Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.835

Nyaraljunk szemüveg és kontaktlencsék nélkül!

Nyáron a szemüvegviselés kényelmetlenebb, begyűjti a fényt, alatta megizzad az orrnyereg. Körülményes strandolni vele, hiszen napozni és vízbe menni sem lehet szemüveggel. Egyszóval nyáron a kontaktlencse praktikusabb és kényelmesebb megoldásnak bizonyulhat, de a nyári időszakban különösen nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy kivegyük és kontaktlencse-folyadékba tegyük, hisz a por, pollen és hasonlók a szemünket is támadják.

Ha azonban még most úgy dönt, hogy sasszeművé válik, az a legjobb időzítés lehet, hiszen a lézeres szemműtét után 2 hónapig szükség van napszemüvegre, és amúgy is itt a nyár, a sötét lencsék szezonja. Ideje tehát még a nyaralás előtt sasszeművé válnia és elég lesz egy designos napszemüveg a strandra!

Még a nyári nyaralás előtti időszakban is sokat tehetünk azért, hogy szemünk is ellenállóbb legyen a fertőzésekkel szemben. Vannak veszélyek, melyeket egy hívogató, hűs strandmedence rejteget.

Lássunk pár helyzetet, mely biztosíték lehet arra vonatkozólag, ha Ön sem elégszik meg a szembetegség tüneti kezelésével – vagyis a szemüveg vagy kontaktlencse viselésével –, hanem végleg leszámolna a látásproblémával. A lézeres látásjavítás tökéletes megoldást jelenthet Ön számára is, még a nyár előtt!

Nyaraljunk szemüveg és kontaktlencsék nélkül!
Sasszemekkel akár fejest is ugorhatunk a nyárba

A nem megfelelő higiénia veszélyei utazás, nyaralás során

A nyaralás, táborozás, fesztiválszezon ideje alatt a kontaktlencse tűnhet a legopcionálisabb megoldásnak, ám ha még a nyár előtt búcsút mondd a lencsének, keretnek, rengeteg esetleges kellemetlenségtől kímélheti meg magát. Ebben az időszakban hajlamosabbak lehetünk elnagyolni, elhanyagolni a lencse megfelelő tisztítását. A nem megfelelően ápolt, sérült, szennyezett lencsét nem szabad a szembe visszatenni, mert további súlyos károsodást, fertőzést okozhatunk. A tünetek megszűnéséig szemüveget vagyunk kénytelenek viselni, de ha a nyári szezon előtt elvégeztetjük a műtétet, akkor csupán egy divatos, megfelelő UV szűrős napszemüvegre lesz szükségünk.

UV védelem

A napszemüveg ma már nem csak divatcikk, hanem egészségünk szempontjából fontos védőeszköz. A káros környezeti hatások miatt évről-évre fokozódó UV-sugárzás, nemcsak a bőrünk, hanem a szemünk egészségi állapotát is veszélyezteti. Így annak érdekében, hogy szemünket megvédjük a napfény káros sugaraitól, fontos a jó minőségű napszemüveg viselete, különösen, ha a szem hosszan tartó vagy erősebb fényhatásnak van kitéve. A szürkehályog kialakulásáért is felelős UV sugarak a szemlencse bizonyos fokú vagy teljes mértékű elszürkülését okozzák. A jó napszemüveg lencséje viszont maximális védelmet biztosít a napsugárzás káros hatásai ellen, csökkenti a szembe jutó fény erősségét, egyenletesen szűri a különböző színeket, erősíti a kontrasztokat, optikailag tökéletes, nem torzít. A szemműtét után a tökéletes 100%-os látás adottá válik, már csak egy 100% UV szűrös napszemüveg szükséges 2 hónapig szabad térben, hogy az éles látásunkat megőrizzük.

Ahogy a bőrünket, úgy a szemeinket is védeni kell az UV fénytől
Ahogy a bőrünket, úgy a szemeinket is védeni kell az UV fénytől

Légkondicionálók veszélyei

Még csak baktérium sem kell ahhoz, hogy egy forró levegőjű utcáról belépve "megcsapjon" minket egy hűtött helyiség levegője, amely sokszor akár 15 fokkal is hűvösebb lehet, mint a kinn tomboló kánikula. Fontos tudnunk azonban, hogy a légkondicionálás okozhat szemproblémákat is. A kontaktlencse-viselőknél is jelentkezett már panasz, szemszárazság a klíma miatt. Nemcsak a hideg és a száraz levegő, hanem a felületesen tisztított berendezés miatt terjedő baktériumok is okozhatnak kellemetlenségeket.

Vizi veszélyek

A nyári időszakban sokan választják a természetes vizeket a kikapcsolódás, pihenés helyszínéül. A kontaktlencsével való úszás lehetséges, ám veszélyes. Úszószemüveg, búvárszemüveg viselése javasolt. Ilyenkor érdemes mindig tartaléklencsét is betenni, hiszen a klóros vagy a sós vízben a lencsénk hamar rongálódhat, melynek következményeképpen nem lélegzik megfelelően a szaruhártya, azaz nem lesz megfelelő az oxigén ellátása. A lerakódott só, esetleges szennyeződések karcolhatják a szaruhártya felszínét, finom sebeket, hámhiányt okozva. Az oxigénhiányos helyzetben a sebek sokkal nehezebben gyógyulnak. Kényelmes megoldást nyújthat a napi eldobható lágy lencsék használata, azonban ha még a strandszezon előtt sasszeművé válunk, akkor a nyárra a strandtáskánkba tényleg csak a legszükségesebb kellékeket kell magunkkal vinnünk a vízpartra.

Megvan még a kontaktlencse?
Megvan még a kontaktlencse?

Sportolás szabadban

Ha szeret futni, kocogni, focizni vagy kerékpározni, gondoljon bele, mennyivel egyszerűbb lenne az élete, ha szemüvege nem csúszna le az orrán. Bár mára külön divatot teremtettek az optikai keretek, a kontaktlencse ma is sokak számára jelent kényelmes megoldást, főleg sportoláshoz. A kontaktlencsék segítségével az egész látómezőben kiélesedik a látása, azonban egy rosszul célzott labda, egy botlás és elmozdul, kiesik. A sós vagy klóros víznek a szembe jutása megnövelheti a szemfertőzések kialakulásának kockázatát. Bár védősisakot húzhatunk a különböző sportokhoz, abban a lencse nem gátol, de a szemünket nem kell feltétlen lencsével védenünk. A lézeres szemműtétnek köszönhetően látása élesebbé és tisztábbá válik, figyelmét teljes egészében a sportra fordíthatja.

Az éles kép és a színek valódi teltségének látványa szemüveg és kontaktlencse nélkül olyan szabadságot, kényelmet és élményt jelent, amiért érdemes a lézeres látásjavítás mellett dönteni. A lézeres szemműtét után életre szólóan jobban láthat, mint szemüveggel.


 

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat május 15-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.