Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.835

A szemüvegipar pazarlásának a környezettudatos lézeres látásjavítás vethet véget?

Hogyan lehet az, hogy dollármilliárdokat ér a szemüvegipar, de mégis megközelítőleg 607 millió olyan ember él a bolygón, akinek szemüvegre lenne szüksége? Miért vásárolunk évente 30 millió szemüveget, amit később eldobunk, miközben minden más területen igyekszünk környezettudatosak lenni? Lehet egyáltalán környezettudatos a látásjavítás? Mutatjuk a válaszokat.

Tavaly egyesült a szemüvegipar két jelentős cége, a francia lencsegyártó Essilor és az olasz keretgyártó, a Luxottica. Az így kialakult óriáscég értéke körülbelül 50 milliárd dollár. A szektor immár legjelentékenyebb szereplője évente nagyjából 1 milliárd szemüveget gyárt és dob piacra.

Nem véletlen, hogy ilyen hatalmas értékű lett a fúzió után a vállalat. A fejlett országok felnőtt népességének körülbelül 70%-ának van szüksége szemüvegre. Ebben pedig egyedül az a jó, hogy nem vagyunk egyedül, a szemüvegipar szempontjából pedig az, hogy gigafogyasztók vagyunk - persze nem csak hobbiból. A szemészek időről időre igyekeznek hangsúlyozni, hogy fontos évente megvizsgáltatni a szemünket, mert ennyi idő alatt változhat annyit a szem, hogy a fénytörési hibái is módosuljanak, és új lencsére legyen szükség.

A szemüvegipar pazarlásának a környezettudatos lézeres látásjavítás vethet véget?

A hatalmas fogyasztás másik oka - még ha ez rosszul is hangzik - a divat. Sok fejlett országban döntenek úgy az emberek az éves látásvizsgálat után, hogy nemcsak az új lencsét csiszoltatják bele a már meglévő keretbe, hanem egyúttal már a keretet is lecserélik. A szemüvegtrend is pont olyan rohamosan változik, mint a cipő-, ékszer-, játék- vagy a ruhadivat, amelyet hihetetlenül sok ember próbál követni.

Eddig biztosan mindenkinek ismerős a helyzet, de felmerül a kérdés: hol kötnek ki a lecserélt szemüvegek? Nos, a tapasztalatok alapján többnyire fiókok mélyén, egy a garázsban senyvedő dobozban, vagy ott, ahol a 3 éve várakozó karácsonyi csokik porladnak szét. De kinek éri ez meg, és miért terheljük folyamatos túlfogyasztással a világunkat?

A legkörnyezettudatosabb megoldás a lézeres szemműtét

Ha látáskorrekcióról van szó, a leggazdaságosabb és legkörnyezettudatosabb megoldásnak a lézeres szemműtét számít. Mivel a lézeres látásjavítás véglegesen megoldja a problémát (szemben a szemüveggel vagy a kontaktlencsével, amely csak addig jó, amíg viseljük), nincs szükség újabb és újabb, gyorsan szükségtelenné váló eszközök megvásárlására. Ha pedig a lézeres szemműtét árát vetjük össze az évente, kétévente megvett szemüvegekével, gyorsan kiderül, hogy kifizetődőbb a lézeres beavatkozás, ugyanis akár 3-4 éven belül is megtérülhet az ára.

A legkörnyezettudatosabb megoldás a lézeres szemműtét

Bár nagyon drámainak hat a „lézeres szemműtét” kifejezés, valójában egy foghúzás is kellemetlenebb. A műtét maximum 15 perc alatt lezajlik. Mivel a kezelt területen nincsenek érzőidegek, az eljárás fájdalommentes és természetesen biztonságos. Az pedig plusz jó hír azoknak, akik szemüveg nélkül alig látnak valamit, hogy ma már a lézerek rövidlátóknál -12 dioptriás fénytörési hibákat is biztonsággal képesek korrigálni. Ugye nem is éri meg félni tőle?

De mit tegyünk a leselejtezett vagy feleslegessé vált szemüvegeinkkel?

Bár a világon 30 millió új szemüveget vásárolnak az emberek évente, bizonyos területeken kritikus méreteket ölt a szemüveghiány. Ezek a területek elsősorban a fejlődő országokat takarják, ahol mintegy 607 millió ember szenved szemüveghiányban. Esetükben a szemüveg a megélhetést jelentheti, hiszen ha nem látnak jól, nehezebben kapnak munkát (ha kapnak), és nehezebben látják el a családjukat. De ha egy generációval lejjebb megyünk, látszik, hogy a társadalom fejlődése is akadályoztatva van, ha a gyermeket a látásproblémái meggátolják a tanulásban, vagy esetleg ki is esik az oktatásból.
 
A túlfogyasztásból előnyt kovácsolva, a szemüveghiány megoldásaként találták ki azt, élen Hardi Richárd, magyar származású szemészorvossal, hogy a régi, használaton kívüli szemüvegeinket adományozzuk oda a rászorulóknak. 

De mit tegyünk a leselejtezett vagy feleslegessé vált szemüvegeinkkel?

Manapság már nem szokatlan a használt termékek elcserélése, újrahasznosítása és elajándékozása, sőt igazán üdvözlendő trenddé vált. A szemüveggyűjtő akciók során a szakemberek bemérik a lencséket, szelektálják őket és felcímkézve küldik el a csomagot a fejlődő országokba. Így az, ami számunkra feleslegessé vált vagy azért, mert hóbortból újat vásároltunk, vagy mert új lencsére volt szükségünk, vagy - legjobb esetben - azért, mert megműtötték a szemünket, adjuk a szemüvet és az éles látás örömét olyannak, akinek nem telik rá!

De mit tegyünk a leselejtezett vagy feleslegessé vált szemüvegeinkkel?

A környezettudatosság tehát nem áll meg a műanyagmentesítésnél és a használtruha-vásárlásnál. Ha a szemünk egészségéről van szó, még csak nem is fájdalmas a végleges, környezetet is kímélő megoldás - fontolja meg mindenki, érdemes-e új szemüveget venni, ha a Sasszemklinikára is beugorhat egy lézeres szemműtét előtti alkalmassági vizsgálatra!
 

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat május 15-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.