Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
133.690

Viselhetek kontaktlencsét a lézeres szemműtét (FEMTO) után?

A FEMTO lézeres szemműtét célja az, hogy teljes mértékben korrigálja a távoli éleslátást.  A FEMTO műtét során a fénytörési hiba megszűnik, megszüntetve ezzel a szemüveg és a kontaktlencse függőséget.  Ennek ellenére vannak olyan esetek, amikor szükséges a kontaktlencse viselése a szemműtét után.

Mikor van szükség kontaktlencsére FEMTO kezelés után?

Viselhetek kontaktlencsét a lézeres szemműtét (FEMTO) után?Ennek leggyakoribb oka, hogy nagyon nagy dioptriát kellene eltávolítanunk, de a paciens szaruhártyája nem elég vastag a szükséges korrekcióhoz. Ha a szaruhártya nem elegendő vastag ahhoz, hogy az összes dioptriát maradéktalanul eltávolítsuk, mard néhány dioptria. Ilyenkor dioptriacsökkentésről beszélünk. Ebben az esetben a lézeres szemműtét után szükséges lesz a jóval kisebb dioptriájú kontaktlencse viselésére. Tapasztalataink szerint ezek a pacienseink így is a legelégedettebbek közé tartoznak, életminőségük nagymértékben javul.

Ritkán, de előfordul, hogy a korrekció tökéletes, de a paciens szeme évek múlva valamilyen oknál fogva tovább romlik. Ilyenkor újra megjelenik néhány dioptria, ami vagy lézerrel, vagy kontaktlencsével korrigálható.

Harmadik példa lehet, ha valaki túlesett a lézeres szemműtéten, nincs maradék dioptriája, de szeretne színes kontaktlencsét viselni.

Bármi legyen is az ok, amiért szükség van a kontaktlencse viselésére, a jó hír az, hogy a FEMTO típusú lézeres szemműtét után a kontaktlencse viselése nem okoz problémát. /A PRK után is általában./ Ha kontaktlencsét viselünk mindkét szemünkre a látás javításához, sokan a kemény gázáteresztő kontaktlencsét vagy a hibrid kontaktlencsét választják a lágy kontaktlencse helyett az élesebb látás érdekében.

A kontaktológusnak kihívást jelenthet megfelelő lencsét illeszteni a FEMTO lézeres szemműtét után, tekintettel arra, hogy a kezelés során a szaruhártya görbületét megváltoztatja a lézer. Ha kontaktlencse viselése válik szükségessé, akkor érdemes kontaktológus szakember segítségét kérni a megfelelő kontaktlencse kiválasztásában.

A lézerszemészek többsége azt ajánlja, hogy a lézeres szemműtét után legalább két vagy három hónap teljen el addig, amíg elkezdünk színes kontaktlencsét viselni. Mindenképpen kérjen tanácsot a lézeres szemműtét helyén, ha kontaktlencse viselésén gondolkodik a lézeres szemműtét után.

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat május 15-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén. A kupont itt töltheti le.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.