Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.690

Tévhitek a lézeres szemműtéttel kapcsolatban!

Dr. Árvay Anita, a Sasszemklinika vezető főorvosa több mint 100 000 sikeres beavatkozás tapasztalata alapján oszlatja el a lézeres szemműtéttel kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket.

A szemüveg és a kontaktlencse-viselés számtalan kellemetlenséggel jár, így nem csoda, ha egyre többen elgondolkodna a látásjavító lézeres szemműtét lehetőségén. Sőt egyre többen döntenek mellette.

Egy szemműtét nem gyerekjáték. Éppen ezért sok szempontot figyelembe kell venni, mielőtt rászánjuk magunkat. De mégis, mi alapján hozzunk döntést? Körbekérdezzük ismerőseinket, kutatunk az interneten, esetleg beleolvasunk egy-két fórum véleménybe is. Mindeközben gyakran bele sem gondolunk, milyen tévhitek keringenek. Ahelyett, hogy bedőlünk, inkább kérjük ki szakember véleményét!

Dr Árvay Anitát a Sasszemklinika vezető főorvosát kérdeztük a leggyakoribb tévhitekről:

Tévhit: Rosszabb lehet a látásom műtét után, mint előtte. Akár meg is vakulhatok.

„A lézeres szemműtét az egyik legbiztonságosabb műtéti kezelés a világon, ma már rutineljárás. Ha szakemberek végzik, gyakorlatilag kizárt, hogy a páciens látása a műtét után rosszabb legyen, mint a műtétet megelőzően volt, korrekció nélkül. Az is lehetetlen, hogy valaki megvakuljon egy lézeres műtét következtében.. Eddig több mint 30 millió műtétet végeztek világszerte és eddig egyetlen ilyen eset sem fordult elő. ”

A lézeres szemműtét az egyik legbiztonságosabb műtéti kezelés a világon

Tévhit: A 125%-os látás csak egy jó marketing fogás

„A tudomány felülmúlta azt, amit a természet megalkotott: a 100%-os látásélességet. Akinek például -4 dioptriás a szeme, szemüveg és kontaktlencse nélkül a látásélessége csak 3-5%-os. A szemnek nem csak dioptria hibái vannak, hanem a szaruhártyán vagy a szem mélyebb rétegeiben lehetnek egyéb egyenetlenségek is, melyeket a természet így alkotott meg. A korszerű lézerek képesek a szemnek ezeket a kisebb hibáit is korrigálni, melyek szemüveggel vagy kontaktlencsével nem javíthatók. Ennek köszönhető az akár 100%-nál jobb látásélesség."

Tévhit: Lézeres szemműtéttel nagyobb kockázatot vállalunk, mint a kontaktlencsével

A műtéti kockázat a lézeres szemműtét esetén rendkívül alacsony, egy ezrelék, (0,001.) . A Sasszemklinikán közel 26 év és 130 000 kezelés tapasztalatával rendelkezünk. A műtétet megelőző alkalmassági vizsgálat során szűrjük ki azokat az eseteket, melyeknél nem tudjuk garantálni a műtét sikerességét.

Ezzel szemben a kontaktlencsét viselők nap mint nap nagy veszélynek vannak kitéve! A lencsénél figyelni kell a higiéniára, ellenkező esetben súlyos fertőzést, szembetegséget szedhetnek össze, ami akár látásvesztést is okozhat”

Súlyzós edzéseket 2 hét után végezhetünk

Tévhit: Műtét után hetekig nem sportolhatok, fehérjeport és táplálékkiegészítőt egy évig nem szedhetek

„A Sasszem FEMTO műtét után a kerékpározás, futás három nap után, míg Sasszem NO-Touch esetén egy hét után megengedett. Egy hónap múlva visszatérhetünk a labdajátékokhoz is. Mindössze négy-hat hetet kell várni ahhoz, hogy lemehessünk az uszodába, wellnessbe. Súlyzós edzéseket 2 hét után végezhetünk. Táplálékkiegészítők szedését pedig FEMTO kezelés esetén 2 hónapig, Sasszem NO-TOUCH kezelés esetén 6 hónapig kerülni kell. „

A szemműtét után néhány nappal munkába állhatunk

Tévhit: Műtét miatt hetekre kiesek a munkából

„A lézerrel végzett kezelések esetében a beavatkozás másnapján egy rövid kontroll vizsgálat történik, és a kezelés típusától függően 1-2 nap vagy egy hét múlva munkába állhatunk.”

Tévhit: A kezelést időről időre meg kell ismételni

„A személyre szabott lézerkezelés akár életre szóló megoldást nyújthat. 30 év nemzetközi tapasztalata és a klinika 21 év alatt elért eredményei alapján a megműtött esetek 97%-nál nem romlik a látás. Természetesen a szem egy élő szerv. A lézerkezelés a jövőben bekövetkező szembetegségeket, problémákat, hormonális változásokat és az életmódunk szervezetünkre gyakorolt hatását nem képes megelőzni, kiküszöbölni.”

Tévhit: A műtét altatásban történik, egy napig bent kell maradni megfigyelésre

„A műtét alatt ébren van a páciens, nincs altatás. Saját lábán lép be műtőbe és azon is távozik. Egyedül arra szoktuk felhívni a figyelmet, hogy a műtétre érdemes kísérővel érkezni, hiszen előfordulhat intenzívebb könnyezés, illetve a szemet is pihentetni kell.”

Tévhit: A műtét fájdalmas és hosszadalmas

„A műtét mindösszesen 15 percig tart. A páciens a műtét során egyáltalán nem érez fájdalmat, hiszen a lézer a szaruhártya érzéketlen rétegében dolgozik, emellett a szemet a műtét előtt szemcseppel érzéstelenítjük. A páciensünknek csak egy dolga van: mozdulatlanul feküdni a kezelés ideje alatt és az éppen korrigált szemével egy villogó fényt kell követnie. A lézer a szem legkisebb elmozdulásait is képes követni, nagyobb elmozdulásoknál pedig leáll, majd amikor a tekintet visszaért a kívánt pontra, újraindul. A műtét így teljesen biztonságos, és nem tart tovább negyed óránál..”

Új kérdés merült fel Önben a lézeres szemműtéttel kapcsolatban? Jelentkezzen ingyenes alkalmassági vizsgálatra Magyarország vezető szemészeti lézerklinikáján, ahol megválaszoljuk kérdéseit.

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat május 15-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.