Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.690

Az alkalmassági vizsgálat

Köszönjük, hogy bizalmával megtisztelte Lézercentrumunkat!


Tisztelt Páciensünk!


Jelenlegi, első találkozásunknak kettős célja van.

Egyrészt meg kell állapítanunk, hogy Ön alkalmas-e a beavatkozásra.  Nagyon fontos, hogy tisztázzuk, nincs-e olyan eddig rejtve maradt szemészeti betegsége, mely ronthatná a kezelés eredményét.  Ha a részletes vizsgálat alapján megnyugtató módon kizártuk az egyéb, látászavart okozó betegségeket, akkor orvosi szempontból nincs akadálya a beavatkozásnak.

A vizsgálatot követően részletesen elmagyarázzuk Önnek, hogyan történik a kezelés, milyen eredményre számíthatunk, mire kell majd ügyelnie a beavatkozást követően. Ekkor orvosaink minden felmerülő kérdésére részletes választ adnak.

Milyen részekből áll a vizsgálat?

 

A vizsgálatok teljesen fájdalommentesek. 

 

  • Az adatok felvétele után számítógépes szemvizsgálat történik, ekkor objektív méréssel az elsődleges és másodlagos, majd hullámfront-mérővel a magasabb rendű fénytörési hibákat határozzuk meg, valamint a szaruhártya adatait rögzítjük.
  • Szemnyomás-mérést végzünk, és ellenőrizzük a kétszemes együttlátását.
  • A szaruhártya-térkép segítségével vizsgáljuk a szaruhártya görbületét, fénytörését, és vastagsági adatait.
  • Ezt követően a szubjektív mérés következik a már ismert látótáblás módszerrel. Ekkor tisztázzuk, hogy Önnek milyen mértékű korrekció viselése kényelmes, mely nem feltétlenül azonos a számítógéppel mért értékkel.
  • Réslámpával áttekintjük a szem elülső részét, majd pupillatágító szemcsepp adását követően a szem mélyebb részeit. Ekkor történik a szemfenék-vizsgálat is. A szemcsepp hatása 24-48 óráig is eltarthat, így a közeli és távoli látás homályos lehet, fényérzékenység léphet fel. Ezért nem fog tudni gépjárművet vezetni, így célszerű kísérővel, vagy közösségi közlekedéssel távozni.
  • A vizsgálatok után a konzultáció következik, ekkor már az eredmények birtokában konkrétan meg tudja beszélni szakorvosunkkal a beavatkozás részleteit, a további teendőket.

Milyen eredményre számíthat, hogyan fog látni a beavatkozást követően?

 

A világon eddig több millió szemüveges ember kezelése történt meg. Ezek adatait részletesen feldolgozva megállapítható, hogy a kezeltek döntő többségének látása olyan mértékben javult, hogy hivatalosan is szemüveg nélkül vezethetnek gépjárművet. Nincs szükségük többé sem szemüvegre, sem kontaktlencsére, élesen látnak ezek nélkül is. 

A maradék néhány esetbe azok tartoznak elsősorban, akiknél magas dioptriaszámot kell korrigálni. Természetesen ilyenkor is jelentős javulás tapasztalható, az addig 10-12 dioptriás szemüveg viselése helyett ezek a páciensek lényegesen kisebb, csupán 1-2 dioptriás korrekcióra szorulnak. A Sasszem-kezeléssel azok a páciensek, akik alacsony dioptriájú szemüveget ill. kontaktlencsét viseltek, várhatóan jobban fognak látni, mint korábban szemüveggel vagy kontaktlencsével. A magas dioptriájú szemüveg ill. kontaktlencse viselőinek műtét utáni látásélessége nagyobb valószínűséggel közelíti meg a 100%-ot, mint a korábbi “hagyományos” lézerkezelések során.  A lézeres kezelés eredményeként az addig szemüveget vagy kontaktlencsét viselő emberek életminősége jelentősen javul a tapasztalatok alapján.

A vizsgálat végén az orvos elmondja Önnek, hogy érdemes-e a kezelést elvégeztetnie, s ha igen, melyik típusú eljárást.

 

Minden segítséget igyekszünk megadni a döntésben. Annyit biztosan el fogunk mondani, hogy az Ön esetében a kezelés elvégezhető-e, nincs-e olyan kizáró ok, ami miatt nem számíthatunk optimális eredményre.


Gyakori kérdések és válaszok a “Sasszem-kezelésről”

 

1/ Kiknek javasolható a lézeres kezelés?

 

Mindenkinek, aki csak szemüveggel vagy kontaktlencsével lát élesen, de szeretne ezektől véglegesen megszabadulni és nem merül fel az alkalmassági vizsgálat során kizáró körülmény.

 

A „Sasszem-kezelés” javallatai:

 

1/ Kozmetikai vagy kényelmi: abban az esetben, ha a páciens éleslátása szemüveggel vagy kontaktlencsével teljes egészében korrigálható, de kozmetikai, illetve esztétikai okokból nem kívánja hordani a szemüvegét, vagy számára kényelmetlen a kontaktlencse viselése.

2/ Foglalkozási: bizonyos munkakörök betöltésének előfeltétele a szemüveg vagy kontaktlencse nélküli teljes látásélesség.

3/ Kontaktológiai: az astigmia olyan formái, melyekben a kontaktlencse megfelelő illesztése kivitelezhetetlen, vagy allergiás reakció lép fel a lencse vagy az ápolószer anyagai ellen.

 

2/ Hogyan történik a lézeres kezelés, használunk-e tűt vagy kést (szikét) a kezelés során?

 

A szem fénytörési hibáját, a rövidlátást, a távollátást és az asztigmiát a szaruhártya átformálásával szünteti meg a lézer. A kezelés következtében megváltozik a szaruhártya fénytörése. A beavatkozás során sem szúrás, sem vágás, sem bemetszés nem éri a szemet, a kezelés teljesen fájdalommentes. Szikét, tűt nem használunk. 

 

3/ Mit jelent az orvosi garancia?

 

Az OPTIK-MED Szemészeti Lézercentrum az általunk végzett beavatkozásokra teljes körű garanciát vállal.

1/ Garantáljuk, hogy a kezelés az orvostudomány mai állása szerint a legkorszerűbb módszerrel, a legmagasabb szakmai színvonalon történik.

2/ Garantáljuk, hogy a beavatkozás során felhasznált anyagok és berendezések a legmagasabb technikai színvonalat képviselik, megfelelnek a nyugat-európai és amerikai orvos-szakmai előírásoknak is.

3/ Garantáljuk, hogy amennyiben a kezelés után – eljárástól függően – fél, ill. egy évvel az Ön látása nem javul olyan mértékben, ahogy azt az alkalmassági vizsgálat során előre jelezzük, és a beleegyező nyilatkozatban írásba foglaljuk, akkor díjmentesen megismételjük a kezelést.

 

4/ Kell-e kellemetlenségre számítani a kezelés kapcsán?

 

A kezelést megelőző vizsgálatok és maga a kezelés is fájdalommentes. A PRK beavatkozást követően azonban az átformált szaruhártyának újra kell hámosodnia. Ebben az időszakban a szem erősen fénykerülő, olyan érzés jelentkezik, mintha idegentest (pl. szempilla, homok) lenne a szemben. Ezt a páciensek az egyéni érzékenységtől függően enyhe kellemetlenségként, de akár fájdalomként is megélhetik. Természetesen erre az időszakra fájdalomcsillapító tablettákat és hámosodást elősegítő szemcseppeket adunk. FEMTO kezelés esetén nem történik hámeltávolítás, így a fenti panaszokra nem kell számítani. Néhány óráig lehet csak érzékenyebb a szem.

 

5/ Biztos, hogy soha többet nem lesz szüksége szemüvegre  annak, akinek megtörtént  a  kezelése?

 

Ez elsősorban a kezelés előtti állapottól függ. Ha nem nagyon magas dioptriaszámot kell korrigálnunk, akkor biztos, hogy mindennapi életviteléhez nem kell majd szemüveget viselnie. Az, hogy pl. éjszakai autóvezetéshez vagy a mozi utolsó sorából a feliratos film feliratainak elolvasásához szükséges-e szemüveges korrekció, elsősorban attól függ, hogy hány dioptriás szemüveget visel jelenleg. 

A lézer a milliméter ezredrészénél nagyobb pontossággal dolgozik, tehát pontosan olyan mértékben formálja át a szaruhártyát, hogy Ön tökéletesen élesen lásson szemüveg nélkül. Az életkorral járó változásokat, a szembetegségek kialakulását azonban a lézerkezelés sem tudja megakadályozni.

 

6/ Szükség  lesz-e 40 éves kor felett közellátó, „olvasó" szemüvegre? 

 

Ha az ember elmúlt 40 éves, idővel egyre távolabb kell tartsa magától az újságot, csak “plusszos” szemüveggel lát jól közelre, de távolra szemüveg nélkül is jól lát, akkor presbyopiája van. Ennek az az oka, hogy a szemlencse már nem elég rugalmas, vagyis nem tud kellően domborodni a közellátáshoz.  Klinikánkon már elérhető a legújabb kezelési mód (LBV), mellyel az olvasószemüvegétől is megszabadulhat. Illetve a Femto plusz kezelés, mely távolra, és monitor-távolságra nyújt szemüveg-mentességet. Ezek részleteiről szaktanácsadóink készséggel adnak tájékoztatást. Aki távolra látáshoz (pl. az utcán) is hord szemüveget, és ezen kívül van egy külön olvasószemüvege is, annak érdemes a lézeres kezelést választania. A lézeres kezelést követően már nem lesz szüksége a távollátáshoz használt szemüvegére, sem bifokális szemüvegre.

 

7/ Azoknak, akik 40 éves kor felett szeretnék elvégeztetni a kezelést, kell-e a kezelés után olvasószemüveget hordaniuk?

 

Ha nem kifejezetten az olvasószemüveg megszüntetését célzó LBV kezelést végezzük, akkor két eset lehetséges:

 

Ha az illető eddig “plussz" pl. 4 dioptriás szemüveget hordott távolra látáshoz, az olvasáshoz pedig kb. 6 dioptriásat, akkor a kezelést követően az olvasáshoz kb. 2 dioptriás szemüvegre lesz csak szüksége, távolra semmilyen korrekció nem kell.

Ha viszont “mínusz" dioptriás szemüveget viselt az utcai látáshoz - mondjuk 3 dioptriásat -, akkor a kezelést követően csak az utcán fog élesen látni, az olvasáshoz szemüvegre fog szorulni, valószínűleg a kezelés után közvetlenül. Így viszont megszabadul a bifokális szemüveg okozta későbbi kellemetlenségektől, hiszen az idő előrehaladtával mindenképpen erre kényszerülne. 

 

8/  Mennyi időre esik ki a páciens a munkából?

 

Ha nem különösen poros vagy füstös munkahelyen dolgozik, PRK kezelés esetén 4-5 nap múlva, FEMTO kezelés esetében akár másnap munkába állhat. Természetesen egyéni eltérések lehetségesek. Számítógép használata a stabil közeli látás helyreállásáig nehézséget okozhat.

A rövidlátóknál először a távoli látás stabilizálódik, a közelre látás megtanulásához viszont időre van szükség, hiszen egész eddigi életében rövidlátó szemmel olvasott, írt.

 

A távollátóknál, vagyis azoknál, akik „plusszos" szemüveget hordtak, a helyzet fordított. Itt először a közeli látás stabilizálódik, a távolra látás „megtanulása" vesz hosszabb időt igénybe. Hangsúlyozni szeretnénk, hogy a fenti számok statisztikai adatok, a kezelt páciensek 98%-ára vonatkoznak, ettől egyéni eltérések természetesen előfordulhatnak, bár nem jellemzőek.

 

 9/ Lehetnek-e szövődményei a kezelésnek?

 

Természetesen minden orvosi beavatkozásnak, de még egy fájdalomcsillapító tabletta bevételének is lehetnek szövődményei. Persze ennek a valószínűsége rendkívül kicsi, s ez igaz a lézeres kezelés vonatkozásában is. A nemzetközi adatok ezreléknyi valószínűséggel említik a lézeres kezelés utáni szövődmény valószínűségét a tapasztalatok alapján, s ezek közül az alábbi szövődményformákat emelik ki jellemzően.

 

1/ A szaruhártya fertőződése a kezelés kapcsán

Ennek megelőzésére gondosan ügyelünk a sterilitásra, és a kezelés után közvetlenül antibiotikum és gyulladáscsökkentő tartalmú szemcseppet adunk. Ennek is köszönhetően ilyen jellegű szövődmény nem fordult elő klinikánkon.

 

2/ A szaruhártyában átmenetileg, elsősorban igen magas dioptriaszámok kezelésekor jelentkező homály, mely az esetek döntő többségében a páciens számára nem is észlelhető, csak szemészeti vizsgálat során látható réslámpával. Ennek megelőzésére alkalmazunk alacsony energiájú lézerberendezést, amely korszerűsége miatt már képes arra, hogy nagyon apró lépésekben, tehát rendkívül finoman, óvatosan végezze el a szükséges átalakítást a szaruhártyán.

 

3/ Előfordulhat – jellemzően átmenetileg – a szaruhártya hámosodásának időbeni elhúzódása, este a fények körül fényudvar észlelése, kettős kontúr látása. Összefoglalóan megállapíthatjuk – anélkül, hogy az összes lehetséges variációt felsorolnánk –, hogy a kezelésnek világviszonylatban sem fordult elő soha olyan szövődménye, amely látásvesztéshez vezetett volna. Valamennyi, a lézerkezelés után elképzelhető szövődmény megszüntethető vagy jelentősen mérsékelhető a különböző szemcseppek használatával, amit a kontrollvizsgálatokon megbeszélünk a páciensekkel. Az előre egyeztetett időpontban a kontrollokon való megjelenéssel, a szemcseppek előírás szerinti használatával pácienseink megelőzhetik a fent említett – hangsúlyozzuk: nagyon ritkán előforduló és jellemzően átmeneti ideig tartó – szövődményeket. A megelőzésben és a kezdeti jelek észlelésében és helyes kezelésében jelent komoly előnyt az a tapasztalat, amely a klinikánkon eddig elvégzett közel 100.000 kezelés és közel 500 ezer kontroll vizsgálatai révén megszereztünk.

Amennyiben további információkra van szüksége a lehetséges szövődményekről, kérjük, forduljon az Önt vizsgáló orvoshoz, mert ezek részletes felsorolása meghaladja jelen tájékoztató keretét. 

 

10/ Látszani fog-e a kezelt szemen, hogy lézerkezelés történt? 

 

Nem, a kezelésnek nincs semmilyen szemmel látható nyoma.

 

11/ Miért jobb a lézerkezelés, mint a lágy, oxigénáteresztő kontaktlencse?

 

Egyrészt megszűnnek a lencseviselés kellemetlenségei. Kevesen tudják, de a kontaktlencse viselése a fertőzésveszély miatt nagyobb kockázattal jár, mint a lézeres kezelés.
A lézeres kezelés következtében még soha senki nem veszítette el a látását, a kontaktlencsék következtében évente többen is elveszítik látásukat fertőzés vagy sérülés miatt. A kontaktlencse káros hatásain túl hosszútávon lényegesen drágább is, mint a lézerkezelés, melynek ára a mai árakon számolva kb. 2-3 év alatt térülhet meg.

 

15/ Mennyibe kerül a kezelés?

 

A PRK kezelés szemenként 159.000,- forintba kerül, a No-Touch kezelés ára 199.000 Ft, a FEMTO 279.000 Ft, a Femto Smart kezelés 349.000 Ft helyett most 299.000 Ft, a Visumax kezelés pedig 337.000 Ft szemenként, míg a VisuMax ReLEx SMILE kezelés szemenkénti ára 467.000 Ft. A kezelés akár ingyenes is lehet abban az esetben, ha a páciens elégedett a kezeléssel és szemüveges ismerőseit hozzánk irányítja kezelésre. Részletek a színes ismertetőnk #LJfizetes.htm#fizetési feltételek leírásában.

Külföldön a lézerkezelés kb. 2000 dollár, vagyis 600.000,- forint szemenként.

 

16/ Megéri a kezelést elvégeztetni? 

 

Egy átlagos szemüvegviselő ember évenként több tízezer forintot költ az elveszett vagy eltörött szemüvegének pótlására, dioptriás napszemüveg készíttetésére.

A kontaktlencse-viselők jól tudják, hogy a kellemetlenségeken túl a lencsék cseréjére, az ápoló folyadékokra évenként szintén több tízezer forintot kell költeni. Ennek tükrében megállapítható, hogy a kezelés ára szemüvegviselőknél 4-5 év, kontaktlencse-viselőknél 2-3 év alatt megtérülhet. 

 

17/ Miért viselnek a Sasszemklinika munkatársai közül is néhányan szemüveget?

 

Egyrészt: tíz nálunk vizsgálatra jelentkező páciens közül átlagosan csak 4-5 kezelését tudjuk vállalni, mert sajnos sokaknak nem tudnánk optimális eredményt garantálni, nem mindenki alkalmas erre a beavatkozásra. Ugyanez a helyzet a saját munkatársaink vonatkozásában is.

Másrészt: vannak munkakörök, melynek betöltésénél kifejezetten előnyös az enyhe rövidlátás, ilyen pl. az órás munkája, aki apró, közeli tárgyakat vizsgál, de ugyanilyen a szemorvos munkája, aki például a lézerkezelés során mikroszkóp segítségével dolgozik. Ilyenkor még alkalmasság esetén sem ajánlott a kezelés elvégzése. Ezért fogjuk Öntől is megkérdezni, milyen munkát végez, jellemzően “mire használja a szemét”? Nyilván más látás ideális egy vadászpilóta és egy órás részére.

 

18/ Kiknek nem javasolt a kezelés, melyek a kezelés ellenjavallatai:

 

I. Abszolút ellenjavallatok:

 

1/ Optikai alkalmatlanság: -15 dioptriánál nagyobb myopia (rövidlátás), vagy
+5,5 dioptriánál nagyobb hyperopia (távollátás)

-6 dioptria cyl.-nél nagyobb asztigmia. 

Valamint szemüveggel vagy kontaktlencsével jelentősen nem javítható, csökkent látásélesség.

 

2/ Szemészeti betegségek: ezek kizárására az alkalmassági vizsgálat hivatott.

 

3/ Az egész szervezetre kiterjedő betegségek:

 pl.: Súlyos cukorbetegség

       Egyes belgyógyászati és autoimmun betegségek

       Beültetett pacemaker

 

4/ A páciens együttműködésének hiánya

 

5/ 18 év alatti, vagy 65 év feletti életkor

 

  1. Relatív ellenjavallatok:

1/  száraz szem szindróma

2/  20 év alatti életkor

3/ Bizonyos szemészeti, vagy általános betegségek

4/  6 hónapon belül tervezett, vagy fennálló terhesség, szoptatás.

5/ egyes gyógyszerek szedése

 

 

A végleges fénytörési hibát érdemes kezelni, ezért azoknak a pácienseinknek, akiknek a fénytörése a szemész szakorvos megítélése szerint még változhat, azt tanácsoljuk, hogy újra jöjjenek el egy vizsgálatra (ez már természetesen ingyenes lesz), hogy ellenőrizhessük a változást, s valóban csak akkor történjen meg a kezelés, amikor biztosak vagyunk abban, hogy páciensünk maximálisan elégedett lesz az eredménnyel.

 

19/ Kezelhető-e a két szem egyszerre?

 

Igen, az esetek többségében ez így történik, de ennek lehetőségéről a szakorvosi vizsgálat alapján lehet csak dönteni.

 

20/ Jár-e a kezelés valamilyen fizikai korlátozással, lehet-e emelni, hajolni a kezelés után?

 

A kezelés semmilyen fizikai korlátozással nem jár. A kezelés után lehet sportolni, erőkifejtést végezni. A lézerkezelés nem ellenjavallata a spontán szülésnek sem.

A szolárium és az UV fény viszont PRK esetén fél évig, FEMTO esetén 2 hónapig szigorúan kerülendő, ez az egyetlen olyan tényező, amely ronthat a kezelés eredményén.

 

21/ Lehet-e kontaktlencsét viselni a lézeres kezelés után?

 

Erre természetesen csak akkor lehet szükség, ha valakinek magas dioptriát kell korrigálnunk, s marad a kezelés után 1-2 dioptria. Általában nincs akadálya annak, hogy az a páciens, aki a kezelés előtt magas dioptriájú kontaktlencsét viselt, a kezelés után is – ha szükséges – viseljen lencsét, persze lényegesen kisebb dioptriájút.

Zárójelben jegyezzük csupán meg azt, hogy a PRK kezelés után rögtön lágy terápiás kontaktlencsét helyezünk a szemre, melyet a páciens a hámosodási idő alatt, általában három napig éjjel-nappal panaszmentesen visel.

 

Tehát akadálya nincs a lencseviselésnek, de általában nincs rá szükség, hiszen épp ezért végezzük a lézerkezelést!

 

Itt hívjuk fel a kemény- és félkemény kontaktlencse viselők figyelmét, hogy a lézerkezelést csak akkor tudjuk elvégezni, ha a szaruhártyán megszűnt a kontaktlencse okozta benyomat. Ez esetenként 2-4 hónapot is igénybe vehet. Mégis rendkívül fontos ezen idő maradéktalan kivárása a pontos eredmény érdekében.  Fontos, hogy ez idő alatt akár többször is megvizsgálhassuk a pácienst!

 

22/ Milyen gyakorisággal kontrollálja a Sasszemklinika a kezelés után a pácienseket ?

 

A PRK kezelést követő első és harmadik napon végzünk kontrollt. Ez az a bizonyos időszak, amikor a páciensnek idegentest érzése van, szeme fénykerülő. Ezt a talán kellemetlen időszakot igyekszünk Önnek könnyebbé tenni fájdalomcsillapító és hámosodást segítő szemcseppekkel. A kontrollvizsgálat ekkor csak néhány percet vesz igénybe.

 

Az egy hetes kontrollt követően pedig 1-2 havonta, fél éven keresztül, majd a kezelést követően 1 évvel végzünk ellenőrzéseket.

 

FEMTO kezelést követően 1 nappal, 1 héttel, 1, 2 és 6 hónappal történik kontroll-vizsgálat.

 

Ezek a kontrollok természetesen ingyenesek, de elvégzésük a kezelési eredmény megőrzése céljából nélkülözhetetlen. A kontrollok során többféle szemcseppet foguk felírni, ezek előírás szerinti alkalmazása elengedhetetlen. Kérjük, hogy mindig olvassa el a kapott leletet, és az ott szereplő kezelési javaslatot.

 

Tisztelt páciensünk !

 

Reméljük, az Önt foglalkoztató kérdések döntő többségére választ kapott. Ennek ellenére kérjük, hogy a legfontosabb kérdést, nevezetesen azt, hogy hogyan fog látni a kezelés után, beszélje át még egyszer az Önt vizsgáló szemorvos kollégánkkal! Amennyiben bármilyen egyéb kérdése maradt, kérjük, azt szintén tegye fel!

 

Tisztelettel:

 

A Sasszemklinika csapata

 

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.