Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.690

Túl fiatal vagy ahhoz, hogy ne lásd a világot

Reggel 6:35. Az első nyújtózkodás és a második ásítás között már rutinosan nyúlsz a szemüvegért, majd gyakorlott mozdulattal éppen abban a pillanatban landol a két lencse a szemed előtt, amikor a papucsodba lépve megindulsz a konyha felé az ébredés ígéretét jelentő első kávédért, hogy időben beérj az egyetemre.

Talán évek óta így indul minden reggeled és annyira megszoktad, hogy fel sem teszed a kérdést: miért lettem szemüveges? Hány évesen tehetném le végleg a szemüveget egy lézeres szemműtét segítségével? Miért kell várnom, ha még romlik a látásom? Mi a legnépszerűbb lézeres eljárás? Nyári szünetben is végezhető kezelés?

dr Árvay Anita, Sasszemklinika vezető főorvosa most megválaszolja a fiatalok leggyakoribb, lézeres szemműtéttel kapcsolatos kérdéseit:

A Minecraft, a Trónok harca vagy a nagyi hibája?

Mitől rossz a szemed? Túl sokat pötyögsz az okostelefonon? Gyerekkorod óta falod a könyveket és nem mindig figyelsz oda az optimális fényviszonyokra? Vagy csak ilyen a genetikád?

Nincs olyan gén, ami egy az egyben örökítené át a rövid- vagy a távollátást, vagy legalábbis még nem tudunk róla – mondta dr. Árvay Anita a Sasszemklinika intézetvető főorvosa, aki egyúttal viszont azt is hozzátette, hogy a látásproblémára való hajlam családon belül öröklődhet. Tehát, ha a vasárnapi ebédlőasztalt csupa szemüveges rokon üli körbe, akkor esélyes te is szemüvegben (vagy kontaktlencsében) olvasod ezt a cikket.

De mikor lett annyira rossz a szemed, hogy szemüveg nélkül már a nappali bútorainak körvonalait sem látod?

Látásromlásról általában a rövidlátóknál beszélünk, akiknél akkor jelentkeznek az első dioptriák, amikor a test növekedésnek indul. Ennek az az oka, hogy a karunkkal, lábunkkal együtt a szemtengelyünk mérete is megváltozik, megnő, a szemgolyó megnyúlik és ezáltal kialakul a rövidlátás – magyarázza a jelenséget dr. Árvay Anita.

Ez egészen addig fokozódhat, amíg meg nem áll a növekedési folyamat – tette hozzá a szakember, aki azt is elmondta, hogy a sok tanulás, a rendszeres számítógéphasználat és az okostelefonok kijelzőjére való „tapadás” tovább ronthat a helyzeten.

Ha valaki sokat néz közelre, akkor a szemlencse állandóan domború helyzetben van, ami mínusz irányba viszi a fény törését, a lencse pedig nem tud ellazulni, ami a távoli éleslátáshoz szükséges.

Ez nem következik be automatikusan mindenkinél, sok múlik az egyéni adottságokon, de fontos kockázati tényező, amin például a rendszeres szemtorna, vagy a meghatározott időnként tartandó „monitorszünet” sokat segíthet.

A tisztánlátáshoz ennél persze több kell, de szerencsére a sasszem már nem a sci-fi-kategória.

Túl fiatal vagy ahhoz, hogy ne lásd a világot

Hogyan lehetsz te is Sasszemű?

Ha betöltötted a 18. életévedet, akkor nemcsak szavazhatsz (és legálisan sörözhetsz a haverokkal a Szigeten), hanem lézeres szemműtétre is jelentkezhetsz, amivel egy életre leteheted a szemüveget.

A lézeres szemműtét feltétele, hogy legalább fél, de inkább egy évvel túl legyél az aktív növekedésen és stabilan beálljon a dioptriaszámod. (Ennél fiatalabb korban azért nem lehet rá vállalkozni, mert a változást a túl korai kezelés nem állítja meg, a műtét után ugyanúgy romlásnak indulhat a szem.)

A kezelés szükségszerűségét egy átfogó – online bejelentkezés esetén ingyenes – alkalmassági vizsgálaton állapítjuk meg, ahol öt különböző módszerrel mérjük fel a jelentkezők állapotát, a kezelés várható eredményét pedig egy névre szóló, orvosi garancialevélben adjuk át a pácienseknek – mondta el Árvay doktornő.

Az alkalmassági vizsgálat során begyűjtött több tízezer adat segítségével a Sasszemklinika orvosai egyedileg terveznek meg minden lézeres kezelést, és a pácienssel, vagyis veled közösen döntenek a megfelelő eljárás mellett.

Ezek a Jedik a szemed világát védik: lézeres szemműtét típusok

A Sasszemklinikán alapvetően két eljárás közül választhatsz: vannak egylézeres és kétlézeres kezelések.

Hadd lőjem le az elején a poént: mindkét eljárás végén sasszemű leszel, a különbség tehát inkább kényelmi.

Az egylézeres kezelések közül a legnépszerűbb és legtöbbször alkalmazott eljárás a Sasszemklinikán az 5D szemkövetésre képes Sasszem No-Touch műtét. Utóbbinál már nincs emberi beavatkozás, minden mozdulatot a felfoghatatlanul pontos lézer végez precízen és fájdalommentesen.

A kétlézeres eljárások közül a legnépszerűbb a Sasszem FEMTO. Az eljárás során az egyik lézer egy ún. védőlebenyt alakít ki a szaruhártya felső részén, amíg a másik a lebeny alatt egy olyan rétegen kezeli a szaruhártyát, ahol már nincsenek idegvégződések. Ennek a bravúros technikai megoldásnak köszönhetően az eljárás nemcsak tökéletesen fájdalommentes, hanem lényegesen kényelmesebb, mivel jelentősen felgyorsítja a regenerálódást – világította meg a műtétek közötti különbséget dr. Árvay Anita.

Egyik beavatkozás típus (egylézeres, kétlézeres) sem tart tovább 15 percnél, a gyógyulási folyamat mértékében viszont van eltérés.

A FEMTO esetében gyorsabban tisztul a látás és akár másnaptól terhelhető a szem, az egylézeres PRK esetében ez inkább 5-7 nap után várható és a teljes „felépülés” is hosszabb.

Jó hír viszont, hogy akár a nyári szünetben is elvégezhető a műtét – csak arra kell figyelned, hogy 100%-os UV szűrős napszemüveg legyen rajtad, amikor a kedvenc zenekarodat hallgatod a napsütötte Nagyszínpadon vagy a Sound lemenő fényeiben.

Varázslatos élmény lesz, ígérem. Jelentkezz alkalmassági vizsgálatra, kattints ide!

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat május 15-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.