Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.420

Iskolásként évet kellett ismételnie rossz látása miatt, most sasszemű - Gelencsér Hajni Fitbalance bajnok beszámolója lézeres szemműtétéről

Gelencsér Hajni lézeres szemműtét

Gelencsér Hajni személyi edző és funkcionális táplálkozási tanácsadó nemcsak a mozgás szeretetét örökölte szüleitől, hanem rossz látását is, ezért már kisgyermekkorától kezdve szemüveget, majd kontaktlencsét hordott. A sportban és hétköznapi életében azonban mindkettő zavarta, így régóta fontolgatta a lézeres szemműtétet. Végül nemrég ellátogatott klinikánkra, és látása immáron bajnokhoz méltóan tűéles.

Gelencsér Hajninak kiskorától kezdve természetes volt, hogy a tévénézés helyett sportolással tölti a szabadidejét, hiszen édesanyja válogatott röplabdás volt, és édesapja is labdajátékokat űzött. Mondhatni genetikailag bele volt kódolva a sport és mozgás szeretete, ő pedig igyekezett minél több sportággal megismerkedni. Belekóstolt a labdajátékokba, a táncba, a tornába, az akrobatikába, a légtornába és az atlétikába is. Igazán azonban a fitnesz versenyek világában találta meg a helyét, ahol komoly sikereket ért el: a Fit-Kid Grand Prix megmérettetésen az éves összesítésben 3. helyen végzett. Felnőttként pedig a testépítők között is kipróbálta magát, második lett a Magyar Kupán, a FitBalance International Cup versenyen pedig győzedelmeskedett.

Az is hamar tudatosult benne, hogy a sport nem csupán hobbi számára, hanem később ezen a területen szeretne dolgozni, ezért sportszervező szakon szerzett diplomát. Sok éves tapasztalatának köszönhetően jól tudta, mennyire nélkülözhetetlen a szakemberek segítsége a konditermi edzések során. Mivel Hajni mindig is segíteni szeretett volna másokat céljaik elérésben, végül a személyi edző és funkcionális táplálkozási tanácsadó pályát választotta. És ahogy anno a versenyeknél, most személyi edzőként sem ismer lehetetlent.

A szeme volt a gyenge pontja

Hajni tehát mindig is nagy figyelmet szentelt az egészséges életmódnak, és hogy a lehető legjobb formáját hozza. Egy valamin azonban nem tudott változtatni: a rossz látásán, ami családi örökségként gyerekkora óta elkísérte. „A szüleimnek is rossz a szemük, ez nálunk családi vonás. Én háromévesen lettem szemüveges, és annyira kancsal voltam, hogy 6 évesen műteni is kellett — emlékszik vissza. — Sajnos azonban még azután is annyi probléma volt a szememmel, hogy a sok hiányzás miatt évet kellett ismételnem az iskolában.“

Mivel a szemüveg sportoláskor sok mindenben akadályozta, illetve korlátozta, amint elég idős lett hozzá, a keretet kontaktlencsére cserélte. Ám ezzel nem múltak el teljesen a kellemetlenségek, mivel gyakran egész nap viselte a lencsét, gyakran szúrt a szeme. Ráadásul sokszor előfordult, hogy kosz vagy smink került a lencsékre, amitől még jobban fájt. A folyamatos tisztogatás, be- és kitétel pedig szintén megnehezítette Hajni mindennapjait. Még a nyaralásokkor sem tudott önfeledten kikapcsolódni, mivel kontaktlencsével nem merülhetett be a medencébe vagy tengerbe.

Gelencsér Hajni lézeres szemműtét

„Borzasztóan izgultam a műtét előtt, de felesleges volt“

Mint mondja mindezek miatt régóta érlelődött benne a lézeres szemműtét gondolata, ám mivel kicsit tartott a beavatkozástól, nem akart elkapkodott döntést hozni, szeretett volna megbizonyosodni róla, hogy teljesen biztonságos. Végül több ismerőse, barátja élménybeszámolója alapján a Sasszemklinikának szavazott bizalmat. „Azért választottam a Sasszemklinikát, mert ők rendelkeznek Magyarországon a legnagyobb tapasztalattal a lézeres szemműtétek terén, és velük kapcsolatban hallottam a legtöbb pozitív történetet“ — mondja Hajni.

Első személyes látogatásakor ő is meggyőződött róla, hogy barátainak igaza volt, itt tényleg a legjobb kezekben lesz. „Szimpatikus volt, hogy mennyire elegáns, nívós a klinika, a legmodernebb eszközökkel dolgoznak, a professzionalizmus mellett pedig fontos volt számomra, hogy mindenki kedves. Először a 2 órás alapos alkalmassági vizsgálat keretében rengeteg mérést végeztek, de egyik sem volt kellemetlen. Legnagyobb örömömre az összes típusú lézeres szemműtétre alkalmasnak találtak, én pedig a Sasszem FEMTO kezelés mellett döntöttem. A kezelés nagy előnye, hogy a gyors gyógyulás miatt szinte egyáltalán nem kellett félretennem a munkát és sportot.“

Bár az alkalmassági vizsgálat során minden aggodalmát igyekeztek eloszlatni, hiszen minden kérdésére megnyugtató választ kapott, azért eléggé izgatottan várta a nagy napot. „Borzasztóan izgultam a műtét előtt, de utólag belátom, hogy felesleges volt. Tudtam, hogy a beavatkozás alatt végig egy zöld pontot kell nézni, és attól féltem a legjobban, hogy mi történik, ha esetleg véletlenül félrenézek. De elmagyarázták, hogy a 7 dimenziós lézer, amivel a Sasszem FEMTO kezelést végzik, olyan pontos és biztonságos, hogy érzékeli, ha valaki félrepillant, és rögtön leáll. Jól esett az is, hogy a műtét alatt mindig lépésről lépésre mondták mi fog történni, és mit kell csinálnom, mellette pedig végig biztattak. Meglepett, hogy milyen gyorsan lezajlott az egész, és megkönnyebbültem, mert tényleg egyáltalán nem fájt“ — emlékszik vissza Hajni.

„Életem egyik legjobb döntése volt a Sasszemkezelés“

Utána sem érzett fájdalmat, csupán kicsit érzékeny volt a szeme a fényre, ezért pihentette. Legnagyobb meglepetésére pedig már 2 órával a műtét után szó szerint szemmel látható volt a változás: „Mintha elvágták volna a fényérzékenységgel járó kellemetlenséget, hirtelen megszűnt, és már akkor éles volt a látásom! — idézi fel a nagy pillanatot. — Az orvosok tanácsára, hogy picit erőltessem a szemem, este böngésztem a telefonomat és tévéztem is. Másnap pedig még tisztábban láttam. Emlékszem, milyen hihetetlen élmény volt, hogy mikor a kontrollra mentünk, az autóból kinézve a legtávolabbi hegyeket is élesen láttam. Csak bámészkodtam és bámészkodtam, és mindenre rácsodálkoztam, mint egy kisgyerek.“

Hajni jobb szeme a műtét előtt -2, a bal pedig -2,5 dioptriás volt, most viszont már mindkét szemén 120%-os a látása. „Különösen örülök neki, hogy a gyengébb szememet is sikerült ennyire feljavítani, és most élesebben látok, mint korábban szemüveggel vagy kontaktlencsével. Nem beszélve arról, hogy ezek nélkül sokkal könnyebb lett az életem! Nem zavar semmi edzés vagy munka közben, ébredés után rögtön élesen látok, gond nélkül sminkelhetek, nem kell választanom, hogy szemüveget vagy napszemüveget viseljek, és ha vakációzni megyek, nyugodtan csobbanhatok. Mindezt ráadásul úgy sikerült elérni, hogy szinte nem is kellett szünetet tartanom a munkában és sportban sem. A műtét után 1 nappal újra dolgozhattam, a kardio edzéseket 2 nap, a súlyzós edzéseket pedig egy hét után folytathattam. Életem egyik legjobb döntése volt a Sasszemkezelés! Látszólag semmi nem változott rajtam, de mégis sokat adott a műtét. Na jó, egy valami feltűnően változott: most már folyton engem kérnek meg a családtagok, barátok, hogy olvassam el a távoli szövegeket, mondván én lettem a sasszemű.“

5 ok, amiért remek választás a Sasszem FEMTO lézeres szemműtét

1. Kényelmesebb és fájdalommentesebb, mint a hagyományos lézeres szemműtétek.

2. A kezeléshez a jelenleg egyik legmodernebb, 7D technológiás lézert alkalmazzuk, amely elképesztően gyors: 1 dioptria eltüntetéséhez csupán 1,3 másodpercre van szüksége. Vagyis néhány szempillantás elég ahhoz, hogy utána minden pillanatban élesen lásson!

3. Az egyedülálló SmartSurfACE technológiának köszönhetően a dioptria század részének pontosságával végezzük el a korrekciót, ami jobb látásélességet eredményez.

3. Fő a biztonság! A 7D szemkövető rendszerrel rendelkező lézer ezredmilliméter pontossággal képes lekövetni a szem mozgását, és algoritmus alapján kiszámolja, hogy milyen pozícióban lesz a következő lézernyaláb beérkezésekor. Ehhez igazítva helyezi el a következő lézerimpulzust, ezzel garantálva a biztonságos műtétet.

4. A látásélesség akár már másnaptól 100-125%-ra javulhat.

5. Nem kell hosszú gyógyulási időre készülni: már másnap lehet dolgozni, vezetni és olvasni, 2-3 nap után pedig a kedvenc sportjához is visszatérhet.

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat március 30-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.