Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
134.410

Tudta, hogy a lézeres szemműtét egy okos befektetés?

Tudta, hogy a lézeres szemműtét egy okos befektetés?

„Akárcsak az emberek többsége, én is azon gondolkodtam, hogy mi lenne most a legjobb befektetés. Ilyen infláció mellett gyorsan „elolvad” a pénzem, ami meg értékálló, annak nagy a kockázata. Még szerencse, hogy okos közgazdász barátaim vannak, ők adták a tippet: fektessek magamba, pl. egy lézeres szemműtétbe.

Eldöntöttem: én „új” látást veszek magamnak.

Kiszámoltam: 29 éves vagyok és eddig kb. 1,8 milliót költöttem szemüvegekre, lencsékre. És ha ez életem végéig így marad, akkor ez egy elég költséges mulatság lesz.

Először csak egy futó gondolat volt, amit gyorsan elhessegettem, de ahogy egyre többet gondolkodtam a dolgon, napról-napra jobb ötletnek tűnt. Eleve utáltam, hogy már 14 éves korom óta -3 dioptriás szemüveget kellett hordanom, mert távolra nem láttam elég élesen. Kipróbáltam ezt is, a kontaktlencsét is, de egyikkel sem tudtam megbarátkozni. Otthon felejtettem, ráültem, elvesztettem, bepárásodott, és így tovább. Aztán elkezdtem számolni: a kontaktlencse (+ tárolófolyadék) nagyjából évi 80 000, a mellé, kiegészítőnek megvett, kétévente cserélendő szemüveg 60 000, az éves szemvizsgálat meg 10 000 forint. Volt tavalyig... Mert idén jelentősen emelkedtek az árak! Engem is sokkolt az eredmény, mert ez azt jelenti, hogy évente kb. 120 ezer Ft-ot költöttem a látásomra, ami az elmúlt másfél évtizedben 1,8 millió Ft! Megdöbbentem.

Akárhogy is számolom 3 éven belül megtérülhet a lézeres szemműtét ára

Na, ezen felbuzdulva, leültem a számítógép elé, és végig néztem, hol és mennyiért csinálnak lézeres látásjavító műtétet. Bevallom, meglepett, hogy mennyiféle eljárás van. A legtapasztaltabb hazai klinika weboldalán tájékozódtam és láttam, hogy a látásjavító kezelések 169 ezer Ft-nál kezdődnek szemeként. Ha belevágok, akkor mindkét szememet egyszerre csináltatom meg (ezt így is javasolják), ami összesen 338 ezer Ft két szemre. Éves szemüveg költésemet figyelembe véve 3 éven belül megtérülhet a lézerkezelés ára. Ez azért elég jó, nem? De mit tudnak a látásjavító kezelések?

3 éven belül megtérülhet a lézeres szemműtét ára

Gazdaságos kezelés-lassabb gyógyulás, drágább kezelés- 24 óra alatt jó látás

Az interneten körbe nézve azt szűrtem le, hogy a kezelések három nagyobb csoportba sorolhatók. Az első csoportba tartoznak azok a lézeres szemműtét kezelések, amelyek a leggazdaságosabbak, magyarán a legolcsóbbak – 169 ezertől indul az ár szemenként. Ezeknél az úgynevezett felszíni lézerkezeléseknél a regenerálódás kb. 5-7 napig tart, a kezelés teljesen fájdalommentes, de utána pár napig enyhe szúró, kellemetlen érzés előfordulhat. Szabadságot érdemes tehát kivenni, ha emellett döntök, mert dolgozni, autót vezetni, sportolni csak 5-7 nap múlva lehet. A végeredményre egyébként azt írják, hogy ugyanannyit tud, mint a drágább kezelések.

A közepes árkategóriájú kezelések az úgynevezett lebenyes kezelések, amelyek kb. 299 ezernél kezdődnek szemenként. Állítólag ez a legnépszerűbb kezeléstípus, mert komfortosabb és gyorsabb a gyógyulás. Már a műtőt elhagyva tisztább a látás és a műtét napján lehet mobilozni, tévét nézni, olvasni. Az egy napos kontroll után pedig ismét lehet dolgozni, sőt autót vezetni is megengedett. Gyakorlatilag hétfőn még szemüvegben megyek dolgozni, szerdán már nélküle. Ez tényleg ennyire egyszerű lenne?

A prémium lézeres szemműtét már borsosabb 379 ezer Ft áron van szemenként. Ez ugyanis ma a világon elérhető egyik legkíméletesebb, leggyorsabb technológia a Visumax Robotic kezelés. Másodpercekre rövidül le a kezelési idő, egy gyakori, mínusz 3-as dioptria esetén a lézer kezelési ideje mindössze 12 másodperc szemenként, míg egy magasabb, mínusz 10-es dioptriánál sem több 19 másodpercnél..

Magam sem gondoltam volna, milyen sok ismerősöm megcsináltatta már a szemét

Mivel óvatos duhaj vagyok, az ilyen műtéten átesett barátaim, ismerőseim körében – meglepett, hogy milyen sokan vannak! – csináltam egy kis közvélemény-kutatást. Arról megoszlottak a vélemények, hogy a három kategóriából melyiket érdemes választani, de azon nem volt vita, bármelyik eljárásról is volt szó: a műtét nem fájt, s néhány perc alatt túl voltak az egészen. És megnyugtattak: annyi eljárást végeztek már, hogy garanciát is vállalnak az eredményre.

Pár dolgon még gondolkodom. Az egyik nyilván az, hogy a két szememre nagyjából 300 ezer forintért vállaljam a kicsit macerásabb de olcsóbb műtétet, vagy 550 ezerért a kicsit drágábbat, de kényelmesebbet. Bár ez nemcsak anyagi kérdés, azt hiszem, a legegyszerűbb, ha elmegyek egy alkalmassági vizsgálatra, s ott közösen az orvossal eldöntjük, melyiket érdemes választanom.

Ennél jobb helyre most nem tudom tenni a pénzem...

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat június 30-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.