Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.893

Mi történik a szürkehályog műtét után? 

szürkehályog műtét után

Mennyi idő múlva veszik le a kötést a szeméről? Fájdalommentes a gyógyulás? Mikor javul a látás? Mikor térhet vissza a munkába? Ezek a kérdések merülnek fel — és még sok más is-, ha szürkehályog műtétre készül. Most mindent megválaszolunk.

Hogyan fog látni a szürkehályog műtétet követően? 

Már a kötés leszedése után, tehát a szürkehályog műtétet követő reggelen tapasztalni fogja a látásjavulást: élesebben, kontúrosabban, színgazdagabban érzékeli majd környezetét. A következő egy hétben pedig intenzíven javul majd a látása, és egy hónap elteltével várható a teljes gyógyulás. Mivel a modern, prémium műlencsékkel nemcsak a szürke hályog, hanem a szem fénytörési hibái is korrigálhatók, sokkal jobban lát majd, mint a betegsége előtt, így életminősége, közérzete is javul. Nyújtott fókuszú vagy trifokális műlencse beültetése esetén akár a szemüvegétől is megszabadulhat.  

Mikor vannak a kontrollvizsgálatok szürkehályog műtét után?

Az első kontrollvizsgálatra a műtét másnapján, reggel kerül sor, melynek során szakorvosunk ellenőrzi a heg gyógyulását, a szemnyomást, a műlencse helyzetét, illetve a kötést is ekkor veszik le. Ezután még 1 hét múlva van egy kötelező kontrollvizsgálat, de ajánlott 1 hónappal és 1 évvel a műtét után is ellátogatni a klinikánkra, hogy megbizonyosodjon a teljes gyógyulásról és szemének egészségéről. 

Mikor távozhat a klinikáról a szürkehályog műtét után? 

A Sasszemklinikán nemcsak a műtét előtt és közben ügyelünk a pácienseink maximális kényelmére, hanem utána is.  A műtétet követően az Ensana Thermal Hotel szobájában pihenhet. Ha panaszmentes és rendelkezik budapesti szállással, akkor néhány óra után hazamehet. Annak, aki vidékről érkezik klinikánkra, vagy egészségügyi állapota nem teszi lehetővé, hogy rögtön haza utazzon, érdemes VIP kiegészítő csomagunkat választania, mely többek között tartalmazza az egy éjszakás szállást teljes ellátással. 

Milyen tevékenységeket és meddig kell kerülni? 

Ahhoz, hogy a szem tökéletesen be tudjon gyógyulni, illetve a műlencse megfelelően rögzülhessen, fontos betartani néhány óvintézkedést. A műtött szemet 1 hétig nem érheti víz, szennyeződés, így sminkelni nem szabad, arctisztításhoz pedig ebben az időszakban speciális törlőkendőt érdemes használni. Az első hét után már mosakodhat meleg vízzel, de ekkor is ügyeljen rá, hogy nagyobb vízmennyiség, illetve szappan ne kerüljön a szemébe! Ugyanezen okból csak 1 hét után moshat hajat, és akkor is csak hátrahajtott fejjel (ahogy a fodrásznál is). A sportolást is 1 hét elteltével lehet fokozatosan újrakezdeni, de a vízi mozgásformákat, megerőltető edzéseket és a szaunázást 1 hónapig kerülje. Emellett az első hónapban nem emelhet 5 kg-nál nagyobb súlyt, valamint az első héten nem ajánlott repülővel utazni.

Mit jelent a másodlagos szürkehályog? 

A tévhitekkel ellentétben nem arról van szó, hogy a műlencsén alakul ki szürke hályog, ilyen ugyanis nem következhet be. Másodlagos szürkehályog alatt a szemlencse tokzsákjának beszürkülését értjük. A szürkehályog műtét során a beteg szemlencse tokzsákját nem távolítjuk el, mivel abba ültetjük be a műlencsét. Hónapokkal vagy évekkel a műtét után előfordulhat, hogy ez a lencsetok megvastagodik, elszürkül, ami akadályozza a fénysugarak átjutását a szem belsejébe, és zavarhatja a látást. De nem kell aggódni, ha ilyet tapasztal, mert YAG lézeres kezeléssel könnyedén orvosolható.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.