Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.420

Hatalmas élmény tűélesen látni az arcokat a színpadon – Ódor Kristóf a lézeres szemműtétről

Ódor Kristóf a lézeres szemműtétről

A 200 első randi és a Drága örökösök színészének látása évek óta rossz volt, nem látta jól a nézőtérről a színpadon szereplők arcát és szinkronizálás közben a szöveget sem. Amikor már az éjszakai vezetést sem találta biztonságosnak, elhatározta, hogy „sasszemű” lesz: homályos látását a Sasszemklinikán, Magyarország legtapasztaltabb szemészeti központjában kezeltette lézeres szemműtéttel.

Ódor Kristóf Pécsen töltötte a gyerekkorát és a gimnáziumi éveit, majd az Új Színház stúdiójában tanult egy évig. 2013-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színész szakán, játszott a Miskolci Nemzeti Színházban és a Budaörsi Latinovits Színházban, majd a Centrál Színházhoz igazolt. A közönség legutóbb a My Fair Lady, a Legénylakás és a Delila című darabokban láthatta. A kamera előtt is otthonosan mozog, szerepelt a 200 első randiban, a Bogaras szülőkben és a Drága örökösökben is és műsorvezetőként is kipróbálta magát a FEM3 Caféban.

Milyen helyzetekben tűnt fel, hogy a látásod romlani kezdett?

Soha nem viseltem szemüveget, és az utóbbi néhány évben kezdtem el azt érezni, hogy nem látok élesen, középiskolásként még nem volt vele gond. Nagyon zavart a színházi, szinkronos és filmes munkák során: amikor megnéztem egy színházi előadást, és egy kicsit hátrébb ültem, nem láttam a színészek arcát. Az éjszakai vezetést sem szerettem már. Egyszer késő este vezettem haza Budapestről Pécsre. Fáradt voltam, már éjszaka volt, mire beértem a városba, és benéztem egy kereszteződést. Szerencsére nem volt forgalom, nem történt baj, de megijedtem, hogy tényleg nem látok jól, és ez már veszélyes is lehet. Akkor éreztem, hogy eljött a pillanat és hogy nincs mese, változtatni kell.

Hány dioptriás volt a szemed ekkor?

A szemvizsgálat során kiderült, hogy az egyik szememen +0,75, a másikon +0,5-ös dioptria van, ezekre jött -2,25-ös és -2,5-ös cylinder. Ezt a fénytörési hibát kevert asztigmiának hívják, ami közelre és távolra is homályos látást okoz. Nem voltam egyszerű eset.

Miért döntöttél a lézeres szemműtét mellett?

A szemvizsgálat során azt mondták, hogy ha elkezdek szemüveget hordani, akkor hamar megszokom azt a látásélességet és hogyha leveszem a szemüveget, akkor bizony sokkal rosszabbnak fogom érezni a látásomat, mint így. A színpadon vagy a forgatások idején viszont kontaktlencsét kellett volna hordanom, és nekem ez bonyolultnak tűnt. Ismerem magamat: hetente elhagytam, vagy összetörtem volna a szemüvegemet, vagy elvesztettem volna a kontaktlencsémet. Így inkább a műtétet választottam.

Honnan hallottál a Sasszemklinikáról?

Amikor elkezdtem utánajárni, hogy melyik szemészeti központot válasszam, kiderült, hogy sok ismerősömet műtötték már a Sasszemklinikán. Végül egy influenszer barátnőm vitt el az első kivizsgálásra, aki kb. 6 éve volt a klinika páciense, és nagyon dicsérte a kezelést.

Voltak-e aggályaid, félelmeid a műtét előtt?

Alapvetően félni szoktam az ilyen szituációkban, eléggé hipochonder vagyok, de nem voltak aggályaim. Szerintem az összes lehetséges kérdést feltettem az orvosoknak, többször is felhívtam a klinikát, és mindig, minden kérdésemre válaszoltak. Mire sor került a műtétre tavaly december 11-én, már nem voltak bennem aggályok. Csak akkor kezdett el kicsit összeszorulni a gyomrom, amikor bementem a műtőbe. De mindenki nagyon kedves és segítőkész volt.

Milyen volt a lézeres szemműtét? Mit éreztél közben?

Ha az ember el tud lazulni és el tudja engedni azt a rossz érzést, hogy mégiscsak a szeménél matatnak, akkor nem is kellemetlen a dolog. Sasszem FEMTO kezelést kaptam, ami egy kétlézeres eljárás, az egyik lézer a lebenyt alakítja, a másik pedig a dioptriát tünteti el. Fura érzés, amikor a lebeny elkészül, egy kicsit elúszik a látás, homályos lesz minden. Ahogy ott fekszik az ember, és fölé hajolnak, olyan, mintha szubjektív kameraállásból látná a történéseket. Az egész folyamat csak negyed óra volt körülbelül, és ennek a legtöbb része az ülés, csepegtetés, fekvés volt, maga a műtét két percig sem tartott.

Mikor kezdett tisztulni a látásod?

Műtét után már azonnal tudtam használni a szemem. Rögtön leteszteltem, hogy milyen messziről tudok elolvasni feliratokat. Már itthon voltam, amikor igazán tudatosult bennem az eljárás hatása. Egy hosszú keresztutcára néz a lakásom ablaka, kinéztem, és minden kocsinak el tudtam olvasni a rendszámtábláját, korábban a legközelebbit is alig. A kontrollvizsgálatokon kiderült, hogy a látásom 120 százalékos lett.

Hogyan változott meg az életed a műtét hatására?

Sokkal magabiztosabban vezetek este. A szinkronizálás is sokkal jobban megy, mert végre élesen látom a szöveget a papíron. A műtét előtt mindig játszanom kellett azzal, hogy milyen távol tartsam a szememtől a szöveget, és emiatt nem tudtam mindig maximálisan koncentrálni. Régen sokszor előfordult velem, hogy nem ismertem meg a szembe jövő ismerősöket, most pedig már messziről kiszúrok mindenkit, még maszkban is. A múltkor felvételt készítettünk a Centrál Színházban a Shakespeare: Sok hűhó semmiért című előadásról. Felültem leghátra, a karzatra, és a színpadon mindenkinek tűélesen láttam az arcát. Ez egy hatalmas élmény volt.

Jelentkezz be alkalmassági vizsgálatra, mely online regisztráció esetén 50 év alattiaknak ingyenes, 50 év felett 15 000 Ft.

 

A 26 éves múlttal rendelkező Sasszemklinika messze a legtapasztaltabb szemészeti központ Magyarországon, már több mint 110 ezer lézeres szemműtétre került sor. Világszínvonalú lézerekkel végzik a legbiztonságosabb látásjavító kezeléseket, az eljárásokkal a rövidlátás, távollátás és a cylinder is sikeresen korrigálható. A lézeres szemműtét után a páciensek látásélessége akár 100-125 százalékos lesz, vagyis jobban látnak, mint korábban szemüveggel vagy kontaktlencsével. A kezelést követő 1 napos pihenés után már lehet autótvezetni, dolgozni a monitor előtt és 3 nap elteltével visszatérhetek a kardió edzéshez és a futáshoz is.

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat március 30-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.