Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.720

Kéne egy jó ürügy a csokievésre? Jót tesz a szemnek!

Igen gyakran megesik velünk, hogy az ünnepek után némi bűntudat lesz úrrá rajtunk azért a rengeteg csokiért, amit befaltunk. De talán nem kell annyira aggódnunk – tudta, hogy az étcsoki jót tesz a látásnak és meg is véd több szembetegségtől is?

Kéne egy jó ürügy a csokievésre? Jót tesz a szemnek!

Már érzi is elpárologni a bűntudatot, ugye?

Miért tesz jót a látásunknak az étcsoki?

Az antioxidánsok fontosak a szemünk védelméhez, és nagy szerencsénkre az étcsoki az egyik legmagasabb antioxidáns tartalmú étel. Az antioxidánsok nem csak a látását javítják, de segítik a test ellenállását a különféle, nap vagy kémiai behatások okozta káros tényezőkkel szemben. A pekándióban, áfonyában, vagy a tőzeg áfonyában szintén tobzódnak az antioxidánsok, tehát ezek is erősítik az egészségét.

Az étcsokiban ugyanúgy megtalálható egy, a zöldségekben és gyümölcsökben gyakori növényi vegyület, amelynek minden édesszájú örülni fog. Ezek a vegyületek az úgynevezett flavonoidok, és leginkább az immunrendszerre kifejtett hatásuk és gyulladáscsökkentő képességük miatt ismertek.

A University of Reading kutatói szintén bebizonyították, hogy az étcsokoládéban lévő flavonoidok segítik a látást rosszabb, gyengébb látási körülmények között, pl. rossz időjárásban.

Az egyik legnagyobb különbség az étcsokoládé és a tejcsokoládé illetve a fehércsokoládé között a sokkal magasabb kakaótartalomban keresendő. Emiatt lesz az étcsoki sokkal egészségesebb, mint a másik két édesség, és ha módjával fogyasztja, fedezheti a vas, réz, cink, magnézium és rost bevitel egy részét is. Az étcsoki szintén tartalmaz luteint és zeaxahnthint, amelyek segítenek csökkenteni a közönséges szembetegségeket (pl. szürke hályog) és az egyéb, korral kapcsolatos kórokat.

Íme a különféle szembetegségek, amelyeket az étcsokival meg tud előzni:

Korral járó retinaelváltozások

Ez leginkább az idősebbek körében jelentkezik, ezen belül is leginkább az 50-60 évesek korosztályát érinti. A retina károsodása pedig kezelés nélkül fokozatos látásromláshoz vezethet. A londoni Eye Clinic szerint az étcsokiban is fellelhető A-vitamin segíthet megóvni a szemeit a betegségtől, hiszen ez az a vitamin, ami erősíti a látást gyenge fényviszonyok között is, arról nem is beszélve, hogy megerősíti a szervezet védelmét a fertőzésekkel és betegségekkel szemben.

Zöldhályog

A látóideg köti össze a szemet az aggyal – ennek az idegnek a károsodása egy gyakori betegség, amelyet glaukómának (vagy zöldhályognak) neveznek. A zöldhályog általában a megemelkedett szemnyomás miatt alakul ki. Sajnos, ha a látása károsul még mielőtt glaukómával diagnosztizálnák, a folyamatot már nem tudja visszafordítani – azonban a megfelelő kezeléssel elkerülheti a további romlást. Ezért lehet fontos az étcsokoládé – a nyalánkság flavonoidjai ugyanis segítenek megóvni a szemet a zöldhályogtól.

Látóideg

A réz köztudottan segít megelőzni a látóideg károsodását, és ahogy azt fentebb már említettük, az étcsoki jó rézforrás lehet. Ez az édesség ugyanis az ajánlott napi rézbevitel felét tartalmazza, tehát egy kisebb adag csokival napi szinten gondoskodhat a látóideg egészségéről.

Általános látásjavítás

A fentieken túl az étcsoki segíti a véráramlást az agyban és a retinában is, ami segíti a mozgásérzékelést – ez pedig egyértelműen élesíti a látást. Ez kifejezetten előnyös lehet az olyan mindennapi dolgokhoz, mint például az autóvezetés.

Az étcsoki további pozitív hatásai az egészségre:

  • Csökkenti a vérnyomást és segíti a véráramlást
  • Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását
  • Óvja a bőrt a nappal szemben
  • Javítja az agyműködést

Az étcsoki kétségkívül egy finom édesség számos előnnyel. De vigyázzon! Ez sajnos nem jelenti azt, hogy ha egész nap lehet enni! Csak akkor fog pozitív hatásokat észlelni, ha egy kiegyensúlyozott étrendnek megfelelően csak kis adagokat fogyaszt.

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat május 15-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.