Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.810

Rosszul látó kismamák és leendő kismamák – szabad-e lézeres szemműtétet csináltatni?

Lézeres szemműtét szülés előtt

Az embernek a szeme világa rendkívül fontos. Érthető hát, hogy aki gyermeket tervez, vagy áldott állapotban van, szeretné tisztán látni – itt még csak a szó átvitt értelmében –, mikor szabad és mikor nem szabad elvégeztetni a lézeres szemműtétet?

A legfontosabb, amit már a bevezetőben tisztázni kell: tévhit, hogy aki még szeretne gyermeket, annak nem javasolt a lézeres szemműtét. Ez egyszerűen nem igaz. Pontosabban így biztos nem igaz. Cikkünkben Megválaszoltuk a leggyakoribb kérdéseket:

A szülés során jár-e bármilyen kockázattal a lézeres szemműtét?

A lézeres szemműtét semmilyen plusz kockázattal nem jár a szülés során. Akkor is nyugodtan vállalhatják a nők ezt a korszerű és biztonságos rutin szemműtétet, ha a későbbiekben még szeretnének egy vagy több gyermeket!

Mi a helyzet a természetes szüléssel?

Az közismert tény, hogy a nagy megerőltetéssel járó természetes szülés jelenthet némi kockázatot az anyák látására. Viszont ez sincs semmilyen szinten összefüggésben a látásjavító műtéttel. A szülésnél ugyanis akkor lehet probléma, ha az érintettnél kockázatot jelentő szemfenéki elváltozások vannak. A lézeres eljárás azonban a szaruhártyát, azaz a szem legkülső rétegét érinti csupán, vagyis nem kell attól tartani, hogy a lézeres szemműtétből adódóan bármilyen komplikáció lenne.

Mikor nem ajánlott és ajánlott a babavárás a lézeres szemműtét után?

A terhességgel és kisbaba szoptatásával járó hormonális változások a gyógyulási folyamatot befolyásolhatják, ebből egyértelműen következik, hogy a kismamák sem a terhesség alatt, sem a szoptatást követő pár hónapban (FEMTO típusú kezelés esetén 2 hónapig, PRK eljárásnál 6 hónapig) lézeres szemműtét kezelést nem vállalhatnak. Ha mégis megfoganna a magzat közvetlenül a lézeres szemműtét után, akkor a klinika javaslata alapján azonnal le kell állni a szemcseppek csepegtetésével. A cseppek elhagyása azonban a lézeres beavatkozás sikerességét kockáztatja.

A szoptatási időszakban már műttethetem a szemem?

Elvben igen, gyakorlatban azonban mégsem ajánlott. A kismamák esetében ugyanis a terhesség és/vagy a szoptatás ideje alatt, a megváltozott hormon és folyadékháztartás miatt, ha nem is nagy mértékben, de időszakosan megváltozhat a szem dioptriája, átmeneti rövidlátás alakulhat ki. Mivel a szoptatás lezárultával a kismama szervezete néhány hónap után visszaáll a korábbi állapotba, ez az általában -1 dioptriás „torzulás” magától eltűnik. Magyarán, ha a szoptatás alatt műtteti meg valaki a szemét, s ekkor állítják be a látását tökéletesre, az előbb említett spontán dioptriaváltozás miatt elveszítené az éles látását. Azaz szoptatós kismamák: türelem! Ha a baba befejezi a szopást, és eltelik három hónap, lehet műtétre jelentkezni.

Akkor még egyszer a lényeg: a fogantatás előtt (eljárástól függően) 2-6 hónappal, valamint a terhesség és a szoptatás ideje alatt (plusz három hónapig) nem ajánlott a lézeres szemműtét. A beavatkozás magánál a szülésnél semmiféle plusz kockázatot nem jelent.

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat május 15-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.