Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Jelentkezem az ingyenes látásvizsgálatra
Sasszemklinika háromszoros Magyar Brands díjas márka

Garancia lézeres szemműtét eredményére

Google Reviews logó
Sasszemklinika garancia Google Reviews logó
  • HU
  • EN
A legtöbb kezelést mi végeztük Magyarországon:
134.883

Lézeres szemműtéti eljárás: Milyen bonyolult a kezelés?

Lézeres szemműtéti eljárás: Milyen bonyolult a kezelés?  Általában az orvosi eljárások olyan bonyolultak, mint a probléma, amelyet a megoldásra tervezték őket.

Kisebb vágásokat, horzsolásokat könnyen lehet kezelni antibakteriális kenőccsel és ragtapasszal. Az ízületi megbetegedések már súlyosabbak és orvosi beavatkozást igényelnek, de ez az eljárás is meglehetősen egyszerű és rutinszerű. Az agyi sérülések hihetetlenül bonyolultak és kihívást jelentenek. Nem kevesebbre van szükségük, mint egy szakértőre, aki elvégzi a kockázatos agysebészeti beavatkozást.

A tudás és a technológia előrehaladása teljesen megváltoztatta ezt a helyzetet. Számos összetett sérülést és állapotot, amelyet régen nehéz vagy lehetetlen volt kezelni, mostanra már egyszerű injekcióval vagy néhány gomb kattintásával megoldhatunk.

Jó példa erre a fénytörési hibák kezelése. Nem is olyan régen elképzelhetetlen volt, hogy be tudjuk állítani a látásélességet század milliméter pontossággal és sikeresen csökkenteni tudjuk a látásproblémákat. Mára ez valóságossá vált és naponta több ezer ember ébred fel rövid-vagy távollátóként esetleg asztigmatizmussal (belső szemtengelyferdüléssel) és tökéletes látással fekhet le aludni. Ez a csúcsteljesítmény a látásjavításban a kifinomult lézertechnológia fejlődésének köszönhető. Ahhoz, hogy megértsük, hogyan működik, először meg kell értenünk, hogy valójában mi is az a fénytörési hiba.

Hiba: a fény nem tud megfelelően fókuszálni, kérjük updatelje a lencsét!

A szemünk úgy működik, hogy megfelelően töri a fényt, miközben az áthalad a szem törőközegein. A fénytörést egy átlátszó prizmával mutathatjuk be, ami egy háromszög alakú üveg. Mikor a fénysugarak belépnek a prizmába, megtörnek, és különböző irányokban terjednek szét.

Ugyanez a fénysugár-hajlítási folyamat az, amely lehetővé teszi, hogy a fény a szem hátsó részén lévő retina egy bizonyos pontjára vetüljön. Ott optikai jelekké alakul át, amelyeket a látóidegek az agyba továbbítanak, és lefordítják a látott képre.

 A szaruhártya és a szemlencse egészsége és működése befolyásolja, hogy tiszta képet látunk, vagy sem.

Gyakori probléma az úgynevezett fénytörési hiba. Rövidlátás vagy "myopia" akkor fordul elő, amikor a szemgolyó túl hosszú és / vagy a szaruhártya nagyobb görbületet mutat, mint a normál szem, ezért a fókuszáló erő túl erős. A távolabbi tárgyakból származó fény fókuszpontját a retina elé helyezi, nem pedig rá.

 A myopia kijavítása érdekében a sebészeknek kis mennyiségű szövetet kell eltávolítaniuk a görbe kiegyenlítése érdekében.

A távollátó vagy a "hyperopiás"-ben a szemgolyó általában túl rövid, vagy a fókuszáló erő túl gyenge, ami a fényt a retina mögé fókuszálja, nem pedig a felületére. A megfelelő hosszúság hiányában a szaruhártyának nagyobb görbületét kell kialakítani ahhoz, hogy a retinára irányítsa a fényt.

Az asztigmatizmusban a lencse torzult, hasonlít a kanál hátuljához, domború, mint egy pingpong labda. Ezáltal a fény két fókuszpontra esik. Az asztigmatizmus korrigálása érdekében szaruhártyát szimmetrikusabbá kell tenni.

A lencse természetes öregedése az úgynevezett presbiopia. Mindezeknél a körülményeknél a szaruhártya és a lencse alakja, vagy hatékonyságának csökkenése okozza a látásromlást.

Hagyományosan a fénytörési hibákat kontaktlencsével, vagy szemüvegekkel kezelik. Ezek nagyszerűek ahhoz, hogy átmenetileg javítsák a látást, de messze nem ideális megoldások. Ezért született meg a lézeres szemműtét. A szaruhártya átalakításával és a fókuszpont végleges megváltoztatásával dolgozik úgy, hogy a szemek normál módon működhessenek véglegesen.

A lézer egy szigorúan összpontosított ultraibolya sugárnyalábot használ a kis mennyiségű szövet eltávolítására a szaruhártya felszínéről.

A lézeres a páciens kezelési profiljának adatai alapján programozzák. A sebész ezt követően védőlebenyt alakít ki a szaruhártya felső részén, hogy hozzáférjen az alatta lévő szövethez. Miután létrehozták a lebenyt, a lézer hihetetlenül pontosan adagolt impulzusokkal alakítja át a szaruhártyát. Amint visszahelyezik a lebenyt, a szaruhártya - a test egyik leggyorsabban gyógyuló része - azonnal megkezdi a gyógyulást és „lezárja” a széleket.

Mindezt az excimer lézer feltalálásának köszönhetjük- talán a legösszetettebb, de legkifinomultabb része a lézeres szemműtétnek.

Az Excimer egy hideg lézer, vagyis nem melegíti fel a környező területet. Elnyelődik a szaruhártya szövetében és a molekuláris kötések lebontását eredményezi, így párologtatva el a felesleges szövetet. Az egyes impulzusok okozta változás keskenyebb, mint egy emberi hajszál fele, vagyis a lézer nagyon pontosan adagolható. A technológia hihetetlenül finom változásokat okoz a szaruhártyán, és véglegesen korrigálja a fénytörési hibát.

Szabaduljon meg Ön is a szemüveg és kontaktlencse kötöttségeitől! Most jelentkezzen kedvezményes alkalmassági vizsgálatunkra, mert 200.000 forint kedvezményt kaphat június 30-ig az egyik legmodernebb Sasszem Femto Smart kezelésünk esetén.

Sasszeműek, akik a legnagyobb lézerklinika
tapasztalatában bíztak

A Sasszemklinika több mint 130.000 sikeres lézeres szemműtét tapasztalatát és az elérhető legkorszerűbb orvostechnikát biztosítja a pácienseknek. Nézze meg pácienseink Facebook ajánlását.