Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
 • HU
 • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.690

10 szempont, hogyan válasszunk látásjavító lézerklinikát

Íme egy gyakorlati útmutató, hogy biztosan jól döntsünk, ha lézeres szemműtétet szeretnénk.

Mire figyeljünk? Mire kérdezzünk rá?

 

 1. Klinika tapasztalata, lézerkezelések száma  

Ne higgyük, hogy néhány ezer műtét már nagy szakmai tapasztalatot jelent.

Minél nagyobb a klinika tapasztalati háttere, annál több rendkívüli esettel találkoztak már az ott dolgozó szakemberek, annál több problémára tudnak megoldást nyújtani. Nyugodtan kérdezzük meg, hogy hány lézeres szemműtétet végeztek eddig.

 

 1. Műtőorvos tapasztalata

Tudjunk meg mindent a műtétet végző szemsebészről!

Kérdezzünk rá bátran a műtőorvos szakmai tapasztalatára is. Mióta dolgozik a műtőben? Hány kezelést végzett eddig? Milyen típusú lézerkezelésekre specializálódott? Hol és kitől tanulta? Rendelkezik esetleg nemzetközi tapasztalattal is?

 

 1. Választható eljárások biztonsága

Lebenyes kezelést csak kétlézeres eljárással válasszunk!

Ma már a lézeres látásjavítás rutinműtétnek számít. Kevés olyan orvosi beavatkozás van, amelynél kisebb kockázatot vállalunk, mint egy lézeres szemműtét során. Azonban vannak biztonságos és kevésbé biztonságos lézerkezelési eljárások. A PRK kezelés már 30 éves múltra tekint vissza. Egy nagyon egyszerű és biztonságos eljárás, hiszen csak a szaruhártya felszínét érinti. A lebenyes kezelések is csak a szaruhártya-vastagság felső 15%-át érintik, ha precíziós lézer végzi a védőlebeny kialakítását. Ha viszont egy szemsebész alakítja ki rezgőkéssel, akkor lehet, hogy lesznek szövődményei a rosszul kialakított lebenynek. Így az olyan Lasik kezelések, amelyek nem kétlézeresek, nem mondhatók biztonságosnak, ugyanis a legrutinosabb szemsebész sem vetekedhet a milliméter ezredrészének pontosságával dolgozó, csúcstechnológiás lézerek precizitásával. Egylézeres lebenyes kezeléseket végző klinikákat kockázatos választani.
 

Már van teljesen érintésmentes lézerkezelés is kizárólag a Schwind Amaris lézerrel.

 

 1. Szemészeti műszerpark korszerűsége

Csak az egyéni fénytörési hibákat is feltérképező, professzionális műszerparkban bízzunk!

Fontos, hogy korszerű szemészeti műszerparkkal rendelkezzen egy klinika, amellyel az egyéni fénytörési hibák is pontosan felmérhetők. Ez az alapja a személyre szabott kezelésnek, hiszen a lézerekbe ezeket a műszeres adatokat táplálják be. A legfejlettebb tervezőprogram 2017 óta a PERAMIS rendszer, amely a legújabb hullámfrontmérő és egyben topográf műszer. Ez jelenleg a magasabb rendű fénytörési hibákat és a szem domborzati térképét felmérő legpontosabb mérőműszer. Nézzünk utána a honlapon, hogy milyen szemészeti műszerekkel rendelkeznek! Kérdezzünk rá mindig, hogy mit mérnek, és miért!

 

 1. Lézerek korszerűsége

A csúcstechnológiát az ötödik generációs, német Carl Zeiss és Schwind márkák képviselik.
Az ideális látáseredmény eléréséhez számít, hogy milyen lézerekkel történik a kezelés. Kérdezzünk rá, hogy milyen márkájú lézerekkel végzik a műtétet! A legújabb lézerek kétlézeres kezelés esetén a Carl Zeiss VISUMAX rendszer, egylézeres kezelések esetén pedig a Schwind AMARIS 5D szemkövető lézer.

 

2018-ban a VISUMAX lézer a csúcstechnológia, a lézerszemészet iPhone 9-e.

 

 1. Lézerpark nagysága

Három lézerrel még tökéletesebb látáseredmény várható.

Nagyon sok klinika csak egyetlen lézert képes megvásárolni. Így ezeken a klinikákon a felszíni kezeléseket választhatjuk biztonsággal. Azonban több olyan klinika is van már hazánkban, amely két lézerrel rendelkezik, egy lebenykészítő femtosecundumos lézerrel, és egy dioptriaeltávolító excimer lézerrel. Azonban csak két klinika akad itthon, ahol három különböző csúcstechnológiás lézer is rendelkezésre áll, így az ideális lézerkezelés kiválasztását nagyobb technikai háttér segíti. Például bizonyos excimer lézerek a pluszos dioptriákat sikeresebben kezelik, míg más lézerek a mínuszos dioptriákat tüntetik el jobb eredménnyel. Tehát számít a lézerpark nagysága is.

 

 1. Orvosi garanciavállalás

Várható látáseredményt tartalmazó írásos orvosi garancia nélkül ne vállaljuk a műtétet!

Csak olyan lézerklinikát válasszunk, amely orvosi garanciát biztosít, amelyben előre pontosan meghatározzák, hogy a mi esetünkben milyen látáseredményt garantálnak. Ha azt nem érnék el, akkor 1 éven belül egy ismételt ingyenes lézerkezeléssel megszüntetik a megmaradt fénytörési hibát, vagy visszafizetik a lézerkezelés árát.

 

 1. Szakmai múlt, jelen és jövő

Nem árt a nemzetközi szakmai tapasztalat sem!

Nem mindegy, hogy egy klinika 5 éve, 10 éve vagy 20 éve végez látásjavító lézerkezeléseket. Ahogy az sem, hogy kikkel működik együtt, kikkel osztja meg a tapasztalatait. Például tudományos intézetek és más, nagyhírű, külföldi lézerklinikák professzoraival, lézergyártók mérnökeivel. Fontos, hogy rendszeresen részt vegyenek, esetleg előadjanak nemzetközi szakmai kongresszusokon, kövessék a lézerszemészet fejlődését. Ahogy az is rendkívül fontos, hogy legyen jövőképük, folyamatosan fejlődjenek, és biztosítsák Magyarországon a lézerszemészet újdonságait.

 

 1. Lézerek rendszeres karbantartása

A lézerek beszerzése és fenntartása drága. Ne spóroljunk ezen akciós műtétekkel!

Fontos, hogy a klinikák ne sajnálják se a pénzt, se az időt csúcstechnológiás lézerek beszerzésére, illetve azok rendszeres ellenőrzéseire, tisztításaira, fejlesztéseire. Gyakori, hogy a nagy árakciók miatt ezeket megspórolják. Így előfordulhat, hogy a lézerek karbantartása nem olyan rendszeres és alapos, mint amit azok megkövetelnének. Mindenesetre, ha akciós lézeres szemműtétekkel találkozunk, akkor gondoljuk át, hogy megéri-e az ár mellett a minőségből és főleg a biztonságból is engedni.

 

Az 5D szemkövetésre képes excimer lézer a szemmozgásnál is gyorsabb.

 

 1. Referenciák valódisága

Csak az ellenőrizhető, lekövethető referenciáknak higgyünk!

Gyakori, hogy saját költésű referenciamondatokkal és kitalált nevekkel közölnek ajánlásokat különböző szolgáltatók. Ma már nem nehéz ellenőrizhető, lekövethető ajánlásokat szerezni. Elég a Facebookra gondolni. Ha a klinika referenciái mögött nincsenek több éve létező, aktív Facebook profilok, akkor nem feltétlenül kell elhinnünk a referenciák valódiságát. Válasszunk olyan lézerklinikát, ahol átláthatóak, hitelesek az ajánlómondatok és videók, esetleg ismert személyiségek ajánlják. Nézzük meg a Facebook értékeléseket, hozzászólásokat is!

 

Szeretne megszabadulni a szemüvegtől, kontaktlencsétől?

Legyen Ön is sasszemű! Jelentkezzen ingyenes alkalmassági vizsgálatra!

 

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.