Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.720

Sport és fizikai aktivitás (edzés, futás, úszás) lézeres szemműtét után

Milyen fizikai aktivitás, sport, versenysport végezhető a lézeres szemműtét után? 

Sport, versenysport lézeres szemműtét utánÁltalában szinte minden sport végezhető, akár magas szintű versenysport is.  

A Sasszemklinikán jó néhány aktív versenysportoló, olimpia bajnok szabadult már meg szemüvegétől, kontaktlencséjétől. Sokan kifejezetten azért szánják rá magukat a lézeres szemműtétre, mert sporttevékenységük során nem tudnak sem szemüveget, sem kontaktlencsét viselni. Pedig a sporttevékenységek többségéhez az éleslátás elengedhetetlen.

Szerencsére a mai technikai feltételek mellett ez nem jelent problémát. A lézeres szemműtét tervezése során gondosan ügyelünk arra, hogy a szaruhártya teherbíró képessége a műtét után is megfelelő maradjon. A Sasszemkezelés tervezése során pontosan modellezzük a műtét utáni szaruhártya képét és ezt a számítógépes modellt vizsgáljuk terhelhetőség szempontjából. Ezzel biztosítjuk, hogy pácienseink a műtét után visszatérhessenek szokásos fizikai terheléssel járó aktivitásaikhoz.

Lehetséges szemműtét típusok sportolóknak

Kissé eltérő szabályok vonatkoznak azokra, akik a felszíni, egylézeres úgynevezett PRK kezelést választják és más szabályok azokra, akik a kétlézeres, védőlebeny alatti FEMTO kezelést

Sport, versenysport lézeres szemműtét utánA PRK után a szaruhártya állapota miatt akár másnap is lehetne súlyt emelni, atletizálni, de az első három napra jellemző fénykerülés, idegentest érzés általában megakadályozza ebben még a legaktívabb sportrajongókat is. 

Egy hét pihenést szoktunk javasolni, elsősorban azért, mert ilyenkor még fokozottan kell ügyelni arra, hogy ne kerüljön víz, sampon a szembe. Vizes és küzdősportok vonatkozásában egy hónap kihagyást javaslunk. Ez idő után viszont semmilyen korlátozás nincs, ugyanúgy sportolhat, végezhet bármilyen fizikai terheléssel járó munkát a PRK kezelt páciens, mint előtte. 

A FEMTO kezelés után a páciensek már másnap panaszmentesek, de ennek ellenére egy hetet itt is várni kell az aktív sportolás megkezdésével. A vizes sportok és a küzdősportok vonatkozásában szintén egy hónap a határ. A FEMTO kezelés után nem javasoljuk olyan küzdősport végzését, ami fokozott szemsérülési kockázattal jár /pl. a non-kontakt karate/. Ennek oka az, hogy a lebeny a FEMTO kezelés után jól rögzül ugyan a szaruhártya állományában, de pl. éles körömmel okozott nagy erőhatással kimozdítható a helyéről. 

Hagyományos LASIK kezelést nem végzünk, mivel az azzal járó kockázatokat nem tartjuk elfogadhatónak. 

Természetesen a nem sport jellegű fizikai aktivitással járó tevékenységek már a második-harmadik napon végezhetőek. Igen, itt a szex-re gondolunk.

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat május 15-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.