Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.835

Mit tegyen, ha szenved az uszodában a kontaktlencséjével?

Mit tegyen, ha szenved az uszodában a kontaktlencséjével?

Kontaktlencsével úszni nem jó. Homályosan látni a medencében sem jó. A megoldás: lézeres szemműtét!

A kontaktlencsével úszás olyan, mint a fényképezés a Schönbrunni kastélyban. Micsoda? Hogy jön ez a két dolog egymáshoz?

Múlt nyáron a fentnevezett kastélyban kirándultam a barátnőmmel és megkérdeztem egy teremőrt, hogy lehet-e fotózni. Lehet, válaszolta, majd kis hatásszünet után hozzátette: csak nem szabad!

A kontaktlencsével úszásra pont ugyanez érvényes: lehet, de nem szabad. Na jó, legyünk kicsit megengedőbbek: szabad, de nem túl okos dolog. A kontaktlencséket ugyanis nem úszásra találták ki, pontosabban semmi olyanra, ahol vízzel érintkezik, érintkezhet.

A lencsék úgy vannak kialakítva, hogy tökéletesen illeszkedjenek a szemre. Ha víz alá merülünk, akkor ez a hibátlan kapcsolat megbomolhat, így a lencse könnyen kieshet, kisodródhat a szemünkből. Ami ennél is rosszabb, hogy a víz a szem és lencse közé kerülhet – akár a pontatlan illeszkedés, akár amiatt, mert a kontaktlencsék jó része porózus anyagból készül, s az aprócska lyukakon a még aprócskább szennyeződések átjuthatnak és súlyos szemfertőzést, tartós szemkárosodást is okozhatnak.

Természetesen a fertőzésveszély nagyban függ attól is, hogy milyen vízben úszunk, minél szennyezettebb, annál nagyobb a kockázat. A kristálytiszta tengervízben, a strandok klórozott medencéiben kisebb a veszély. Illetve ezekben más veszélyekkel kell szembenézni. A tengereknél a hullámzás könnyen kimoshatja az ember szeméből a lencsét, a medencékben meg a klór rátapadhat a lencsére, és irritációt okozhat.

Akkor mit tanácsolunk a kontaktlencséseknek?

  1. Ha nem muszáj, ne ússzon lencsében!
  2. Ha mégis abban úszik, viseljen lehetőleg jól záró úszószemüveget, így nem érintkezik a víz a lencsével!
  3. Ha nincs úszószemüvege, legalább lágy, eldobható lencsét viseljen!
  4. Ha mégis bekövetkezik a baj, forduljon szemorvoshoz!

De van egy még sokkal jobb, garantáltan biztonságos és akár végleges megoldásunk a problémára!

Sokan – mondhatni a döntő többség, akik a rossz látásukkal bajlódnak- ők mind szenvednek a szemüveg, a kontaktlencse okozta kellemetlenségektől. Nem soroljuk most fel teljes körűen, milyen problémák eredője lehet – csak példaképp néhány: elvesztés, eltörés, otthon felejtés, párásodás –, akiket érint, úgyis tudják. Azt viszont talán nem mindenki, hogy az összes gond megoldható a korszerű lézeres szemműtét beavatkozásokkal, pár perc alatt, fájdalommentesen. És bár az eljárás elsőre talán költségesnek tűnik, de nem kell hozzá matematikusnak lenni, hogy kiszámoljuk: néhány év alatt visszahozza az árát, hiszen a szemüveg, a kontaktlencse sem épp olcsó mulatság.

Aki szeretne ezektől megszabadulni – például azért, hogy ne kelljen kontaktlencsével úsznia –, annak első menetben nincs más teendője, mint jelentkezni egy szemészeti klinikán a vizsgálatra (érdemes a legtapasztaltabbat választani!). A rendkívül alapos vizsgálat során korszerű vizsgáló műszerek elképesztő mennyiségű adatot, 100-200 ezer információt rögzítenek a páciens szeméről. Ezzel egyrészt kiszűrik azokat, akik nem alkalmasak a beavatkozásra, másrészt elegendő információt nyernek ahhoz, hogy a lézeres látásjavításra jelentkezők tökéletesen személyre szabott kezelést kapjanak.

Maga a beavatkozás, hála a gyakorlott szemész szakorvosoknak és az ultramodern lézereknek, sem időben, sem kellemetlenségben nem ér fel egy fogtöméssel. Az eljárás tökéletesen biztonságos és garantáltan sikeres. A legtapasztaltabb hazai klinika például írásos garanciát is vállal az eredményre. Szinte hihetetlen, de a lézer 1,3 másodperc alatt képes egy dioptriát „eltünteti”, az egész eljárás csak percekig tart.

És persze ami még nagyon fontos: a beavatkozás után egy-két nappal már lehet dolgozni, autót vezetni, sportolni. És arra sem kell sokat várni, hogy ismét úszhassunk, de már éles látással, kontaktlencse és kockázatok nélkül.

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat május 15-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.