Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.893

Száraz a szeme? Kötőhártya-gyulladás gyötri? Mutatjuk, hogyan kell helyesen csepegtetni

Hogyan kell helyesen csepegtetni?

Számos oka lehet annak, ha szemcseppet kell használnunk. A címben felsoroltakon kívül például akkor is, ha megsérül a szemünk, vagy akár szemműtét után.

Milyen esetekben javasolt a szemcsepp, vagy műkönny használata?

Sokan tartanak a szembe csepegtetéstől, egyrészt annak kellemetlenségétől („belenézni” egy a szemünk felé hulló akármibe, valljuk be, tényleg ijesztő egy kicsit), másrészt vannak, akik úgy gondolják, ez egy felesleges hókuszpókusz, majd rendbe jön magától. Egyes esetekben ez talán igaz is, de a gyógyulás folyamata mindenképp meggyorsítható, a kellemetlen tünetek pedig részben csökkenthetők, akár „csak” száraz szemről legyen szó, akár kötőhártya-gyulladásról.

Ugyanakkor lehetnek olyan helyzetek, esetek – például a lézeres szemműtétek után –, ahol elengedhetetlen a gyógyuláshoz, a kívánt eredmény eléréséhez az orvosi előírásoknak megfelelő antibiotikumos gyulladáscsökkentő szemcsepp használata. Itt inkább a szemcseppnek megelőző funkciója van: véd a fertőzéstől, illetve a műtétet követő első hetekben megakadályozza a kezelt dioptria visszaalakulását.”

Mikor mit csepegtessünk a szemünkbe?

A gyógyszertárban az úgynevezett műkönnyet recept nélkül is kiadják, ez a már említett száraz szemre, de akár a klóros vagy sós víz okozta irritáció okozta tünetek enyhítésére is alkalmas lehet. Persze vannak „erősebb” szemcseppek, olyanok is, amelyek mondjuk antibiotikumot tartalmaznak, ezek alkalmazásához természetesen már szemorvosi konzultáció és vény szükséges. De nemcsak az a fontos, milyen cseppet használunk, hanem az is legalább ennyire, hogy hogyan! Két ok miatt is nagyon oda kell figyelni a helyes csepegtetésre: egyrészt mert csak így szívódik fel a hatóanyag megfelelő módon, másrészt pedig azért, mert nem szabad rontani a helyzeten azzal, hogy kórokozókat juttattunk a szemünkbe.

A helyes szemcsepegtetésnek ha nem is tíz-, de négyparancsolata van. Lássuk!

  1. A csepegtetés megkezdése előtt gondosan mossunk kezet!
  2. Figyeljünk oda, hogy a cseppentő csúcsa maradjon steril! Ne érjünk hozzá, mert beszennyeződhet, s ez a cseppekkel együtt bekerülhet a szemünkbe.
  3. Enyhén hátradöntött fejjel húzzuk le az alsó szemhéjunkat! A cseppentő hegyét tartsuk közvetlenül a kötőhártyazsák fölé, de vigyázzunk, ne érintsük a szemünkhöz! Nézzünk felfele, és a kis műanyag tartályt megnyomva egy cseppet csöpögtessünk a szemünkbe (nem kell megijedni, ha több megy bele, a felesleget kipislogjuk!).
  4. Rövid ideig tartsuk csukva a szemünket, hogy a hatóanyag felszívódjon. A szemhéjra kifolyt felesleget papírzsebkendővel törüljük le!

Ezek a kis kellemetlenségek igazán beleférnek cserébe a szemünk egészségéért, a jó látásért.

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat május 15-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.