Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
134.883

Lézeres szemműtét és az alkohol

Terhesség, műtét, szoptatás, antibiotikum kúra, ebéd a szülőkkel, olyan események az életünkben, amikor azt javasolják, tartsuk magunkat távol az alkoholtól. És mégis, az életünk folyamán mégis megiszunk egy vagy két pohárral.

9 hónap, amíg növekszik bennünk egy kis emberi lény egy üveg bor nélkül? Egy hét egy kibírhatatlan fülgyulladással egyetlen pohár éjszakai nyugtató ital nélkül? Egy unalmas este az anyóssal? Mindannyian tudjuk, hogy volt már olyan, hogy kicsit becsíptünk, amikor nem kellett volna és ez néha rendben van így. De amikor egy lézeres szemműtétre készülünk, akkor a következmények nyilvánvalóbbak.

De ahogyan legtöbben hallottuk, a lézeres szemműtét nem egy tipikus operáció. Egy hagyományos műtéti beavatkozáshoz képest, ahol megelőzően 24 órás felkészülés szükséges, és sok regenerálódás, betegállomány, nos a lézeres szemműtéthez ez nem szükséges.

És mivel annyira friss ez a technológia, a lézeres szemműtét protokollja sokkal rugalmasabb az egyéb műtétekéhez képest. Ez annak köszönhető, hogy ez egy minimálisan invazív beavatkozás, és nagyon gyorsan elvégezhető.

Egy rövid útmutatóban megmutatjuk, hogy is néz ki az alkoholfogyasztás a lézeres szemműtét tekintetében. Gyakran elhangzó kérdések a következők: Fogyaszthatok alkuholt a lézeres szemműtét napja előtt? Vagy Milyen hamar lehet a lézeres szemműtét után alkoholt fogyasztani? De mielőtt ebbe belemegyünk, hadd jegyezzük meg, hogy a lézeres szemműtét és az alkoholfogyasztás, bármennyire is kisebb beavatkozás ez a típusú műtét, mint egyéb műtétek, az alkoholfogyasztás nem javasolt.

Az alkohol kísértése

Az alkohol depresszív hatású. No nem abban az értelemben, hogy hajnali négykor

Elton John-t hallgatva kiüríti a hűtőszekrényt, hanem az alapvető vitális funkciókat elnyomja. Mindannyian tudjuk, hogy ez milyen hatással van a beszédünkre, a mozdulatainkra, a reakcióidőnkre; de miért történik mindez velünk?

Előfordult már az Önnel, hogy megütötte a térdét és sehogyan sem tudta csillapítani a vérzést? Az alkoholnak van véralvadásgátló hatása. Ez problémát jelent a műtétek során, mert nem alvad a vér, ezáltal a gyógyulási folyamat is hosszabb lesz. És tudja, hogy milyen fejfájásra, és száraz szájízre számíthat másnap? Ezt mind az alkoholnak köszönheti, hiszen az alkohol megköti és visszatartja a vizet. Emiatt csökkent az ún. antidiuretikus hormon termelése és a szervezet nagyobb mennyiségű vizet veszít, a mosdót is sűrűbben szükséges látogatni. Mivel az alkohol a szervezetre mérgező hatással van, ezért az immunrendszert gyengíti, aminek következménye a lassú regenerálódás. Azonban a lézeres szemműtét minimális beavatkozással jár, ezért a az alkoholfogyasztás sem jár akkora kockázattal, mint például egy kórházi fertőzés (MRSA) vagy a vérzés. Ugyanakkor a legjobb eredmény érdekében nagyon fontos a sikeres kezelés és a gyors felépülés.

Az ok, ami miatt ne keverjük a lézeres szemműtétet és az alkoholfogyasztást: szemszárazság

Abban az esetben, ha Ön kontaktlencsét visel vagy csak tapasztalt már szemszárazságot, akkor már ismerheti az érzést, amikor alkoholfogyasztást követően kialakul a szemszárazság. Ezt a jelenséget az antidiuretikus hormon okozza. Egy jól működő szem esetén folyamatos a könnytermelés, ami egy vékony könnyfilm réteggel vonja be a szaruhártyát, folyamatosan nedvesen tartva azt a pislogással. Amikor az alkohol csökkenti a szervezet vízvisszatartó képességét, a könnytermelés lesz az első, amin tapasztaljuk ezt (a hangszalagok és a ritmusérzék után). A szem kevésbé lesz képes arra, hogy elegendő könnyet termeljen, ezáltal a szem száraz, irritált lesz. Ez viszonylag drámaian hangzik, de a szervezet gyorsan regenerálódik, így hétfőn reggel minden visszatér a normál kerékvágásba. A szemszárazság akkor jelent nagyobb problémát, ha régóta kontaktlencsét viselünk, túl sok alkoholt fogyasztottunk, vagy valamilyen szembetegség okozza, életkor vagy egészségi állapot.

Biztosan nem okoz gondot, ha iszunk egy italt a lézeres szemműtét előtt?

Amikor egy átlagos műtétre készülünk, az alkoholfogyasztás korlátozása 24-72 óráig terjed. Lézeres szemműtét esetén az alkoholfogyasztás a műtétet megelőző 24 órában nem javasolt. De a valóság az, ha átlagos mennyiségű alkoholos italt fogyaszt, a szemei egészségesek, akkor nem okoz problémát egy ital elfogyasztása a lézeres szemműtét előtti estén. Az a fontos, hogy tartsunk mértéket; kis üveg bor vagy egy sör vízfogyasztás mellett nem kizáró ok. Mivel a lézeres szemműtét nem mindennapi esemény, ezért könnyen mellőzhető az alkoholos italok fogyasztása, ihatunk helyette üdítőitalokat vagy vizet. Ahogyan utána megtapasztaljuk, a gyors gyógyulást követően megünnepelhetjük az éleslátást egy jó itallal.

Ma van a kezelés napja és alkoholszagú vagyok…

Sajnos kénytelenek vagyunk felhívni a figyelmet arra, ha egy átmulatott éjszaka után érkezik a lézeres szemműtétre, a klinika valószínűleg nem fogja elvégezni a lézerkezelést. Eltekintve a csökkent motoros funkcióktól, kissé becsípve a látásélesség ingadozik – gondoljunk csak a sör hatására – ez befolyásolja a lézeres szemműtét végeredményét. Nagyon ritkán az is előfordul, hogy magánéleti válság miatt nem javasoljuk a lézerkezelést, és az alkoholfogyasztás is problémát jelent a kezelés napján. És ez nem csak az ivásra vonatkozik, hanem az alkoholtartalmú kozmetikumokra is. A magas alkoholtartalmú kozmetikumok eltávolítják a bőr felszínéről a nedvességet. Ezért a lézeres kezelés napján kerülni kell a hajlakkot, parfümöt és minden egyebet, ami alkoholt tartalmaz.

Hasonlóképpen a lézeres szemműtét előtti napon már nem szabad sminket használni, mint például a szempillaspirál, szemhéjpúder, mert apró részecskéik a szembe potyoghatnak, komplikációt okozva ezzel a felépülés folyamán. Ezért azt is szoktuk javasolni, hogy pihenjenek a páciensek a műtétet megelőző napon, relaxáljanak, kapcsolódjanak ki.

Gyerünk a bárba a lézeres szemműtét után! Nos, nem igazán kellene…

Több tényezőtől függ az alkohol fogyasztás lehetősége a műtét után, ilyen például az életkor, egészségi állapot, műtéti típus. Általában elmondható, hogy senkinek nem javasoljuk az alkoholfogyasztást közvetlenül a kezelés után. Ahogy korábban említettük az alkohol depresszív és immunrendszer gyengítő hatását, nem javasolt a felépülés időszakában, mert növeli a fertőzéses megbetegedések előfordulásának esélyét. Nem beszélve arról, hogy befolyásolja a kapott gyógyszerek hatását, csökkenti a véralvadást, segíti az ödéma kialakulását, ez indokolja, miért nem javasolt a fogyasztása.

De a jó hír az, hogy ezek miatt nem kell aggódnia a lézeres szemműtét esetén. A lézeres szemműtét nem egy tipikus műtéti eljárás,  a beavatkozás mértéke, az altatás és a felépülés szempontjából. Gyors, fájdalommentes és forradalmian új lézeres eljáráson alapszik. Ezek nem olyan lézerek, amelyeket a filmekben láttunk, hanem hűvösebb lézerek, nem melegítik fel a környező levegőt, felületet, az ultraibolya fény szigorúan a meghatározott ponton fejti ki hatását. Ez azt eredményezi, hogy a felépülési idő a lézeres szemműtét után rendkívül rövid. Vissza tud menni dolgozni, fogyaszthat alkoholt és visszatérhet a teendőihez 24 órával a kezelés után. Az első 24 órában a gyógyulás akut szakasza zajlik, a szemei szárazabbak, mint korábban. Ezért fontos, hogy ebben az időszakban ne fogyasszon alkoholt és ne használjon alkohol tartalmú kozmetikumokat. A szemműtétet végző klinika fog javasolni megfelelő műkönnyet a szemszárazság enyhítésére. Nagyon fontos megjegyezni, hogy az első napon a gyógyulási folyamat 80%-a lezajlik, még jó néhány hétig tart, mire eléri a 100%-ot. Ezért javasolt nem túlzásba vinni az alkoholfogyasztást a kezdeti napokon, a megfelelő eredmény elérése érdekében és követni a kapott utókezelési tanácsokat. De a legfontosabb mind közül, hogy eljött az idő megünnepelni a jó látásélességet és ennek előnyeit! Egészségére!

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat június 30-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.