Olvassa el pácienseink véleményét

Tekintse meg Facebook vagy Instagram oldalunkat
és valódi emberek, valódi véleményei alapján döntsön!

„Egy hónapja volt a műtétem és a mai napig nem hiszem el hogy létezik ez a csoda! -9 és -8,5-es volt a szemem. Azt kell, hogy mondjam, nem hittem, hogy valaha is 125%-os lesz a látásom! Sokak nevében mondhatom: Köszönöm! :) ”

"Életem legjobb döntésének érzem, hogy megcsináltattam ezt a kezelést."

"A műtétet megelőző alkalmassági vizsgálaton megfeleltem és októberben sor került a PRK kezelésre. A műtét alatt semmilyen fájdalmat nem éreztem. 17 év szemüveg viselés után először mondhatom azt, hogy látok. A mínusz 8-as dioptriámat szinte teljesen feljavították. Egy álom vált valóra. Mindezért köszönet a Sasszemklinika csapatának!"

„A műtét kellemes meglepetés volt.  Most, hogy már sokkal tisztább a látásom, nagyon érzem, hogy mekkora változást hozott az életembe. A mindennapi dolgok annyival könnyebbek lettek szemüveg nélkül! 12 év szemüvegviselés után leírhatatlan élmény újra felfedezni a világot, immár élesen és a szemüveg kellemetlensége nélkül. Életem egyik legjobb döntése volt! ” Nagyon örülünk, hogy Duhonyi Márk is ennyire elégedett az eredménnyel!  – itt: Magyarország Legnagyobb Lézerklinikája 98.000 lézerkezelés tapasztalatával.”

"l i v e y o u r d r e a m s  Most már egy hete, hogy reggel nem kell a szemüveg után kutatnom, ébredés után látom az órát. A saját szemeimmel láthatom a világot, nem párásodik, nem koszolódik, nem karcolódik, nem csúszik le. Új élmény vele minden: sütés, főzés, mozgás, séta, vezetés, de még maga a látás is. A színek is sokkal élénkebbek, mint egy üvegen keresztül. Egyszerűen imádom és nem tudok betelni az "új" szemeimmel "

„Nekem rengeteg pozitív energiát, önbizalmat adott a műtét sikere, külső visszajelzések alapján ez a kisugárzásomon is látszik.”

"1 éve volt a szemműtétem, azóta tökéletesen látok mindenféle kiegészítő nélkül. Mai napig hihetetlen érzés. Életem legjobb döntése volt, hogy a Sasszemklinikát választottam. Köszönöm szépen ” Edina."

„A kezelés óta még csak pár hónap telt el, de már el is felejtettem, hogy valaha szemüveges voltam. Pedig 10 évig tartott ez a korlátolt életmód. Kontaktlencsével persze jobb volt, de nem az igazi. A kezelés óta még mindig furcsa nekem, hogy reggel mikor kinyitom a szemem élesen látok, nem kell szemüveg, lencse. Azon még mindig kacagok, hogy mikor belépek a fűtött lakásba, nincs ami bepárásodjon a szemem előtt. Nemrég voltam életemben először a Balatonon és nagyon nagy élmény volt, pláne, hogy szemüveg nélkül élhettem át. Köszönöm Sasszemklinika!”

"2013. november 25. óta vagyok sasszemű. Minden évben ezen a napon eszembe jut a kezelésem napja. Amikor kijöttem a műtőből, azonnal felhívtam a szüleimet, és mondtam nekik, hogy tökéletesen látok. Anyukám nagyon sírt és csak annyit tudott mondani, hogy "Kislányom nagyon boldog vagyok!". Ez volt életem egyik legcsodálatosabb napja. Megváltozott az életem 10 perc alatt. -4 dioptriás volt a szemem a kezelés előtt, és jelenleg 125%-os a látásélességem. Mindenkinek csak ajánlani tudom a műtétet."

„No more glasses, no more contactlenses! :) I've got my eyes fixed in Budapest at the Sasszem Klinika. Sasszemű lettem! „

"Köszönöm mindenkinek aki támogatott és gondolt rám az elmúlt napokban☺️Pàr éve álmodni sem mertem róla,hogy egyszer eljön a nap,hogy újra tökéletes legyen a látásom szemüveg vagy kontaktlencse nélkül.Mindössze 15-20perc alatt szabadultam meg mind a -7.00 dioptriàmtól.Nagyon hálás vagyok,hiszen a legjobb kezek között voltam,mindenki azon dolgozott,hogy a maximális eredmènnyel távozhassak a műtét után. Tehàt aki esetleg azon gondolkozna,hogy ràszànja magát a műtétre csak bíztatni tudom,nekem megváltoztatta az életem."

"Nemrég megműtötték a szemem. Lézeres látásjavító műtét volt . Mielőtt a lakótársam ajánlotta volna, eszembe sem jutott, hogy valaha képes leszek arra, hogy szemüveg nélkül jól lássak . Már több mint 2 hete volt a műtét és napról napra jobban látok, ami annyira király, hogy ki sem tudom fejezni szavakkal. Rég történt ilyen nagy változás az életemben, baromi fura, de nagyon király az egész! A műtét is gyorsan zajlott le, és a Sasszemklinikánál is mindenki nagyon kedves és aranyos! Bátran merem őket ajánlani."

"Jelentem, 12év után a két szépséges díszgolyó az arcomon a mai napon végre látásra is alkalmassá vált, így végre jogosan hívhatjuk őket szemeknek"

"Tegnap egy álom vált valóra, majd’ 20 év után lerakhattam a szemüveget Nagyon izgultam, hogy milyen lesz, de hála a Sasszemklinika-nak minden rendben volt és van is. Nagyon köszönöm Nekik!"

 „Nagyon boldog vagyok, hogy a lézeres szemműtét mellett döntöttem. Az egész életem megváltozott a műtét óta. Nem tapasztaltam semmi komolyabb kellemetlen érzést sem a kezelés alatt sem pedig utána. Köszönöm a szakszerű és kedves segítséget a Sasszemklinikának!"

„10 napja estem át a Sasszem műtéten, ami életem egyik legjobb döntése volt. Én a NO-Touch műtétet választottam. Mikor beléptem a műtőbe, akkor kicsit megrettentem, látva a komoly gépeket, amik a kezelést végzik. De az eljárás alatt semmi fájdalmat nem éreztem. A műtét után, miután az érzéstelenítő hatása elmúlt, két napig fájt a szemem, könnyezett, csípett. A harmadik napon minden panaszom elmúlt, és a látásom tökéletes lett. Jó érzés, hogy nem kell többé tisztogatnom a szemüvegem, nincs többé vízcseppes lencse egy eső után, vagy kiszáradt szem a kontaktlencse miatt. A Sasszemklinika csapatának külön köszönet jár az első vizsgálattól kezdve. Nagyon tetszett, hogy személyre szabott, jól képzett asszisztensnő a saját tapasztalataival megfűszerezve mondta el a szükséges dolgokat. Mindenkinek csak ajánlani tudom a Sasszem látásjavító műtétet!"

„2016. 07. 23. az a dátum, ami megváltoztatta az életem. Bevállaltam, hoztam egy jó döntést és ezzel egy régi titkos álmom vált valóra, lerakhattam a szemüveget 24 év után. Minden szemüvegesnek ajánlom a @Sasszemklinika profi csapatát, mert egy olyan hely, ahol a páciens az első. Pontosak, végtelenül kedvesek és türelmesek. A kezelésem óta kinyílt előttem a világ, ugyanis több mint 100%-os éleslátású lettem a -8 dioptriáról! Köszönöm a Sasszemklinikának, hogy ma, ha felkelek, szemüveg nélkül is látok!”

„Friss Sasszeműként mindenkinek csak ajánlani tudom a Sasszemklinikát. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy őket választottam. Már az alkalmassági vizsgálat során rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtam: nagyon kedvesek, közvetlenek voltak velem, és mindenről tájékoztattak. Én a FEMTO kezelést választottam, amire szerencsére alkalmas is lettem. A műtét előtt volt bennem egy kis izgalom, de így utólag belegondolva teljesen felesleges volt. A műtét előtt az előkészítőben egy fiatal asszisztens hölgy saját tapasztalataival fűszerezve oldotta a még bennem lévő feszültséget. A kezelés alatt egy kis nyomáson kívül semmit nem éreztem, a műtét után pedig az ágyon ülve élesen láttam a faliórát, és annak még a másodperc mutatóját is! Sosem felejtem el, 2017.10.26-a, 11:45 volt. :)
Rögtön a műtét után 100%-os lett a látásom, de én még az 1 hetes kontroll előtt vagyok. Köszönöm a Sasszemklinika csapatának, hogy eldobhattam a szemüvegem!”

"A műtét közben tényleg semmit nem éreztem, PRK NO-TOUCH eljárást választottam."

„Én a FEMTO kezelést választottam, ami valóban fájdalommentes volt. Remek érzés 16 év szemüvegviselés és közel 8 év kontaktlencse használat után igazi Sasszeművé válni! Köszönöm a megnyugtató kedves szavakat a Sasszemklinika munkatársainak!”

„Ahogy kész lett a műtét és kitisztult a látásom, ez az érzés elmondhatatlan. Hálás vagyok a Sasszemklinikán dolgozó embereknek az odaadásukért és kedvességükért. Bár mindenhol ilyen orvosi hozzáállás lenne! A műtét teljesen fájdalommentes volt, az utána lévő napok voltak kicsit kellemetlenek, de a végeredményért megérte. Köszönöm!”

"7 éve műtötték a szememet a Sasszemklinikán. A személyzet már az első találkozásnál meggyőzött, a későbbi vizsgálatok és a műtét lefolyása pedig tovább erősített abban, hogy jól döntöttem. Minden tiszta és precíz volt, az összes kérdésemre készséggel válaszoltak. A gyors lefolyású gyógyulást követően kényelmesebb és jóval önfeledtebb lett az életem, magabiztosabbá váltam. Bátran ajánlom a látásjavító műtétet a Sasszemklinikán. Igazi profik!"

Milyen eredményre számíthatok?
Mi vár az alkalmassági vizsgálaton?
Mi történik a kezelési napon?
Mire kell ügyelni a gyógyulás ideje alatt?
Mennyire biztonságos a lézeres látásjavítás?
Milyen garanciát nyújt az OPTIK-MED?
Lézeres szemműtét után milyen eredményre számíthatok?

Milyen eredményre számíthatok a lézeres szemműtét után?

A Sasszemkezelés®-sel olyan rejtett fénytörési hibákat is lehet korrigálni, amelyeket a legjobb szemüvegek, kontaktlencsék és a hagyományos lézerkészülékek sem képesek. A Sasszemkezelés® lézeres szemműtét (PRK, FEMTO, Olvasószemüveg kezelés, NO-Touch) után életre szólóan jobban láthat, mint szemüveggel.

Mi vár a sasszem lézeres szemműtét alkalmassági vizsgálatán?

Mi vár az alkalmassági vizsgálaton?

Mire számíthat a vizsgálat során?

 • egy teljesen fájdalommentes, másfél-két óráig tartó vizsgálatra kell készülnie
 • vizsgálatának legfontosabb részeit egymástól függetlenül két szakember is elvégzi
 • öt különböző módszerrel mérik meg szemének fénytörési hibáit
 • a kezelés várható eredményét névre szóló, orvosi garancialevélben kézhez kapja
 • az alkalmassági vizsgálat több tízezer adatot ad az ideális kezelés megtervezéséhez

Hogyan javasolt érkezni a vizsgálatra?

 • mivel pupillatágító szemcseppeket kap, így a vizsgálat után akár egy napig homályosan láthat, ezért célszerű kísérővel vagy tömegközlekedéssel érkezni
 • lágy kontaktlencsét a vizsgálat előtt 4-5 napig, félkemény-és keménylencsét pedig legalább 2 hétig nem szabad viselni a pontos mérési eredmények érdekében
 • hölgyeknek javasolt mellőzni a sminket, főleg a szemfestékeket
 • nyugodtan ehet és ihat (nem alkoholtartalmú italt) a vizsgálat előtt
 • Hozza magával a TAJ kártyáját kedvezményes recept felírásáért
 • hozza magával korábbi szemészeti leleteit, valamint szemüvegét

Az alkalmassági vizsgálat online jelentkezés esetén 50 éves korig INGYENES (50 év felett online jelentkezéssel 25.000 Ft helyett csak 10.000 Ft).

Mi történik a PRK kezelés, FEMTO kezelés napján?

Mi történik a kezelés napján?

Mire számíthat a szemműtét napján?

 • egy fájdalommentes, másfél-két óráig tartó klinikai tartózkodásra készüljön
 • az előkészítőbe kerülve feszültségoldó tablettát és érzéstelenítő szemcseppeket kap
 • a műtőben semmi dolga nincs, csak kényelmesen elhelyezkedni és előre nézni
 • a kezelési idő PRK kezelés esetén 2-3 perc, FEMTO kezelés esetén 8-10 perc
 • a műtét után azonnal megtapasztalja az éleslátás élményét
 • kívánsága szerint akár azonnal, akár rövid pihenés után távozhat kísérőjével

Hogyan érkezzen a lézeres szemműtétre?

 • 100% UV szűrős napszemüveggel érkezzen (a klinikán ellenőrizhető az UV szűrése), vagy vásároljon a klinika napszemüveg kínálatából
 • lágy kontaktlencsét a kezelés előtt 4-5 napig, félkemény- és keménylencsét pedig legalább 3-4 hétig nem szabad viselni
 • kérje meg egy ismerősét, hogy jöjjön Önért a műtét végére
 • hozza magával az alkalmassági vizsgálat során átadott garancialevelet
 • étkezzen szokásosan, azonban alkoholt és koffeint ne fogyasszon
 • a hölgyek a sminket (főleg vízálló sminket) és az illatszereket kerüljék
 • a műtéti napon bevett gyógyszerekről tájékoztassa kezelőorvosát!
 • ha nem egyösszegű fizetést választott, hozza magával a választott fizetési konstrukció szerinti igazolásokat és/vagy kezest
Mire kell ügyelni a gyógyulás ideje alatt?

Mire kell ügyelni a gyógyulás ideje alatt?

Melyek a legfontosabb orvosi előírások a gyógyulási idő alatt?

 • a kezelés után pihenjen (FEMTO szemműtét után 1 napig, PRK szemműtét után 5-6 napig)
 • az előírás szerint alkalmazza a szemcseppeket
 • ne tartózkodjon poros, dohányfüstös helyen az első egy hónapban
 • ne érje víz a szemét egy hónapig (szauna, gőzfürdő sem javasolt)
 • ne sminkelje a szemét PRK kezelés után 2 hétig, FEMTO kezelés után 4 hétig
 • ne dörzsölje a szemét a kezelést követő hónapokban
 • szolárium használata 3-6 hónapig szigorúan kerülendő
 • viseljen 100% UV szűrős napszemüveget a szabadban, ha süt a nap (FEMTO lézeres szemműtét után 2 hónapig, PRK lézeres szemműtét után 6 hónapig)
 • jelenjen meg az előírt kontrollvizsgálatokon
 • kérdés esetén hívja a 24 órás OPTIK-MED ügyeletet: (06 1) 2 505 505

Kell valamire figyelni a gyógyulás után?

Semmire sem kell figyelni gyógyulás után. A természetes szülés ugyanúgy lehetséges, ahogy kezelés előtt. Mindenféle sport és erőkifejtés ugyanúgy végezhető. Kovács Antal judo olimpiai bajnok, Storcz Botond és Schobert Norbert is ugyanúgy folytatta az edzéseit, ahogy lézeres szemműtét előtt tette.

Mennyire biztonságos a lézeres látásjavítás, lézeres szemműtét?

Mennyire biztonságos a lézeres látásjavítás?

A lézeres szemműtét kezelések (PRK kezelés, FEMTO szemműtét, Olvasószemüveg kezelésNO-Touch PRK) eredménye gyökeresen meg fogja változtatni az életét. Aki eddig csak vastag szemüveggel tudod elfogadható minőségben látni az mostantól szemüveg, vagy lencse nélkül tökéletes látású lesz. Mindez fájdalom nélkül elérhető.

 • az alkalmassági vizsgálat során kizárásra kerül minden, a lézerkezelési eredményt negatívan befolyásoló tényező
 • a világ egyik legkorszerűbb szemészeti műszerparkja és szemészek több tízezres vizsgálati tapasztalata segíti a szűrést
 • az aberrométer (páciensek elnevezésével Sasszemmérő) alkalmazásának köszönhetően pontosan feltérképezhetők az egyéni, rejtett fénytörési hibák, amelyek alapján a hagyományos lézerkezeléseknél biztonságosabb és pontosabb, személyre szabott látáskorrekció tervezhető
 • maximális biztonságra törekedve a klinika nem vállalja a lézerkezelést, ha nem biztos az optimális eredményben az OPTIK-MED az egyetlen olyan klinika hazánkban, ahol három csúcstechnológiájú lézerkészülék szolgálja a páciensek éleslátását
 • a klinika munkatársai több százezer kontrollvizsgálat tapasztalatával rendelkeznek, így nehezen képzelhető el olyan egyéni reakció, bármilyen felmerülő probléma, amivel még ne találkoztak volna
 • az OPTIK-MED tudományos partnere a Semmelweis Egyetem és a lézerszemészetben világvezető London Vision Clinic (vezetője az LBV olvasószemüveg-kezelés feltalálója, Dan Reinstein professzor)
 • a Sasszemklinikán a világ legszigorúbb egészségügyi biztonsági előírásai érvényesek
Milyen garanciát nyújt az OPTIK-MED lézeres szemműtét?

Milyen garanciát nyújt az OPTIK-MED?

Az OPTIK-MED Sasszemklinika 15 év szakmai tapasztalata és közel 100.000 elvégzett lézeres szemműtét alapján nagyon nagy pontossággal előre tudja jelezni a lézeres kezelés várható eredményét. Az alkalmassági vizsgálatot követően megtapasztalhatja és írásba rögzítve is megkapja, hogy milyen eredmény várható az Ön esetében, ha úgy reagál a lézerkezelésre, ahogy a páciensek 99%-a.

De mi a helyzet, ha Ön az 1%-ba esik? Ha az Ön szaruhártyája a szokásostól eltérően reagál a kezelésre? Ha az elért eredmény kevésbé jó, mint amire számított? A garanciavállalás erre az esetre vonatkozik. Önnek ezt az 1% kockázatot sem kell vállalnia. Ha a lézerkezelést követően kisebb mértékben javulna a látása, mint ahogy azt előre írásba kapta, a garancia életbe lép. Egy egyszerű példával élve, ha azt ígérte a szemész szakorvos, hogy 8 dioptriát fog javítani a látásán és végül csak 7-et sikerült, akkor az OPTIK-MED díjmentesen megismétli a lézerkezelést.

Mit tegyen, ha Ön is sasszemű szeretne lenni?

Jelentkezzen ingyenes alkalmassági vizsgálatra itt, amennyiben alkalmas a kezelésre, elvégezhető a lézeres szemműtét az Önnek megfelelő időpontban.

Jelentkezem az ingyenes alkalmassági vizsgálatra