Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Magyar Brands logó

Sasszemklinika garancia

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • 10 millió köszönet
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
116.100

Lézeres szemműtét utáni sminkhasználat

Bőrünk ápolása, hidratálása a mindennapi rutin fontos része. A smink is meghatározó szerepet tölt be a Nők életében, hiszen fontos a jó megjelenés, ahol nagy szerepe van egy jól elkészített sminknek. A smink alapvető célja az arc és szem szépségének hangsúlyozása, kiemelése, esetleg a bőrhibák elkendőzése. Az alkalmassági vizsgálat és a műtét során, hogy elkerüljük az elkenődést és biztosítsuk, hogy az eredmények a lehető legpontosabbak legyenek, erre nem lesz szükségünk!

Lézeres szemműtét utáni sminkhasználat

Az alkalmassági vizsgálat és a műtét napján se sminkelje magát. Az előző este ezt érdemes alaposan eltávolítani szemünkről és környékéről. Az alkalmassági vizsgálat napján a műszempilla még nem probléma, viszont a műtét időpontját megelőző egy hétben el kell távolítani. Műtét után pedig maradjon inkább a természetességnél!

Mivel a lézeres beavatkozás során a szaruhártya felső görbületét korrigáljuk, így a PRK lézeres kezelés után 2 hét, FEMTO kezelés után pedig további 4 hétig a legfontosabb, hogy elkerüljük a következő kozmetikumok viselését:

  • műszempilla
  • szemceruza
  • szempillafesték
  • szemhéjfesték
  • szemlemosók
  • tus

Fontos, hogy szemünket ne érje víz a műtétet követő egy hétben és ne dörzsöljük. Érdemes a korábban használt szemspirált, ceruzát, tust is sterilizálni vagy új termékekre lecserélni, ugyanis a baktériumok ragaszkodhatnak az Ön által használt termékekhez és megfertőzhetik szemét. A műtétet követően ugyanis nem kerülhet semmi a szem környékre, mely esetleges irritációt válthat ki.

Lézeres szemműtét utáni sminkhasználat

A smink és a kefés applikátorok is tartalmazhatnak olyan baktériumokat, melyek irritálhatják ebben az időszakban érzékenyebbé vált szemünket és megnövelik a fertőzés kialakulásának kockázatát, mely hatással lehet a regenerálódási folyamatra is. A sminklemosók még a szemfestékeknél is nagyobb károkat tudnak okozni a frissen műtött szemben, nem is beszélve a vízálló szemsminkek lemosóiról, amelyek még erősebb hatásúak.

Ha tehetjük, védjük szemeinket tehát az irritáló anyagokkal szemben! Mindezek betartása csupán egy kis odafigyelést igényel, az eredmény pedig mindenért kárpótol.

Orvosaink őszintén és részletesen válaszolnak valamennyi kérdésére. A készülékekről és az eljárásról minden felmerülő információt megadunk.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 110.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.