Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.219

Lézeres szemműtét gyermekvállalás, terhesség előtt vagy után?

A terhesség alatt a hormonális hatások következtében megváltozik a szervezet folyadék (víz) tartalma. A változás nem csak a bőrt, a kötőszöveteket érintheti, hanem a szemlencsét is. Előfordulhat, hogy a kismama látása, fénytörési hibája romlik a terhesség és a szoptatás alatt. A terhesség okozta romlás rendszerint a szoptatás befejezésével rendeződik. A várandós és szoptatós kismamák esetében a lézeres szemműtét tehát a terhesség és a szoptatás időszakában nem jöhet szóba, mivel nem stabil, hanem változó a fénytörési hiba.

Lézeres szemműtét gyermekvállalás előtt vagy után?

Gyermekvállalás, terhesség előtt vagy után javasolt a lézeres szemműtét?

Mindkét megoldás jó. Mindegy, hogy a hölgyek gyermekvállalás előtt vagy után döntenek a lézeres szemműtét mellett,  ha tekintettel vannak az alábbiakra.

Lézeres szemműtét gyermekvállalás, terhesség előtt

Ha előbb lézeres szemműtétet szeretnénk, és később gyermeket, akkor csak az a fontos, hogy FEMTO kétlézeres kezelést követően 2 hónapot, míg a PRK egylézeres kezelést követően 6 hónapot várjunk a fogantatással. A kezelések után szteroidot is tartalmazó szemcseppeket kell alkalmazni az elérhető legjobb látásélesség elnyerése érdekében.
Ha azonban a lézerkezelés szemcseppekkel történő gyógyulási szakaszában derül ki a terhesség, akkor a magzat védelme érdekében célszerű abbahagyni a csepegtetést. Így az ideális látásélesség nem biztos, hogy elérhető lesz.

Lézeres szemműtét terhesség előtt vagy után?Lézeres szemműtét gyermekvállalás, terhesség után

Ha a gyermekvállalás után szeretnénk, hogy megtörténjen a lézeres látásjavítás, akkor a szoptatás befejezése után 3 hónapot célszerű várni, hogy a hormonális állapot és a szervezet folyadék háztartása rendeződjön. Ekkor már lehet alkalmassági vizsgálatra jelentkezni, így már pontos mérési eredményeket kapunk.  

A természetes úton való szülésnek nincs akadálya lézeres szemműtét után

Tévhit, hogy a lézeres szemműtét után nem lehet természetes úton szülni. A Sasszem kezelés tervezésekor gondosan ügyelünk arra, hogy ne gyengítsük meg a szaruhártyát. Ahogy az aktív versenysportnak, úgy a természetes szülésnek sincs akadálya sem PRK, sem FEMTO kezelés után.

A tévhit valószínűleg onnan ered, hogy valóban vannak olyan szemfenéki elváltozások, amelyek esetén nem javasolt a spontán szülés, akár lézerkezeltek voltunk korábban, akár nem. Ezt a kismamáknak érdemes ellenőriztetni a helyi szemészeten a terhesség 34. és 36. hete között.

Legyen Ön is sasszemű!

Jelentkezzen INGYENES alkalmassági vizsgálatra!

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat március 30-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.