Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.865

Kire bízná a lézeres szemműtétet, ha nem a legtapasztaltabbra?

7 szempont, amire érdemes odafigyelnie, ha látásjavító lézerklinikát választ

Ha már egynél több a lehetőség, bizony fejtörést okozhat bármilyen választás, különösen akkor, ha orvosi beavatkozásról van szó. Ha a szemünk fényére nemcsak képletesen vigyázunk, hanem lézeres szemműtéten is elgondolkodunk, akkor be kell gyűjtenünk minden elérhető és számunkra fontos információt a szóba jöhető klinikákról. Mutatjuk, hogyan érdemes klinikát választani.

1. Hány műtétet végeztek el eddig a klinikán?

Amikor a látásunk a tét, szívesebben választunk olyan klinikát, amelyik kifejezetten erre a területre specializálódott és ami másoknak (lehetőleg sokaknak) bevált. Miért? Minden páciens, minden szem egyedi. Minél több egyéni jellemzővel, reakcióval, problémával találkoztak a klinika orvosai, annál hatékonyabban képesek kiszűrni azokat a tényezőket, amelyek ronthatják a kezelés stabilitását, illetve annál eredményesebben tudják elvégezni magát a kezelést.

Magyarországon jelenleg a Sasszemklinika büszkélkedhet kimagaslóan a legtöbb elvégzett kezeléssel, szám szerint több mint 125.000-rel. 10-ből 7 páciens mellettük dönt. Persze nemcsak a műtét, hanem a vizsgálatok tapasztalata is növeli a klinika értékét, hisz százezer kezeléshez több százezer vizsgálat tartozik. 

2. Elég körültekintők az alkalmassági vizsgálat során?

Persze honnan is tudhatná az ember, hogy alkalmas klinika és alkalmas orvos próbálja-e megállapítani épp a páciens alkalmasságát? Szerencsére vannak árulkodó jelek. Az egyik ilyen az időtartam. Egy alapos alkalmassági vizsgálat körülbelül 1,5-2 órát vesz igénybe - és természetesen ebbe nem számoljuk bele az esetleges várakozási időt. 

A másik árulkodó jel az elvégzett vizsgálatok száma és a vizsgáló műszerek korszerűsége. A Sasszemklinikán például 4-5 fajta vizsgálatot is elvégeznek, ezekből állapítják meg a dioptria mértékét, szaruhártya vastagságát, topográfiáját, görbületét, a szemszárazságot és még sok mást. Vannak klinikák, amelyek komolyan áldoznak a vizsgálati műszerekre is. Budapesten például csak a Sasszemklinikán végeznek méréseket a világ egyik legpontosabb eszközével, a Schwind gyártmányú Peramis mérővel. Ez a műszer képes 45.000 mérési pont segítségével feltérképezni a magasabb rendű fénytörési hibákat is, 30-szor pontosabban, mint egy átlagos mérőeszköz.

Sasszemklinika csúcstechnológiás mérőeszköze, a Schwind Peramis vizsgálat közben
Sasszemklinika csúcstechnológiás mérőeszköze, a Schwind Peramis vizsgálat közben.

Mindezeken felül ott van az emberi tényező. Egy tapasztalt orvos előre felméri mivel foglalkozik a páciens, mi a hobbija, és ezeket az információkat is figyelembe veszi az alkalmasság megállapításánál. Hiszen nem mindegy, hogy egy hivatásszerű buszsofőr, egy mentős vagy egy rendőr a páciens - akiknek elengedhetetlen az éjszakai éleslátás. 

3. Mit tegyünk, ha a klinikák eltérően nyilatkoznak az alkalmasságunkról? 

Az alkalmasság megállapítása mindig az orvos és a klinika felelőssége. Előfordulhat olyan eset is, hogy egyik klinika elutasít, de egy másik befogadna. Ilyenkor mindenképpen érdemes fontolóra vennünk a döntést. Akár hívjuk vissza a klinikát, és kérjünk ismét szakvéleményt.

De miből is adódhat az eltérés? Minden klinika az elmúlt évek tapasztalatai alapján alakítja ki saját belső szabályzatát, vagyis a protokollt. A Sasszemklinika egy több évtizede működő klinika, mely lényegesen több gyakorlati szempontot vesz figyelembe az alkalmasság megállapításánál. Arra törekszik, hogy a páciens ne csak rövid-, de hosszútávon is elégedett legyen az eredménnyel. Olyan eseteket pedig nem vállal, amiknél már előre látható, hogy nem biztosítható a szemüvegmentesség. Milyen esetekre gondolunk? Megannyi vizsgálat tapasztalatára alapozva mondja azt a Sasszemklinika, hogy például 50 év alatt nem kezelnek pluszos dioptriát. Ennek oka, hogy ebben a korban, akár 3-4 éven belül is, előjöhetnek olyan rejtett dioptriák, amik miatt ismét szemüveget kell viselnie a páciensnek. Vannak klinikák, melyek sajnos ezeket az eseteket is bevállalják, pedig a cél a hosszútávú páciens elégedettség. Bízzunk annak a döntésében, akinek már van gyakorlata.

Lézeres szemműtét alkalmassági vizsgálat
Alkalmassági vizsgálat

4. Mennyire fejlett a klinikán alkalmazott technológia?

Mint ahogy más iparágakban, úgy a lézeres látásjavítás területén is fejlődik a technológia. A Sasszemnél, mint a legnagyobb eszközparkkal rendelkező klinikánál, 3 lézerrel 6 különböző csúcstechnológiás kezelést végeznek (PRK, FEMTO, PRESBYMAX, NO-TOUCH, FEMTO SMART, VISUMAX). A felsoroltak közül a NO-TOUCH kezelést a Sasszemklinika vezette be először itthon, a Sasszem FEMTO SMART-ot pedig egyedüliként végzik az országban. Miért előny ez a páciensnek? Minél több típusú kezelést végez egy klinika, annál inkább személyre szabott megoldást kínál a lehető legjobb eredmény érdekében - a Sasszem pedig ebben is élen jár.


London után Budapestre is megérkezett a világ egyik legmodernebb látásjavító kezelése: Sasszem FEMTO Smart

5. Valóban biztonságos eljárást alkalmaz a klinika?

Ma Magyarországon a legkedveltebb lézeres eljárás a FEMTO. Miért? Kényelmes, fájdalommentes, gyors a gyógyulási idő, akár 1 nap pihenés után munkába állhatunk. Az eljárás során kétfajta lézer dolgozik, az egyik lebenyt képez, míg a másik elvégzi a szaruhártya-korrekciót. A lézeres szemkezelésben alkalmazott innovációk egy része a szaruhártya felszínén létrehozott lebeny készítésének módjára vonatkozik, ugyanis fontos szempont a lebeny stabilitása

A jelenleg elérhető legfejlettebb FEMTO lézerek maximálisan figyelembe veszik a szaruhártya alakját és görbületét (héjszerkezetét) és ahhoz igazodva egy „káddugó” alakú lebenyt alakítanak ki. Ilyen a Sasszem FEMTO lézere is, amely peremes alakjának köszönhetően garantálja a lebeny stabilitását. A teljes biztonságot azonban orvosi garancia jelenti, melyben a klinika írásban vállal garanciát a kezelés végeredményére. Ezt a fajta vállalást a Sasszemklinika elsőként vezette be az országban. További fontos szempont, hogy a Sasszemklinika megfelel az Európai Unió és a világ legszigorúbb egészségügyi hatósága, az amerikai FDA előírásainak is. 

6. Kik dolgoznak a klinikán?

Valószínűleg nem meglepő, hogy egy lézerklinikán nem csak orvosok dolgoznak. A Sasszem csapata magában foglal 24 tapasztalt szemészorvost, 13 szemész asszisztenst, 2 lézermérnököt és 3 optometristát is. Tovább növeli a beléjük vetett bizalmat az, hogy a főorvosuk, a vezető asszisztensük és a klinika igazgatója is alávetette magát a kezelésnek, így már mindhárman sasszeműek. Az ő műtétjeikre több mint 10 évvel ezelőtt került sor, így saját tapasztalataikon keresztül is megmutathatják, mennyire tartós a lézeres látásjavítás eredménye. 

7. Hogyan kommunikál a klinika?

Mindenki ismer olyan embert, aki mások hibáit sorolva próbálja jó színben feltüntetni magát. Ez már a mindennapos beszélgetések során is bosszantó lehet, de különösen gyanúsnak hat az, ha egy intézmény viselkedik hasonlóan. Ha egy ember kiemelkedő valamiben, nem kell ellenpéldákat felhoznia, hogy felismerhetők és elismerhetők legyenek az érdemei. A Sasszemklinikának nincs szüksége arra, hogy a konkurenseit kritizálja, hiszen az eredményei, a csapata, a felszereltsége és az elégedett páciensek visszajelzései bőven elegek ahhoz, hogy bizonyítsák a klinika kiválóságát. 

Ha jól végig gondolta, és minden döntéshez szükséges információt összegyűjtött, forduljon bátran a Sasszemklinikához, hogy kiderüljön, alkalmas-e a lézeres látásjavításra, és visszakaphatja-e Ön is az éles látás élményét.

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat május 15-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.