Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.665

22 év: egyre élesebb látás egyre jobb lézerekkel

A Sasszemklinikán - Magyarország legnagyobb lézerklinikáján - 22 éve végeznek lézeres látáskorrekciót, immár 100.000 beavatkozáson vannak túl. A két évtized alatt rengeteget fejlődött ez a szakterület, amit az egyre jobb látásélesség-eredmények is mutatnak.

A lézert már harminc éve is használták látásjavításra. Azóta rengeteget fejlődött a technológia mind a diagnosztikában, mind a használt lézerek és kezelési formák terén.

Biztos diagnózis: egy jó alap

A kezelés előtti pontos mérés azért fontos, hogy mindenki a neki leginkább megfelelő kezelési formát kaphassa. Elsősorban meg kell állapítani az alkalmasságot, azaz kizárni a lehetséges kockázatokat, és elkészíteni a kezelési tervet.

Kezdetben úgynevezett cornea-topográfiával vizsgáltak az orvosok, ám ekkor még csak a szem elülső felszínét és a szaruhártya vastagságát mérték.

Majd jött az ötfunkciós Oculus Pentacam, ami már képes volt 3D képet adni, és a szaruhártya hátsó felszínét is feltérképezni.

Manapság pedig az orvosok már negyvenötezer mérési pont alapján tájékozódnak a SCHWIND Peramis műszer segítségével. Jelenleg ez az egyik legfejlettebb, legpontosabb hullámfrontos mérőeszköz a világon, az elérhető csúcstechnológia, amely képes precízen feltérképezni a szaruhártya egyenetlenségeit, annak vastagságát és a szemlencse esetleges elváltozásait. Az orvos ennek alapján tervezi meg a személyre szabott kezelést.

Cornea- topográf SCHWIND Peramis
Cornea- topográf SCHWIND Peramis

Modern lézerek: tökéletes szemkövető rendszer

Ugyanígy maguk a lézerkészülékek is egyre pontosabban dolgoznak.

Egykor a MEL 60 készülék még a scanning-slit technológiát alkalmazta, amelynél egy forgásra képes rés-keresztmetszetű lézernyaláb szkennelte végig a kezelendő felületet.

Ezt tökéletesítették a MEL 70, MEL 80 és a WaveLight modelleken keresztül, míg napjainkban a hullámfront-vezérelt, rövid kezelési idejű SCHWIND AMARIS képviseli a csúcstechnológiát.

Ez a berendezés már az úgynevezett flying spot módszerrel, intelligens hőelosztással dolgozik, így kímélve a szemet. A legrövidebb szempozíció-meghatározási időt alkalmazza, ezáltal a lehető leggyorsabban méri fel, hogy hogyan vezérelje a lézersugarakat. 5D szemkövető rendszerrel is rendelkezik, így tökéletesen képes követni a páciens szemének akaratlan mozgását, vagyis maximálisan biztonságos.

MEL 60 lézer scanning-slit technológiával Schwind Amaris 5D lézer
MEL 60 lézer scanning-slit technológiával Schwind Amaris 5D lézer

PRK: az első felszíni kezelés

Láthatjuk, hogy a lézerkészülékekkel párhuzamosan a módszerek is fejlődtek. Az első ismert lézeres eljárás a PRK volt, egy repülőpontos lézerrel történő felszíni kezelés, melyet a mai napig használnak. A módszer során az úgynevezett excimer lézer átformálja a szaruhártya felszínét – hogy módosítsa a fénytörést – majd elindul a hámosodás. A beavatkozás biztonságos, a kezelést követő három nap némi kellemetlenséggel járhat, de egy hét múlva gond nélkül folytathatók a mindennapok.

Sasszemklinika PRK lézeres szemműtét

No Touch: egy lépéssel beljebb a felszíni kezelések terén

Hatalmas vívmány volt a Sasszem No Touch kezelés megjelenése. Kimondottan azoknak való, akik elképzelhetetlennek tartják, hogy hozzáérjenek a szemükhöz. Jelenleg ez a világ egyik legbiztonságosabb és legkorszerűbb felszíni lézerkezelése, mely a Sasszemklinikán az 5 dimenziós szemkövetésre alkalmas SCHWIND AMARIS lézerrel történik. A hámeltávolítást és a fénytörési hiba kezelését egy lépésben végzi el a műszer, méghozzá precízebben, mint egy sebész tenné mechanikai eszközzel. Gyorsabb a kezelés és a gyógyulási idő is, rövidebb ideig tart a kellemetlen érzés a műtét után.

Sasszem No-Touch kezelés

FEMTO: a milliméter ezredrészének pontossága

De ez még nem minden! Ki lehet küszöbölni azt a kevés kellemetlenséget is, amivel a műtét utáni pár napban, a hámosodás ideje alatt kellett számolni. Nincs idegentest-érzet, és akár már másnap munkába lehet állni a SASSZEM FEMTO kezelés után. A módszer során– melyet egy magyar fizikusprofesszor, dr. Juhász Tibor fejlesztett ki – femtolézerrel védőlebenyt képeznek a szaruhártya vastagságának felső 10-15%-ából, ami a milliméter ezredrészének pontosságával dolgozik. Egy másik, excimer lézer a lebeny alatt elvégzi a szaruhártya átformálását úgy, mintha egy beépített kontaktlencsét csiszolna rá. Az eljárás egyszerre precíz, biztonságos, ugyanakkor a gyógyulás gyors és fájdalommentes, mivel a szaruhártya könnyen regenerálódik. Az eredmény pedig: éles látás.

Sasszem FEMTO kezelés

Visumax: gyors, gyengéd

Német fejlesztés ez a femtoszekundumos lézer, amely háromszor pontosabb, nyolcszor gyorsabb és kíméletesebb elődeinél. Nem változtatja meg a szaruhártya görbületét, hanem annak természetes íve mentén halad. Másodpercenként 520.000 impulzust bocsájt ki, ennek köszönhetően a kezelési idő az eddigiek kétharmadára csökken. A lézer annyira precíz és kíméletes, hogy a kezelés azok számára is elérhetővé vált, akik eddig nem voltak alkalmasak rá.

Éles, élesebb, legélesebb

Azt hihetnénk, hogy ezt már nem lehet fokozni, de 2019-ben a Sasszemklinika továbblépett: elsőként vezette be Magyarországon a Sasszem FEMTO SMART kezelést, az egyik legmodernebb lézeres látásjavító műtétet. Ennek köszönhetően 100% fölötti, lenyűgöző látásélességet lehet elérni, akár nehéz látási körülmények között is, például szürkületben vagy csillogó közegben. Az eljárás a SCHWIND PERAMIS (a legfejlettebb hullámfront és topográfiás mérőeszköz) és a SCHWIND AMARIS lézer 5 dimenziós szemkövető rendszerének köszönhetően a legnagyobb pontossággal, percek alatt méri és kezeli a szem fénytörési hibáit. Természetesen itt sem jelentkezik fájdalom, egy nap pihenés elegendő, mielőtt a páciens visszatér szokásos napi tevékenységeihez.

Sasszem FEMTO Smart kezelés

Mérhető a siker

A technológiák folyamatos fejlesztésének köszönhetően javult a beavatkozások átlagos eredményessége. Ha összehasonlítjuk a Sasszemklinikán végzett első és utolsó tízezer kezelés eredményét (a féléves kontrollok alapján), akkor azt láthatjuk, hogy az átlagos eredmények minden korcsoportban javultak. A 18-45 évesek körében az átlagos látásélesség mostanra meghaladja a 100%-ot! De a legnagyobb elismerés az, hogy a páciensek 98%-a újra elvégeztetné a kezelést.

Elmondhatjuk, hogy a tudomány fejlődésének köszönhetően ma bármelyik eljárást válasszuk is, utána jobban láthatunk, mint szemüveggel.

Jelentkezzen most ingyenes alkalmassági vizsgálatra! Két óra alatt kiderül, hogy lehet-e Ön is „sasszemű"!

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat május 15-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.