Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Magyar Brands logó

Sasszemklinika garancia

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • 10 millió köszönet
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
116.466

Hatalmas élmény tűélesen látni az arcokat a színpadon – Ódor Kristóf a lézeres szemműtétről

Ódor Kristóf a lézeres szemműtétről

A 200 első randi és a Drága örökösök színészének látása évek óta rossz volt, nem látta jól a nézőtérről a színpadon szereplők arcát és szinkronizálás közben a szöveget sem. Amikor már az éjszakai vezetést sem találta biztonságosnak, elhatározta, hogy „sasszemű” lesz: homályos látását a Sasszemklinikán, Magyarország legtapasztaltabb szemészeti központjában kezeltette lézeres szemműtéttel.

Ódor Kristóf Pécsen töltötte a gyerekkorát és a gimnáziumi éveit, majd az Új Színház stúdiójában tanult egy évig. 2013-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színész szakán, játszott a Miskolci Nemzeti Színházban és a Budaörsi Latinovits Színházban, majd a Centrál Színházhoz igazolt. A közönség legutóbb a My Fair Lady, a Legénylakás és a Delila című darabokban láthatta. A kamera előtt is otthonosan mozog, szerepelt a 200 első randiban, a Bogaras szülőkben és a Drága örökösökben is és műsorvezetőként is kipróbálta magát a FEM3 Caféban.

Milyen helyzetekben tűnt fel, hogy a látásod romlani kezdett?

Soha nem viseltem szemüveget, és az utóbbi néhány évben kezdtem el azt érezni, hogy nem látok élesen, középiskolásként még nem volt vele gond. Nagyon zavart a színházi, szinkronos és filmes munkák során: amikor megnéztem egy színházi előadást, és egy kicsit hátrébb ültem, nem láttam a színészek arcát. Az éjszakai vezetést sem szerettem már. Egyszer késő este vezettem haza Budapestről Pécsre. Fáradt voltam, már éjszaka volt, mire beértem a városba, és benéztem egy kereszteződést. Szerencsére nem volt forgalom, nem történt baj, de megijedtem, hogy tényleg nem látok jól, és ez már veszélyes is lehet. Akkor éreztem, hogy eljött a pillanat és hogy nincs mese, változtatni kell.

Hány dioptriás volt a szemed ekkor?

A szemvizsgálat során kiderült, hogy az egyik szememen +0,75, a másikon +0,5-ös dioptria van, ezekre jött -2,25-ös és -2,5-ös cylinder. Ezt a fénytörési hibát kevert asztigmiának hívják, ami közelre és távolra is homályos látást okoz. Nem voltam egyszerű eset.

Miért döntöttél a lézeres szemműtét mellett?

A szemvizsgálat során azt mondták, hogy ha elkezdek szemüveget hordani, akkor hamar megszokom azt a látásélességet és hogyha leveszem a szemüveget, akkor bizony sokkal rosszabbnak fogom érezni a látásomat, mint így. A színpadon vagy a forgatások idején viszont kontaktlencsét kellett volna hordanom, és nekem ez bonyolultnak tűnt. Ismerem magamat: hetente elhagytam, vagy összetörtem volna a szemüvegemet, vagy elvesztettem volna a kontaktlencsémet. Így inkább a műtétet választottam.

Honnan hallottál a Sasszemklinikáról?

Amikor elkezdtem utánajárni, hogy melyik szemészeti központot válasszam, kiderült, hogy sok ismerősömet műtötték már a Sasszemklinikán. Végül egy influenszer barátnőm vitt el az első kivizsgálásra, aki kb. 6 éve volt a klinika páciense, és nagyon dicsérte a kezelést.

Voltak-e aggályaid, félelmeid a műtét előtt?

Alapvetően félni szoktam az ilyen szituációkban, eléggé hipochonder vagyok, de nem voltak aggályaim. Szerintem az összes lehetséges kérdést feltettem az orvosoknak, többször is felhívtam a klinikát, és mindig, minden kérdésemre válaszoltak. Mire sor került a műtétre tavaly december 11-én, már nem voltak bennem aggályok. Csak akkor kezdett el kicsit összeszorulni a gyomrom, amikor bementem a műtőbe. De mindenki nagyon kedves és segítőkész volt.

Milyen volt a lézeres szemműtét? Mit éreztél közben?

Ha az ember el tud lazulni és el tudja engedni azt a rossz érzést, hogy mégiscsak a szeménél matatnak, akkor nem is kellemetlen a dolog. Sasszem FEMTO kezelést kaptam, ami egy kétlézeres eljárás, az egyik lézer a lebenyt alakítja, a másik pedig a dioptriát tünteti el. Fura érzés, amikor a lebeny elkészül, egy kicsit elúszik a látás, homályos lesz minden. Ahogy ott fekszik az ember, és fölé hajolnak, olyan, mintha szubjektív kameraállásból látná a történéseket. Az egész folyamat csak negyed óra volt körülbelül, és ennek a legtöbb része az ülés, csepegtetés, fekvés volt, maga a műtét két percig sem tartott.

Mikor kezdett tisztulni a látásod?

Műtét után már azonnal tudtam használni a szemem. Rögtön leteszteltem, hogy milyen messziről tudok elolvasni feliratokat. Már itthon voltam, amikor igazán tudatosult bennem az eljárás hatása. Egy hosszú keresztutcára néz a lakásom ablaka, kinéztem, és minden kocsinak el tudtam olvasni a rendszámtábláját, korábban a legközelebbit is alig. A kontrollvizsgálatokon kiderült, hogy a látásom 120 százalékos lett.

Hogyan változott meg az életed a műtét hatására?

Sokkal magabiztosabban vezetek este. A szinkronizálás is sokkal jobban megy, mert végre élesen látom a szöveget a papíron. A műtét előtt mindig játszanom kellett azzal, hogy milyen távol tartsam a szememtől a szöveget, és emiatt nem tudtam mindig maximálisan koncentrálni. Régen sokszor előfordult velem, hogy nem ismertem meg a szembe jövő ismerősöket, most pedig már messziről kiszúrok mindenkit, még maszkban is. A múltkor felvételt készítettünk a Centrál Színházban a Shakespeare: Sok hűhó semmiért című előadásról. Felültem leghátra, a karzatra, és a színpadon mindenkinek tűélesen láttam az arcát. Ez egy hatalmas élmény volt.

Ha Te is szeretnél Sasszemű lenni töltsd le a 150 000 Ft értékű kupont az egyik legkorszerűbb Sasszem FEMTO Smart kezelés árából ad kedvezményt!

Jelentkezz be alkalmassági vizsgálatra, mely online regisztráció esetén 50 év alattiaknak ingyenes, 50 év felett 15 000 Ft.

 

A 24 éves múlttal rendelkező Sasszemklinika messze a legtapasztaltabb szemészeti központ Magyarországon, már több mint 110 ezer lézeres szemműtétre került sor. Világszínvonalú lézerekkel végzik a legbiztonságosabb látásjavító kezeléseket, az eljárásokkal a rövidlátás, távollátás és a cylinder is sikeresen korrigálható. A lézeres szemműtét után a páciensek látásélessége akár 100-125 százalékos lesz, vagyis jobban látnak, mint korábban szemüveggel vagy kontaktlencsével. A kezelést követő 1 napos pihenés után már lehet autótvezetni, dolgozni a monitor előtt és 3 nap elteltével visszatérhetek a kardió edzéshez és a futáshoz is.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 110.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.