Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
135.131

A lézeres szemműtét hátrányai, mellékhatásai

Milyen hátrányai lehetnek egy nagyon részletes vizsgálaton alapuló, rendkívül magas szintű technikával végzett beavatkozásnak, aminek egyértelműen az a célja, hogy javítsa a látást?

Lehetnek egyáltalán egy lézeres szemműtétnek hátrányai?

A lézeres szemműtét hátrányai, mellékhatásaiMinden orvosi beavatkozásnak értelem szerűen lehetnek hátrányai, még akkor is, ha minden tökéletesen rendben lezajlik. Ha bármilyen probléma adódik az eljárás, vagy a gyógyulás során, akkor nem egyszerűen hátrányról, hanem szövődményről beszélünk.  A rendben elvégzett műtéttel vele járó, nem szövődmény jellegű kellemetlenségeket mellékhatásnak nevezzük.  Ezek a mellékhatások egy része kellemetlen, ezek képezik a lézeres szemműtét hátrányait.

Először is azt kell eldöntenünk, mihez képest vizsgáljuk a lézeres szemműtét hátrányait. Fénytörési hiba esetén értelem szerűen a szemüveggel, illetve a kontaktlencsével kell összehasonlítanunk a mellékhatásokat, hátrányokat.

A szemüveg üvege ma már jobbára csak műanyagból készül, nem kell számítanunk arra, hogy törése esetén sérülést okoz a szilánk.  Összességében a szemüveg biztonságos, bár kényelmetlen megoldás.  A lézeres szemműtétnek hátránya a szemüveghez képest, hogy mint orvosi beavatkozásnak lehetnek szövődményei, mellékhatásai, ami a szemüvegnek praktikusan nincs.

Ilyen a mellékhatás a PRK műtéttel járó átmeneti fényérzékenység, idegentest érzés.  Az első napokban jelentkező homályos látás. A fél évig tartó szemcsepp használat, napos időben a napszemüveg viselésének kötelező mivolta.

A FEMTO műtétek után jóval kevesebb a kellemetlenség, arra hajlamosak szemszárazság miatt műkönny használatára szorulhatnak.

Mindkét műtét típust követően előfordulhat átmeneti jelleggel káprázás, fényudvar látás, kettős kontúr látása.  Ha ezek az állapotok hosszú távon is fennmaradnak, akkor nem hátrányról, mellékhatásról, hanem szövődményről beszélhetünk az esetek nagy részében.

Jól látszik, hogy a szemüveggel összehasonlítva a lézeres szemműtétet követően van, illetve lehet kellemetlenség, míg a szemüveggel ilyesmire nem kell számítanunk. Ebből a szempontból a szemüveg a jobb megoldás. Ezért mondják azt a tisztességes lézerklinikákon, hogy aki elégedett a szemüvegével, ne operáltassa meg a szemét.  

A kontaktlencse viselése esetén nem pont így néz ki az összehasonlítás.  A szemüveg ugyanis praktikusan veszélytelen, míg a kontaktlencse viselés, bár sokan nem tudják, lényegesen kockázatosabb, mint egy jól elvégzett lézeres szemműtét.  A kontaktlencse okozta szaruhártya gyulladások a leggyakoribb okai a külső hatás okozta látásromlásnak, látásvesztésnek.

Ezért annak, aki kontaktlencsét visel bármilyen okból, egyértelműen biztonságosabb választás egy jól elvégzett lézeres szemműtét, ha nem áll fenn abszolút, vagy relatív ellenjavallat.  Kontaktlencse viselőknek még a mellékhatások, hátrányok, átmenti kellemetlenségek birtokában is a lézeres szemműtét a jó választás. 

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat augusztus 15-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.