Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN

A LÉZERKEZELT VEZETŐORVOS

A LÉZERKEZELT VEZETŐORVOS

Dr. Árvay Anita az Optik-Med Sasszemklinika vezető orvosa. Huszonkét év alatt minden elképzelhető és elképzelhetetlen szemészeti esettel találkozott már. Arra kértük, mesélje el legemlékezetesebb történeteit.

Hogyan emlékszik vissza a kezdeti időkre?
Amikor meghívtak az Optik-Med Sasszemklinika csapatához, őszintén szólva még számos kétség volt bennem. Tényleg ilyen jól működik a dolog? Valóban tökéletesen lehet látni szemüveg nélkül is? Vajon végleges lesz az eredmény? Alig akartam hinni a szememnek, amikor az első - mondhatni legbátrabb - páciensek érkeztek a kezelést követő kontrollvizsgálatokra és a legkisebb hunyorgás nélkül végigolvasták a látótáblát. Aggódva figyeltem, hogy megmarad-e ez a kitűnő eredmény. Az egy, két, majd három hónapos kontrollokon is ugyanolyan jól láttak a páciensek, sőt utána is. Néha újra találkozunk ezekkel a 18 éve kezel páciensekkel, mikor a gyerekeik is elérték a kezelés korhatárát. Magunk is meg tudtunk győződni arról, hogy az elért eredmény végleges, a látás nem romlik vissza.

Ki volt a legemlékezetesebb páciense?
A legelső páciensek egyike feltűnően kedves, jóképű fiatalember volt. Ennél több részletet nem szeretnék elárulni, legyen elég annyi, hogy most volt a tizenhetedik házassági évfordulónk... Épp a napokban jött be hozzám két páciens között az ügyvezető igazgató úr egy hatalmas virágcsokorral. Amikor magamhoz tértem a meglepetésből, kiderült, hogy épp akkor fejeztem be az ötvenezredik kontrollvizsgálatomat. Érdekes, hogy ennyi év után is mennyire jó látni a boldogságot a frissen kezelt pácienseken. A legelégedettebbek általában azok akik nagyon erős, mondjuk, tíz dioptriás szmüveget viseltek. Ők körülberül 1-2 méterről ismerték fel az embereket, kezelés után pedig a legapróbb betűket is láthatják az olvasótáblán. Volt olyan páciens, aki az ablakon kinézve az út túloldalán lévő fák leveleit kezdte el számolni. Tizenötnél tartott, amikor sírva fakadt a boldogságtól; a látás örömétől.

Mivel szokta meggyőzni az alkalmassági vizsgálatra érkezőket?
Nem kell őket meggyőzni. Aki eljön vizsgálatra, annál már csak az a kérdés, hogy alkalmas-e a szeme a beavatkozás elvégzésére. Látják az elégedett pácienseket, a megbízható körülményeket és az egyedülálló orvosi garanciát, ami több mint hetvenötezer sikeres kezelés tapasztalatára épül. Gyakorlatilag minden arra alkalmas jelölt előbb utóbb elvégezteti a kezelést. További előny, hogy saját magam is a lézernek köszönhetem éles látásomat, így első kézből származó információkat kaphat tőlem a páciens. Percek alatt lezajlott az egész beavatkozás, és semmilyen fájdalmat nem éreztem a kezelés alatt. A következő héten már ismét pácienseket vizsgáltam. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szemészeti szempontból alkalmas a kezelésre. Sokan életük egyik legjobb döntésének tartják a lézerkezelés választását.

TUDTA?

...HOGY A LÁTÁSÉLESSÉG MEGHATÁROZÁSÁNAK KULCSA A LÁTÓTÁBLA KÖZÉPSŐ OSZLOPÁBAN VAN?

Ha összeadjuk a piros vonal alatt található számok közül azokat, amelyeket még felismertünk, és az összeget megszorozzuk tízzel, megkapjuk, hogy hány százalék a látásélességünk. Pl. középen alul a 73-as szám van, így a látásélesség: 7 + 3 = 10, 10 x 10 = 100%