Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.865

Lézeres szemműtét TB támogatással – lehetséges?

Lézeres szemműtét TB-támogatással

Napjainkban egyre többen választják a lézeres szemműtétet a látásuk javítására. A precíz, innovatív beavatkozásoknak köszönhetően, aki alkalmas a kezelésre, újra átélheti a szemüveg és kontaktlencse nélküli tökéletes látásélményt. Így biztosan nem kell többet amiatt aggódni, hogy sportolás, munka, kirándulás vagy autóvezetés közben a szemüveg eltörik vagy a kontaktlencse kiesik.

A kezelés ára elsőre magasnak tűnhet, ezért sokan érdeklődnek afelől, hogy vajon TB-támogatással igénybe vehető-e egy lézeres látásjavítás. Ha Te is régóta keresed a választ, most jó helyen jársz – összefoglaltuk a témakör legfontosabb tudnivalóit!

Lézeres szemműtét tudnivalók

Ahogyan azt már említettük, a látásjavító szemműtétek a fénytörési hibák hosszú távú kezelésére jöttek létre. A fénytörési hibák nem egyenlők a szembetegségekkel, látásproblémaként kell őket definiálni. Több típus is létezik, ide tartozik:

  • a rövidlátás (myopia): amikor a szaruhártyán érkező fény a látóhártya előtt fókuszálódik;
  • a távollátás (hypermetropia): ellentétben a rövidlátással, ilyenkor a fény a látóhártya mögé vetül;
  • a szemtengelyferdülés (asztigmia): esetén a homályos látást a szaruhártya szabálytalansága vagy a rendellenes szemlencse okozza;
  • az olvasószemüvegesség (presbyopia): a szem öregedésének természetes folyamata, ami előbb utóbb (leginkább 40 éves kor felett) mindenkinél jelentkezik.

Bármelyikről is legyen szó, a homályos látás minden esetben megnehezíti a mindennapokat, nem véletlen, hogy egyre többen kacsintgatnak inkább egy hosszútávú beruházás felé. A lézeres szemműtétek esetén a szakemberek és a lézeres technológia együttes tudása garantálja a szaruhártya megfelelő átformálását.

Ennek hála, nem csak teljes mértékben visszakaphatod az éles látás képességét, de még az is megtörténhet, hogy tisztább lesz a kép, mint amire emlékeztél. Sok esetben ugyanis az átlagnál is jobb éles látást biztosít, akár 120-150%-os látásélességet nyújt a lézeres szemműtét.

5 ok, amiért nem kell félned a beavatkozástól

Legyen szó bármilyen beavatkozásról, a műtét szótól egy pillanatra mindenkinek összeugrik a gyomra. A lézeres szemműtétek hátterében lévő félelem viszont a legkevésbé sem indokolt, hiszen mindig is biztonságos volt, és az elmúlt években a technológia csak még tovább fejlődött. Na, de lássuk, mi az az 5 minden kételyt eloszlató ok, ami után Te is bátran belevágsz majd egy kezelésbe!

  1. Az első és egyben legmegnyugtatóbb érv, hogy a legfejlettebb, hét dimenziós lézerrel történnek a beavatkozások! De mit is jelent ez pontosan? Az utóbbi időszakban a lézertechnológia elérte azt a szintet, ahol már olyan szemkövető rendszerrel végzik a műtétet, ami a korrekció alatti összes lehetséges elmozdulást képes érzékelni és korrigálni. 
  2. A fénytörési hiba lézeres korrekcióját minden esetben megelőzi egy szakorvosi vizsgálat, ahol azonnal fény derül az összes olyan információra, kockázati tényezőre, amikről elöljáróban tudnod kell! Ezáltal már az eredmény is közel pontosan megjósolható, nincs zsákbamacska! Fontos, hogy minden kezelés egyénre szabott, és habár a lézeres szemműtétről szóló vélemények szinte egytől egyig sikersztorik, jobb, hogyha tényleg a saját, egyedi esetedről hallott információk után mérlegelsz – ne habozz, irány egy személyes konzultáció!
  3. A lézeres szemműtéteknek már több típusa is elérhető, melyeknek ha végig böngészed a leírásait, azonnal tudni fogod, hogy mire van szükséged! Jelenleg a piac legkorszerűbb eljárásai minden szempontból, mert egyszerre biztosítják a hosszútávú éles látást, a pár napos regenerálódást, és a beavatkozás fájdalommentességét.
  4. Az hagyján, hogy a műtét fájdalommentes, de tudtad, hogy csupán pár percig tart? Nem kell stresszelve azon aggódnod, hogy mekkora kiesést okoz az életedben a beavatkozás, mert már vannak olyan kezeléstípusok, melyeknél nemcsak a kezelés, de a gyógyulási idő is nagyon gyors. Femto típusú kezelések esetén akár már 1 nap pihenés után lehet dolgozni.
  5. Habár a Femto típusú lebenyes kezelések a mai napig úttörőek, még most is van hova tovább! Ki kell emeljük a jelenlegi lézeres csúcstechnológiákat, a No Touch– és a VisuMax kezelést! Amíg az egyik kizárólag a SCHWIND lézerrel és egy 7 dimenziós rendszerrel dolgozik – ami ezredmilliméteres precizitással leköveti a szemmozgást – addig a másik azok számára is lehetőséget nyújthat, akik korábban nem voltak alkalmasak, (például szemfenéki elváltozások miatt). Ahogyan a példa is mutatja, nincs lehetetlen!

Piszkos anyagiak: lézeres szemműtét TB-támogatással?

A legfontosabb információk után most már elérkezett az idő, hogy górcső alá vegyük a lézeres szemműtétek árait, kedvezményes lehetőségeit. Sajnos a lézeres szemműtétek mellé nem jár állami TB-támogatás. 

Az OEP (Országos Egészségbiztosítási Pénztár) kizárólag állami egészségügyi intézményekben és csak akkor biztosít díjmentességet, ha a látási probléma hátterében egy konkrét szembetegség áll, mint például szürkehályog. Azonban tapasztalatok alapján a közegészségügyi intézményekben számolni kell a hosszabb, akár 1 éves várakozási idővel, ezért választják egyre többen a magánegészségügyi intézményeket, ahol pl. a szürkehályog műtét részletfizetéssel is igénybe vehető.

Viszlát homályos látás, helló “sasszem”!

A Sasszemklinikán napról napra azért dolgozunk, hogy a lehető legnagyobb százalékban ki tudjuk szolgálni a fénytörési hibával küszködő páciensek igényeit, és ez alól Te sem vagy kivétel! A TB támogatás hiánya miatt viszont igyekszünk más konstrukciókkal egyszerűbbé tenni a műtét anyagi vonzatait.

Egyrészt, az összes kezelési típushoz elérhető részletfizetési lehetőség, amivel épp csak annyira jön ki az “új szem” havidíja, mintha egy telefonos előfizetést törlesztenél. Emellett ráadásul a beavatkozások garanciálisak, azaz, ha utólag úgy tapasztalod, hogy a végeredmény nem pont az, amit vártál, akkor orvosi garancia keretében a műtétet ingyenesen megismételjük. További részletek a weboldalon.

Kalkulátorunkkal pedig akár Te is kiszámolhatod, hogy milyen gyorsan térül meg a lézeres szemműtét ára

Példa: aki 10 éve visel szemüveget, és évente 70.000 forintot költ szemüvegre, és további 45.000 forintot kontaktlencsére, az a lézeres szemműtét elvégzése után 20 év alatt több mint 2 millió forintot spórolhat.

Használd a kalkulátort a saját adataiddal, hogy kiszámold, mennyit spórolhatsz a lézeres szemműtéttel: ami ugyanis egy egyszeri nagyobb költségnek mutatkozik, az hosszú távon egy jól megtérülő befektetéssé válik.

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat május 15-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.