Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.420

Szemüvegek Kongóba! Segíts Te is!

Belegondoltál már, milyen az élet rossz látással, szemüveg nélkül? KÜLDD EL RÉGI SZEMÜVEGEDET HOZZÁNK! A Sasszemklinika eljuttatja oda, ahol szükség van rá!

TUDTAD, HOGY KONGÓBAN alig jutnak egészségügyi ellátáshoz az emberek?

Belegondoltál már…

...milyen lehet több száz kilométert gyalog és platón utazva megtenni úgy, hogy nem látod élesen a földutat?
...milyen lehet varrónőként lemondani a munkádról, mert sem a tűt, sem a cérnát nem látod?
...milyen lehet vágyni a tudásra úgy, hogy tudod, sosem járhatsz iskolába – hiszen a táblát sem látod?
...milyen lehet 22 évesen úgy ismerkedni, hogy csak találgatod milyenek a választottad arcvonásai?

Kongóban az emberek több mint egyharmada szemüvegre szorul, rengetegen élnek látássérültként. Többségük nem jut szemüveghez, ami mindennapi megélhetésüket veszélyezteti.

Ez a helyzet elképzelhetetlen számunkra.

De most segíthetsz!

Sasszemklinikán folyamatos gyűjtés folyik a kongói rászorulóknak! Miután a Sasszemklinika páciensei a lézeres szemműtét után valóban azonnal megtapasztalhatják az éleslátás kivételes élményét, bármelyik típusú kezelésen is esnek át, így egyértelmű, hogy a kezelés után szemüvegük trónfosztottá és egyben feleslegessé válik. Éppen ezért a legtöbb páciens a műtét befejeztével nem igazán tud mit kezdeni a szemüvegével, hiszen örömmel konstatálja, hogy soha többé nem lesz már rá szüksége. Emiatt sűrűn előfordul, hogy boldogan hagyják a régi okuláréjukat a klinikán.

Rengeteg régi szemüveg maradt a Sasszemklinikán

A magára maradt szemüvegek tárolására a Sasszemklinika először egy gyűjtőhelyet hozott létre, amibe bárki bedobhatta a lézeres szemműtét után használatlanná vált segédeszközét. Egyre többen éltek ezzel a lehetőséggel. A hátrahagyott szemüvegek száma pedig egyre csak nőtt. Nem csoda, hiszen a klinikán eddig több mint 100.000 lézer szemműtétet hajtottak végre, ami lenyűgöző számadat. A gyűjtőhely igazán nagyszerű látványt nyújtott, a tömérdek leadott szemüveg egyértelmű jele volt a lézeres szemműtétek kétséget kizáró sikerének.

Rengeteg régi szemüveg maradt a Sasszemklinikán

Hova kerüljenek a lézeres szemműtét után feleslegessé vált szemüvegek?

A szemüvegkupac viszont egyre nagyobbá vált és végül a tetemes mennyiségű tárgy kezdett kissé kezelhetetlenné és céltalanná válni. Ekkor jött az ötlet, hogy Hardi Richárd szerzetes-szemészorvos közreműködésével a Sasszemklinika az összegyűjtött használt szemüvegeket elszállíttassa a Kongói Demokratikus Köztársaságba, ahol a magyar orvos kivételes munkájával ezreket gyógyít. Hardi Richárd neve akkor merült fel, amikor a Sasszemklinika munkatársai olvastak a „kongói őserdők hőséről” a National Geographic 2015. augusztusi és a Nők Lapja 2015. szeptember 9-ei számában. Mindkét cikk valósághűen bemutatta Richárd doktor bámulatos kongói munkásságát, amely lenyűgözte a Sasszemklinika dolgozóit, így felkérték őt az együttműködésre. Dr. Hardi Richárd pedig természetesen örömmel mondott igent, elvégre is közel 25 éve dolgozik a világ egyik legnehezebb sorsú országában és mintegy nyolcmillió páciens tartozik hozzá. Betegei között vannak olyanok, akiknek csak ő általa van esélyük arra, hogy ne kelljen kiszolgáltatottan leélniük életük hátralévő részét szemük világa nélkül egy sárkunyhó sötétségébe zárva. Richárd doktor pedig örömmel segít a kongói szegényeknek, hogy visszakaphassák a látásukat.

Hardi Richárd doktor pedig örömmel segít a kongói szegényeknek, hogy visszakaphassák a látásukat.

Több 10 kg-nyi törődés

Így történt, hogy már több alkalommal, rendszeresen küldünk adományokat, szemüvegeket, vizsgálati műszereket a Kongói Demokratikus Köztársaságba Hardi doktor munkáját támogatva. Tény, hogy a kongói lakosoknak hihetetlen nagy szükségük van a szemüvegekre, így a Magyarországról érkező használt keretek és lencsék hatalmas segítséget nyújtanak új, afrikai gazdáiknak. Sokan közülük ezeknek köszönhetően tudnak például újból dolgozni vagy iskolába járni.

Ajánld fel Te is régi szemüvegedet!

Az adományozási kedv szerencsére egyre csak nő és nő napjainkban. Ezt mutatja például, hogy nagyon sokan felveszik a kapcsolatot a Sasszemklinikával, hogy megkérdezzék: van-e arra lehetőség, hogy otthon elfekvő szemüvegeiket bevigyék az intézetbe, mely azokat is eljuttatja a kongói rászorulókhoz. Szerencsére az emberek többsége már nem akarja kukába dobni a régi okuláréját, tudva azt, hogy vannak, akiknek bizony elképesztő szüksége van rájuk. Ráadásul az ilyen típusú tárgyi adományozás nemcsak társadalmi, szociális, hanem környezetvédelmi szempontból is áldásos: megelőzhetjük vele a felesleges hulladékképződést, hiszen praktikusan újrahasznosítunk. 

Arról nem beszélve, hogy a Sasszemklinika által kiváló lehetőség nyílt a nemes, ugyanakkor kényelmes adományozásra, hiszen csupáncsak annyi a dolga az adományozónak, hogy személyesen vagy postai úton beküldi régi szemüvegét az alábbi címre: Sasszemklinika - 1032 Budapest, Bécsi út 183. Eszerint akár a Te szemüveged is bekerülhet a következő kongói szállítmányba. Ne feledd, minden segítség jól jön!

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat március 30-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.