Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.690

Én is eldobhatom a szemüvegem?

Túl idős vagyok már egy lézeres szemműtéthez? Veszélyes lehet egy ilyen beavatkozás akkor, ha szedek bizonyos gyógyszereket? Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a tényezőket, amelyek átmenetileg vagy véglegesen nem tesznek alkalmassá minket a lézeres szemműtétre.

A szemüveg öltöztet – tartja a mondás, és egy ízléses keretre sokan valóban divatos ruházati kiegészítőként tekintenek. A szemüvegesek azonban jól tudják, milyen kötöttségekkel jár, hogy a világot csupán a lencséken keresztül láthatják élesen, de a kontaktlencsék viselése is legalább ennyi kényelmetlenséget jelent a mindennapokban. A látásproblémákra tartós megoldást nyújthat a lézeres szemműtét, amely a szaruhártya felületének átalakításával javítja ki a szem fénytörési hibáit. Magyarországon a lézeres eljárásnak köszönhetően évről évre egyre többen dobják el – akár magasabb -9 dioptriaértékű – szemüvegüket. A legtöbb kezelést a budapesti Sasszemklinikán végzik. Tavaly év végén a klinika átlépte a bűvös határt, a 100 000. kezelést.

Bár a lézeres szemműtét teljesen biztonságos, évtizedek óta alkalmazott rutin eljárásnak számít, bizonyos eseteknél mégsem javasolt elvégezni. Összegyűjtöttük, hogy milyen okok miatt válhatunk ideiglenesen, vagy akár véglegesen alkalmatlanná a kezelésre.

Túl fiatalok, vagy túl idősek vagyunk

Mivel a szemünk általában 18-20 éves korunkig még változhat, a 18 év alattiaknak nem javasolt elvégezni a lézeres szemműtétet. A felső korhatár pedig a 65 éves kor, az időskori, szembetegség okozta látásromlás ugyanis nem korrigálható ilyen eljárással. Ez persze nem azt jelenti, hogy az időseknél jelentkező, szemet érintő betegségekkel (például szürke hályog, cukorbetegség miatti látásromlás) nem kell orvoshoz fordulni, ezeken azonban másfajta kezelésekkel lehet segíteni.

Folyamatosan romlik a szemünk

A lézeres szemműtétet csak azután javasolt elvégezni, hogyha már hosszabb ideje – fél-egy éve- nem kellett erősebb szemüvegre váltanunk. Változó fénytörési hiba esetén ugyanis a műtétet követően tovább romolhat a látásunk, meg kell várni tehát, míg az állapot stabilizálódik.

Nagy a dioptriánk

A lézeres szemműtét nem javasolt -12 dioptriánál nagyobb a rövidlátás, +5 dioptriánál nagyobb a távollátás vagy -5,5 dioptria cylindernél nagyobb astigmia esetén sem, hiszen ezekben az esetekben nem garantálható a tökéletes korrekció.

Várandósak, vagy szoptatós kismamák vagyunk

A várandósság időszaka óriási változást eredményez a nő szervezetében. Felborulnak bizonyos anyagcserefolyamatok, változhat a vérnyomásérték és a vércukorszint is. Ez hatással lehet a szemlencse nedvességtartalmára is, ami látásromlást eredményezhet. Mivel ezek a változások jórészt csak ideiglenesek, 3 hónappal a szoptatás befejezését követően már szóba jöhet a lézerkezelés.

Szedünk bizonyos gyógyszereket

Egyes gyógyszerek hatással vannak a látásunkra, sőt akár a lézeres szemműtét sikerét is veszélyeztethetik. A műtétet megelőző alkalmassági vizsgálaton az orvosok felmérik, hogy milyen gyógyszerek szedése lehet összeegyeztethetetlen a szemműtéttel.

Bizonyos betegségben szenvedünk

Semmi esetben nem végzik el a lézeres szemműtétet olyan személyeknél, akiknek az egészségi állapota ezt nem engedi meg. Nem végezhető el például az inzulinnal kezelt cukorbetegeken, a kötőszövetet érintő, autoimmun betegségben szenvedőkön. Abszolút ellenjavalt a kezelés bizonyos szembetegségek diagnosztizálása esetén is.

Minden lézeres szemműtétet egy szigorú, körülbelül 2 órás vizsgálat előz meg, amelyen az orvosok a fenti kizáró tényezőket is sorra veszik. Több különböző módszerrel mérik meg a szem fénytörési hibáit, történik hullámfront és topográfiás elemzés is. Az alkalmassági vizsgálat során több tízezer adat keletkezik. Az adatok segítségével az orvos javaslatot tesz a páciens számára legideálisabb, legbiztonságosabb kezelésre. A Sasszemklinikán dolgozó orvosok nagy pontossággal előre tudják jelezni a lézeres kezelés eredményét, ezért írásban - orvosi garancia formájában is - átadják a páciensnek a műtét várható eredményét.

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat május 15-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.