

Jelentkezz most ingyenes lézeres szemműtétet megelőző vizsgálatra »

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat május 15-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.