Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.420

Fénytörési hibák: rövidlátás, távollátás, asztigmia (cylinderesség)

Fénytörési hibák

Az egészséges emberi szembe a tárgyakról érkező fénysugarak a szaruhártyán, a pupillán és a szemlencsén áthaladva a látóhártyára vetődnek. A látott kép csak akkor lesz éles, ha a fénysugarak a látóhártyán egyesülnek. Fénytörési hibák esetén azonban helyzet megváltozik, így a látott kép életlené válik. Rövidlátás esetén a szembe érkező fénysugarak a látóhártya előtt alkotnak fókuszpontot, távollátás esetén pedig a látóhártya mögött egyesülnének. Asztigmiában a beérkező fénysugarak nem egy, hanem két fókuszponton haladnak át, így a keletkezett kép életlenné válik. Lézeres szemműtét kezelések »

Rövidlátás

Rövidlátás esetén a szembe érkező fénysugarak nem a látóhártyán, hanem a látóhártya előtt alkotnak fókuszpontot, így a keletkező kép életlenné válik. Ennek jellemzően két fő oka lehet: az egyik, hogy a szaruhártya a kelleténél domborúbb, a másik, hogy a szemtengely az ideálisnál hosszabbra nyúlik. A rövidlátó emberek a távoli tárgyak képét életlenül látják, míg a közeli tárgyak képe teljesen éles lehet. A lézer úgy alakítja át a szaruhártyát, hogy a beérkező fénysugarak a látóhártyán egyesüljenek, így a látott kép éles lesz. Bővebben a lézeres szemműtét kezelésről »

Távollátás

Távollátás esetén a beérkező fénysugarak nem a látóhártyán, hanem látóhártya mögött egyesülnének, így a keletkező kép életlenné válik. Ennek jellemzően két oka lehet: az egyik, hogy a szaruhártya a kelleténél kevésbé domború, a másik, hogy a szemtengely az ideálisnál rövidebb. A távollátók a közeli tárgyak képét életlenül látják, míg a távoli tárgyak képe vagy éles vagy életlen, attól függően, hogy milyen mértékű a távollátás. A lézer úgy alakítja át a szaruhártyát, hogy a beérkező fénysugarak a látóhártyán egyesüljenek, így a látott kép éles lesz. Lézeres szemműtétek »

Asztigmia (cylinderesség)

Az egészséges emberi szem minden irányban egyenletesen görbül, hasonlóan egy kosárlabda felszínéhez. Asztigmiában azonban a helyzet megváltozik. Az egyik tengelyben nagyobb a görbületi sugár, mint a másikban, hasonlóan egy amerikai futball labda alakjához. Ennek megfelelően a beérkező fénysugarak nem egy, hanem két fókuszponton haladnak át, így a keletkezett kép életlenné válik. Mind a közeli, mind a távoli tárgyak képe életlen, a függőleges és a vízszintes síkok torzulnak. A lézer azonban úgy alakítja át a szaruhártyát, hogy a beérkező fénysugarak optimális fénytöréssel a látóhártyán egy fókuszpontban egyesüljenek, így a látott kép éles lesz. Lézereskezelések »

 

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat március 30-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.