Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
134.108

Tartalék szemüvegekkel segítik az egészségügyi dolgozókat

Tartalék szemüvegekkel segítik az egészségügyi dolgozókat

A koronavírus járvány alatt mindenki úgy vállal szolidaritást a védekezés frontvonalában dolgozó orvosokkal és ápolókkal, ahogyan csak tud. Van, aki ételt visz nekik, és van, aki tapssal köszöni meg a munkájukat. A Sasszemklinika, az ország legnagyobb szemészeti lézerklinikája egy támogató programot indított annak érdekében, hogy az egészségügyi dolgozók tartalék szemüvegekhez jussanak. Miért van szükség ilyenkor több tartalék szemüvegre és hogyan segítheti Ön is az akciót?

Mi adta az ötletet a kezdeményezés elindításához?

Bodnár Éva, a Sasszemklinika igazgatója„Egy volt paciensünk, egy budapesti orvos, aki annak idején maga is nálunk hagyta a lézeres kezelés után a szemüvegét. Ő hívott fel minket, hogy tudnánk-e abból a sok ezer szemüvegből, ami nálunk maradt műtétetek után a kollégáinak tartalék szemüveget adni?" - nyilatkozta Bodnár Éva, a Sasszemklinika igazgatója.

 

A járvány idején ugyanis a szemüveges orvosok és ápolók egy külön problémával találják szemben magukat. Nekik nem csak a kezüket és a ruhájukat kell a műszak végén fertőtleníteni, de a szemüvegüket is, hiszen a kórokozók azon is megtapadhatnak. Az eddig kontaktlencsét viselő szakemberek közül most többen áttérnek a szemüveg viselésére, hiszen a szemüveg kevesebb egészségügyi kockázattal járhat. Viszont nem biztos, hogy van nekik elég tartalék szemüvegük. Ezt erősítette meg a Sasszemklinikának küldött üzenetében egy ápolónő is: 

"Ápolónő vagyok, jelenleg a frontvonalban. Nagy szükségem lenne szemüvegre, mert amikor a betegek ellátásához beöltözünk a zsilipben a védőszemüveg alá szemüveget kell felvennem, amit aztán 4-6 órán keresztül nem vehetek le. Amikor levesszük a védőruhát mindent fertőtlenítenünk kell. A szemüveget is cserélni kell és tisztítani. Kontaktlencsét nem merek viselni, hiszen, ha elcsúszik nem tudom megigazítani mert, tilos a szememhez érni." 

Szemüvegekkel segít a Sasszemklinika támogató programja.

Tartalék szemüvegeket orvosoknak, ápolóknak, gondozóknak küldik el postán. Legalább ezzel ne kelljen foglalkozni a vörös zónában teljesítőknek! Lehet, hogy anyagilag megengedhetnék maguknak, hogy beszerezzék, de az utánajárás kellemetlenségei, és az utánajárás alatti egészségügyi kockázat miatt most minden segítség jól jön.

Hogyan és honnan kerül tartalék szemüveg az egészségügyi dolgozókhoz?

Akármilyen furcsa, a Sasszemklinika jelentős szemüveg készlettel rendelkezik. Ezeket azok a páciensek hagyják a klinikán, akiknek a lézeres látásjavítás után már nincs többé szükségük a szemüvegükre. Az így felhalmozódott feleslegessé vált óriási készlet darabjait a klinika olyanokhoz juttatja el, akiknek korlátozottak a lehetőségeik. Küldenek ezekből a szemüvegekből például Kongóba. Most a járványhelyzet miatt a hazai egészségügy dolgozói részesülnek belőle.

Természetesen a klinika munkatársai átnézik, “felújítják" a szemüvegeket tovább küldés előtt. Először is megtisztítják a felajánlott szemüvegeket, majd műszeres úton pontosan bemérik az optikai tulajdonságait és csak ezt követően postázzák az igénylőknek. 

Megtisztítják a felajánlott szemüvegeket Műszeres úton pontosan bemérik a szemüveget

 

A támogató program természetesen csak akkor lehet sikeres, ha nem csak felajánlások érkeznek, de igények is. A klinika honlapján található egy egyszerű kérdőív, melyen keresztül az egészségügyben dolgozók jelezhetik igényüket a tartalék szemüvegre. Ebben meg kell jelölni a szemüveg optikai tulajdonságait külön a bal, és külön a jobb szemre vonatkozóan. 

A klinika igyekszik minden igényt kielégíteni, hogy biztosíthassák a legmegfelelőbb szemüveget az igénylők számára. Az biztosra vehető, hogy az egyszerűbb lencsékből azonnal küldik a tartalékot. Egyedül a cylinderes és multifokális szemüvegeknél fordulhat elő olyan helyzet, hogy nem minden esetben tudnak mindkét szemre tökéletes korrekciójú lencsét találni, mert ezek nagyon egyediek lehetnek. Ennek ellenére mindent megtesznek, hogy a legtöbb beérkező kérést ki tudják elégíteni. 

Ilyen, amikor egy kezdeményezés célba ér

A klinika Facebook oldalán folyamatosan érkeznek a hozzászólások. Az egészségügyi dolgozók képekkel köszönik meg a támogatást.

köszönet köszönet

 

Ön is segíthet!

Ha Ön is lecserélte, vagy korrigáltatta a látását lézeres műtéttel és rendelkezik felesleges "okuláréval", akkor postai úton eljuttathatja azt a Sasszemklinikára és szemüvege a klinikán keresztül el fog jutni azokhoz, akik ezt igénylik. A cím: 1032 Budapest, Bécsi út 183. A kijárási korlátozás jegyében azt javasoljuk, hogy akkor vigye el a postára a felajánlott szemüvegét, ha ott egyébként is van dolga, ne mozduljon ki csak ezért! 

További segítséget jelent az is, ha ezt a cikket megosztja ismerőseivel, mert így Ön hozzájárul ahhoz, hogy minél több egészségügyi dolgozó beküldhesse szemüveg-igényét.

Még egy segítség

A fent leírt akciótól függetlenül a Sasszemklinika még egy további módon is igyekszik segíteni az állami egészségügyet. Mivel a járvány ideje alatt csak a már elvégzett műtétek kontrollját végzik, új műtéteket nem vállalnak, ezért a felszabadult kapacitásukat ingyenes online szemészeti tanácsadásra fordítják, melynek keretén belül bárki választ kaphat szemészeti problémáira a tanácsadásban résztvevő szakemberek révén. Ez a felajánlás is terhet vesz le az állami szakellátásról, és erőforrásokat szabadít fel, melyeket a járvány elleni védekezésre lehet fordítani. 

Szép példa ez arra, hogy a magánklinika és az állami egészségügyben dolgozók szolidárisak tudnak lenni egymás felé, ha igazán nagy a baj. 

A szemüvegfelajánlási akció további részleteiről itt olvashat:

https://www.facebook.com/optikmed/posts/3632081880197009 vagy https://sasszemklinika.hu/szemuvegkuldes

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat május 15-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.