Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.420

Gesztesi Máté félig vakon játszott végig egy darabot – de ilyen többé nem lesz!

Gesztesi Máté lézeres szemműtét

Gesztesi Máténak néhány kellemetlen élmény a kontaktlencsével és egy sokadik szemgyulladás kellett ahhoz, hogy eldöntse: lézer alá fekszik.

A 32 esztendős műsorvezető és forgatókönyvíró – „mellékállásban öt éve az ATV hétvégi metorológiai hírmondója – híres szülők gyermeke. Édesapja az univerzális tehetségű Gesztesi Károly, édesanyja pedig az ugyancsak ismert és sokat foglalkoztatott színésznő, Csarnóy Zsuzsanna. Máté 22 éves koráig maga is színészkedett, de most már inkább mint a Tanár vagy a 200 első randi című sorozatok forgatókönyvírójaként ismerik a szakmában. Most azonban nem a hivatásáról, hanem a látásproblémáiról, illetve annak megoldásáról beszélgetünk vele.

Gesztesi Máté szemüvegben
Gesztesi Máté négy éves korától szemüveget visel

Máté, nálad mikor derült ki, hogy gond van a látásoddal?

Nagymamámnak tűnt fel négyéves koromban, hogy túl közel ülök a tévéhez, amikor mesét nézek. A szüleim erre úgy reagáltak, hogy biztosan csak túlaggódja a dolgot, ő viszont elszántan ragaszkodott elképzeléséhez, így titokban szemorvoshoz vitt, aki rövidlátást diagnosztizált nálam.

Nagy szenvedés lehet ez egy kisgyereknek...

Többször is eltalálta a labda a szemüvegemet focizás közben, ami elég bizonytalanná tett a pályán, de az ember mindent meg tud szokni, úgyhogy nem adtam fel, és végül szemüveggel is eljuthattam a Hidegkút SC kiváló ificsapatáig. Tétmeccsen soha egyetlen gólt sem rúgtunk.

Kamaszkorodban a lányok hogyan viszonyultak a „szemüveges fiúhoz”?

Szerencsére a nem túl szerencsés külsőt sikerült páratlan intellektussal pótolni, a lányokat pedig gyakran megnevettettem. Ezzel együtt az ember ennyi idősen még nem biztos, hogy szerelmet mer vallani annak, aki tetszik neki.

Gesztesi Máté lézeres szemműtét
Gesztesi Máté 15 évesen kontaktlencsére váltott

Kontaktlencsére mikor és miért váltottál?

Ezt is a nagymamámnak köszönhettem, aki a nevezetes Budai Táncklubban zongorázott, s azzal szemben volt egy szemész. Hozzá vitt el 15 éves koromban, ő írta fel nekem az első kontaktlencsét és ő tanított meg a használatára. Ezzel új távlatok nyíltak előttem.

Ilyenkor szoktak vesszőt tenni, és de-vel folytatni a mondatot.

De egyszer például egy szobatársammal véletlen elcseréltük a kontaktlencsénket, több dioptria különbséggel, erre viszont már csak akkor jöttünk rá, amikor városok választottak el bennünket egymástól. Egy másik alkalommal Veszprémben játszottam, és a darab közben esett ki a lencsém. Szerencsére Reviczky Gábor kopaszságát így is könnyű volt megkülönböztetnem Borbiczki Ferenc dús ősz hajától, így a nézők nem vettek észre semmit.

Miért döntöttél a lézeres kezelés mellett?

Egy szemgyulladást követően bevillant, hogy a kiváló Kembe Sorel még korábban beszélt nekem arról, milyen nagyszerű lehetőség a lézeres látásjavító műtét, amelyen ő is átesett. Így gyors döntést hoztam, és bejelentkeztem a Sasszemklinikára.

A vizsgálat járt valami kényelmetlenséggel?

Egyáltalán nem, minden a legnagyobb rendben ment. Mindenki nagyon kedves volt, és megnyugtattak, hogy a szemem alkalmas a Visumax kezelésre. Bevallom, addig nem is tudtam róla, hogy csak az emberek 60-70%-a alkalmas a műtétre.

Aztán eljött január 24., a műtét napja...

Az egyik testvérem hozott el, és bevallom, szorongtam egy kicsit, hiszen az ember látása nagy érték. Itt megint megvizsgáltak, aztán kaptam érzéstelenítő szemcseppet, majd a műtő következett. Az idegességem itt már alábbhagyott, mindenki nyugodtnak és profinak tűnt - ezt a latin nyelvű orvosi szakkifejezések alapján állapítottam meg. Egyébként sem nagyon lett volna időm izgulni, körülbelül fél perc alatt egy -6,5, illetve egy -5,5 dioptriás szemből csináltak két tökéleteset. És ha eleinte kicsit homályosan is, de azonnal jobban láttam.

Fájdalom, egyéb gyötrelem?

Ha csak az eleinte sűrű csöpögtetést nem számítom annak, akkor semmi. Szinte hihetetlen, de három nappal később már újra sportoltam, s ami még hihetetlenebb, segédeszköz nélkül is jól láttam.

A műtét óta eltelt egy hónap. Most mi a helyzet?

Jobban látok, mint valaha. Olyan dologban lettek könnyebbek a mindennapjaim, ami egy jól látó ember számára talán apróságnak tűnhetnek, de számomra óriási élményt jelentenek.

Korszerű és biztonságos a Sasszem Visumax! 

A Sasszem Visumax kezelés a különböző lézeres látásjavító műtétek között az egyik legkorszerűbbnek számít. Ezt az eljárást másfél évtizedes munkával fejlesztették ki, ez az egyik legkíméletesebb kezelés: gyors, biztonságos, fájdalommentes. Amennyiben Ön is megszabadulna szemüvegétől, most jelentkezzen online alkalmassági vizsgálatra!

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat március 30-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.