Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN

A PÁCIENS KÉRDEZ

Kell valamilyen kellemetlenségre számítani a kezelés kapcsán?
A kezelést megelőző vizsgálatok és maga a kezelés is fájdalommentes. A PRK kezelést követően azonban az átformált szaruhártyának újra kell hámosodnia, ami két-három napot vesz igénybe. Ebben az időben a szem erősen fénykerülő, az érzés pedig arra hasonlít mintha idegen test, például szempilla vagy homok került volna a szembe. Mindezt a páciensek egyéni érzékenységétől függően kellemetlennek élhetik meg. Erre az időszakra fájdalomcsillapító tablettákat és hámosodást segítő szemcseppeket kapnak. FEMTO kezelés után semmilyen kényelmetlenségre nem kell számítani.

Biztos, hogy soha többé nem lesz szükség szemüvegre a kezelés után?
Ez legfőképpen a kezelés előtti állapottól függ. Ha nem nagyon magas dioptriát kell korrigálni, akkor biztos, hogy a mindennapi életvitelhez nem kell többé szemüveget viselni. Az, hogy éjszakai autóvezetéshez vagy a mozi utolsó sorából történő olvasáshoz szükséges lesz-e szemüveges korrekció, attól függ, hogy hány dioptriás a mostani szemüvege. -1 és -6 dioptria közötti korrekciót követően gyakorlatilag tökéletesen

lát a kezelt, de gyakori a normális látásnál még élesebb, 120-130%-os eredmény (Innen származik egyébként a Sasszemkezelés elnevezés). A -6 és -9 dioptria közötti kezelés után minimális eltérés lehet az ideálistól. -9 dioptria felett jellemzően 1-2 dioptriás korrekció szükséges, de ez az eddigi, szemüveg nélküli alig látó állapothoz képest igen jelentős javulásnak számít. Például egy -11 dioptriás szemüveget viselő ember csak foltokat lát, míg a kezelés után szemüveg nélkül is el tudja látni a mindennapi teendőit. Távollátó, azaz pluszos szemüveg esetén +4-5 dioptriánál nagyobb korrekció elvégzése nem javasolt a nemzetközi tapasztalatok alapján. +3 és +5 dioptria közötti korrekció esetén a későbbiekben 1-2 dioptriás korrekcióra lesz szüksége a páciensnek. +1 és 3 dioptria között tökéletes eredmény várható.

Látszani fog a szemen, hogy lézerkezelés történt?
A kezelésnek nincs semmilyen szemmel látható nyoma.

Kezelhető a két szem egyszerre?
Az esetek többségében így történik, de ennek lehetőségeiről a szakorvosi vizsgálat alapján lehet csak dönteni.

Jár a kezelés bármilyen fizikai korlátozással? Lehet utána emelni, hajolni?
A kezelés semmilyen fizikai korlátozással nem jár, utána lehet sportolni, erőkifejtést végezni. Úszni 4-6 hét után akár uszodában, akár természetes vízben is lehet. Számítógépet 4-8 nap után lehet használni. A szolárium és UV-fény viszont 3-6 hónapig szigorúan kerülendő. Ez az egyetlen tényező, amely érdemben ronthatja a kezelés eredményét.

Minden esetben biztonságos a kezelés?
A technika fejlődésének köszönhetően biztonságosabb és eredményesebb a Sasszemkezelés, mint elődei. Kevés orvosi beavatkozás létezik, amelynél olyan nagy biztonsággal garantálható az eredményesség, mint a Sasszem lézerkezelésnél. Valóban nem az a kérdés tehát, hogy élesebben lát-e a páciens a kezelés után, hanem az, hogy mennyivel lát élesebben. A Sasszemkezelés előnye, hogy teljesen egyénre szabható, vagyis az egyéni, magasabb rendű fénytörési hibákat is képes korrigálni.

Az elmúlt tizennyolc évben több mint hetvenötezer sikeres Sasszemkezelés történt. A páciensek pontosan ismerni akarják az eljárást és azokat is, akikre a szemük világát rábízzák. Íme egy csokor a leggyakrabban ismétlődő kérdésekből.