Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.927

Ne hagyja, hogy a szürke hályog tünetei miatt beszürküljön az élete!

Ne hagyja, hogy a szürke hályog tünetei miatt beszürküljön az élete!

A szürke hályog általában lassan alakul ki, és korai jelei megtévesztőek lehetnek, ezért sokszor nehezen ismerik fel. Márpedig a helyes diagnózis az első lépés ahhoz, hogy visszakaphassa éles látását.

A magyar nevéből sokan arra következtetnek a szürke hályog legfontosabb tünete, hogy az érintettek fakón és szürkén látják a környezetüket, ám ez nem teljesen így van. Tény, hogy ez a szembetegség általában a színlátás romlásával jár együtt, de nem kifejezetten a látott kép szürkül be, hanem a szemlencse. A probléma hátterében ugyanis az áll, hogy megváltozik a szemlencse szerkezete, csökken a rugalmassága és elhomályosodik, amitől olyan érzése lehet, mintha mindig egy koszos ablak vagy vízfátyol mögül nézné a világot.

Emellett szürke hályogra figyelmeztet az is, ha:

  • gyorsan romlik a szemüveg vagy kontaktlencse dioptriája
  • egyre gyengébben lát sötétben, az esti olvasáshoz erősebb fényt kell kapcsolnia, hogy ne erőltesse meg a szemét
  • a korábbinál jobban zavarja a napsütés, vagy mikor sötétben vezet, elvakítják a szembejövő autók reflektorai
  • nehezebben méri fel a tárgyak egymástól való távolságát
  • karikákat érzékel a fényforrások körül
  • sárgás árnyalatúnak tűnnek a színek.

Milyen műtéttel kezelhető a szürke hályog?

A szürkehályog nem korrigálható szemüveggel vagy kontaktlencsével. Az egyedüli megoldást a műtét nyújtja, ám itt nem a klasszikus lézeres szemműtétről van szó, mely a szem fénytörési hibáit hivatott orvosolni. Szürke hályog esetén először is eltávolítják az elhomályosodott szemlencsét, majd egy új, egyénre tervezett műlencsét ültetnek be, ez a szürkehályog műtét. A beavatkozás fájdalommentes és mindössze 20 percig tart, a modern technológiának hála a gyógyulás is gyorsan zajlik.

És hogy mennyibe a szürkehályog műtét? A közhiedelemmel ellentétben a szürkehályog műtét ára nem függ a páciens életkorától: az időskori szürkehályog műtét ugyanannyiba kerül, mint a fiatalabb korban elvégzett beavatkozás. Az árat a választott műlencse fajtája (egyfókuszú, nyújtott fókuszú, multifokális, tórikus) és az alkalmazott technológia (lézeres vagy ultrahangos) határozza meg. Mindkét fajta szürkehályog műtét során egy apró, néhány milliméteres bemetszést ejtenek a szemlencse tokján, amelyen keresztül feldarabolják és eltávolítják a beteg szemlencsét, majd a helyére beültetik a műlencsét. A hagyományos műtétnél a sebész manuálisan végzi a bemetszést, utána pedig ultrahangos eszközzel porlasztja és távolítja el a szemlencsét, a lézeres eljárásnál viszont lézerkészülék hatja végre a bemetszést és a szemlencsét is előkezeli. A lézeres szürkehályog műtét ára magasabb.

A szürke hályog ma már nem ismer KORlátokat

A betegség többségében a 60 év felettiek körében fordul elő, mivel a kor előrehaladtával csökken az emberi test vízkészlete, aminek következtében romlik a szemlencse rugalmassága és tisztasága is. Ám manapság egyre gyakoribb fiatalabb korban is, ami nagyrészt a civilizációs ártalmak számlájára írható. Az egészségtelen táplálkozás, a cukorbetegség, a dohányzás, az erős UV-sugárzás is fokozza ugyanis a szürke hályog rizikóját. Éppen ezért fontos, hogy kortól függetlenül odafigyeljen szeme egészségére, és ha panaszt észlel, forduljon szakemberhez, hogy a szó minden értelmében minél előbb tisztán láthasson.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.