Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.748

A lézer az asztigmiától is megszabadíthat!

A lézer az asztigmiától is megszabadíthat!

Az asztigmia ugyanúgy népbetegség, mint a rövid- és távollátás. Van rá azonban tartós és megbízható megoldás: a lézeres szemműtét.

A rosszul látó embereknek három fő típus van: aki távolra nem lát jól, aki közelre nem lát jól és aki sem közelre, sem távolra nem lát jól. A rövidlátás és a távollátás mellett ugyancsak meglehetősen gyakori fénytörési hiba az asztigmia, közismert – ám tévesen használt – magyar nevén a szemtengelyferdülés.

Minden második embert érint

Az emberek nagy százaléka küzd ezzel a problémával, természetesen eltérő mértékben. Ami ennél is rosszabb: párosulhat rövid- és távollátással is. Az asztigmia lényege egyetlen mondatban összefoglalva: a fény oly módon törik meg a szembe érkezve, hogy a képnek nem egy fókusza lesz a retinán, ezért a környezetet, a tárgyakat életlenül látjuk. Ennek leggyakoribb oka, hogy az ember szaruhártyája nem tökéletesen gömbszelet alakú, hanem valamilyen irányba „benyomódott”, de okozhatja a szemlencse abnormális görbülete, vagy az üvegtest egyenetlensége is. Ez a homályos látás aztán újabb kellemetlen tüneteket okoz. Például a szemünk hamar elfárad, hiszen erőltetve próbál „élesre állítani”. Ugyanezen okból gyötörhet rendszeres fejfájás, esetleg szédülés is. A korrigálás érdekében hunyorgunk, esetleg szokatlan pózban tartjuk a fejünket, amitől az arc- és a nyakizmok is szokatlan és felesleges terhelést kapnak.

Születési rendellenesség vagy később szerzett baj

Vannak olyan balszerencsések, akiket az asztigmia születésük óta elkísér életük végéig, ráadásul még örökletes is. Másoknál viszont csak később alakul ki, az ő esetükben a szaruhártya valamilyen sérülése, hegesedése, illetve valami betegsége okozhatja.

Ahogy általában a fénytörési hibákat, az asztigmiát is lehet szemüveggel és kontaktlencsével korrigálni. Ilyenkor használnak az optikusok úgynevezett cilinderes lencséket. A szemüveg és a kontaktlencse viselése – akinek használniuk kellene, azok tudják –, nemcsak rengeteg kényelmetlenséggel és nyűggel jár (elvesztés, otthon felejtés, eltörés, párásodás, stb.), de bizony jelentős költségei is vannak.

Nem csak a szemüveg a megoldás!

Éppen ezért egyre többen választják a lézeres szemműtétet az asztigmia korrigálására. Ez ugyanis nemcsak rendkívül gyors – maga a beavatkozás szemenként nem több, mint 2-3 perc – és hatékony eljárás, de teljesen biztonságos és tartós megoldás. Egyes klinikák írásbeli garanciát vállalnak az eredményre. Ráadásul amiatt sem kell aggódni, hogy a beavatkozás miatt tartósan kiesne az érintett a munkából, legrosszabb esetben is legfeljebb néhány napról lehet szó.

Felmerül a kérdés – és persze joggal –, hogy ez mind nagyon szép, mind nagyon jó, de mi egy ilyen lézeres szemműtét ára, mennyibe kerül a beavatkozás? Nem olcsó, de vetekszik egy 1 hetes 2 személyes belföldi utazás árával. De biztosan kevesebbe kerül, mint hosszú éveken át szemüvegre, kontaktlencsére kéne költeni, az asztigmiás lencsék nagyon drágák. És még egy jó hír: ha gondot okoz az egyszeri nagyobb kiadás, a legnagyobb tapasztalatú, legkorszerűbb lézerekkel dolgozó klinikák részletfizetési kedvezményt is adnak.

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat május 15-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.