Cross-linking kezelés

Cross-linking kezelés (keratoconus CXL, UV fényes kezelés)

Milyen betegség esetén végzünk Cross-Linking kezelést?

A Cross-linking kezelést keratoconus betegség esetén javasoljuk. A keratoconus egy olyan lassan előre haladó szembetegség, melynek során a szaruhártya elvékonyodik és a megszokott gömb alakja helyett deformált, kúp alakúvá válik. A deformált alak a betegség kezdeti szakaszában módosítja a szembe jutó fénysugarak törését, ezzel homályos látást idéz elő. Előrehaladott stádiumában a szem fénytörése már szemüveg, illetve speciális kontaktlencse segítségével sem lehetséges.

A keratoconus egyik vagy mindkét szemen is megjelenhet, akár már fiatal korban. Mivel ez egy progressziós betegség, előrehaladása évekig, illetve évtizedekig tart, majd lelassul vagy megáll. Az is lehetséges, hogy a jobb és bal szem különböző fokú károsodást szenved. A betegség előfordulási aránya körülbelül 1 az 1000-hez, azaz igen gyakorinak mondható.

sasszemklinika.hu

Mi a Cross-linking kezelés lényege?

A beavatkozás lényege a szaruhártya megerősítése (stabilizálása), a deformitás csökkentése, de legfőképpen a keratoconus betegség súlyosbodásának lassítása, megállítása és ezzel a szaruhártya-átültetés elkerülése. A cél, hogy a látás szemüveggel vagy kontaktlencsével korrigálható maradjon vagy azzá váljon.

Hogyan készüljön a Cross-Linking kezelésre?

  • A keratoconus Cross-linking kezelése előtt egy hónappal le kell venni a kontaktlencsét a kezelendő szemről.
  • A kezelés napján lehet reggelizni, éhgyomorra ne érkezzen! Hölgyek a kezelés előtt ne sminkeljenek!
  • Az írásbeli és szóbeli tájékoztatás, illetve a beleegyező nyilatkozat aláírása és a kezelés összegének befizetése után bekísérjük a kezelő helyiségbe.

Hogyan történik a Cross-linking kezelés?

  • A kezelés helyi érzéstelenítésben, fekve történik. Először pupillaszűkítő szemcseppet kap, majd hámeltávolítás történik.
  • Kb. 20 perc alatt 6 csepp Ricrolin szemcseppet cseppentünk a szaruhártyára, mely fokozatosan „beszívódik" a kollagén rostok közé. Ezután következik az UV-lámpás besugárzás, mely apró szünetekkel 30 percig tart. Ezalatt az idő alatt nem tud pislogni a szemhéjterpesztő eszköz miatt, de mivel érzéstelenítve lesz a szeme és a cseppek folyamatosan nedvesen tartják, ezért nem is érzi szükségét a pislogásnak. A másik szem természetesen nyitva lehet, illetve pisloghat vele.
  • A kezelés befejeztével kiöblítjük a szemet, antibiotikumos, fájdalomcsillapító és pupillatágító cseppeket kap, majd egy terápiás kontaktlencsét helyezünk fel.
  • Néhány perces pihenés és a szükséges otthoni kezelés megbeszélése után kísérővel távozhat.
sasszemklinika.hu

Gyakori kérdések

Milyen fizetési lehetőségek közül válaszhatok?

Mutasd a választ

A szemészeti szolgáltatásaink készpénzben, bankkártyával vagy egészségpénztári kártyával is fizethetők. American Express kártyán kívül minden hazánkban ismert bankkártyát elfogadunk. Kérjük, hogy számla igényét előre jelezze! Amennyiben kezelés árát egészségpénztári kártyával fizetné, kérjük ellenőrizze, hogy elegendő összeggel rendelkezik-e az egészségpénztári számláján, és érdeklődjön, hogy milyen feltételekkel tudjuk elfogadnia fizetést! Van olyan egészségpénztár, amelynél csak készpénzes fizetés lehetséges. Az egészségpénztárnak benyújtandó számlát csak a kezelés napján áll módunkban kiállítani, erre utólag nincs lehetőség. Az egészségpénztári kedvezményt Ön abban az esetben veheti igénybe, ha egészségpénztári tag, közvetlen rokon vagy szerződésben megjelölt kedvezményezett. Szükség esetén a kártya feltöltését időben, a műtét előtt legalább egy héttel indítsa el, hogy az összeg biztosan rendelkezésre álljon. Egészségpénztárakkal létrejött együttműködési megállapodásunk alapján lehetőség van a kezelési költség 20%-os személyi jövedelemadóból történő visszatérítésére is.

Hogyan jutok el a Sasszemklinikára?

Mutasd a választ

Az általános szemészeti szakrendelésünk a 3. kerület Bécsi út 183. alatt található, a Szent Margit kórházzal szemben. A klinikánknál áll meg a 19-es és a 41-es villamos, amely a Batthyány téri metrótól, illetve a 17-es villamos, mely a Déli pályaudvartól indul. Amennyiben autóval érkezik figyeljen arra, hogy a környező utcák fizetős parkolási övezetnek minősülnek, ezért 8:00 és 20:00 óra között parkolási díjat kell fizetni.

Cross-linking kezelés ára:
138 000 Ft / szem

A kezelés előtt szakorvosi vizsgálat szükséges.

Általános szemészeti vizsgálataink

Panaszok ellátása, betegségek kontrollja, szemvizsgálat jogosítvány megújításához, munkahelyi alkalmasság elbírálásához.

A szemfenék és látóidegfő keresztmetszeti vizsgálata pl. zöldhályog, makuladegeneráció esetén.

Látótér-vizsgálat pl. zöldhályog (glaukoma), neurológiai és az ideghártya öröklött betegségei esetén.

Szaruhártya szerkezeti eltéréseinek kivizsgálása, ha szemüveggel nem sikerül 100%-ra korrigálni a látást vagy az asztigmia folyamatosan változik.

A szem mélyebb rétegeinek vizsgálata szembetegségek és belgyógyászati betegségek esetén.

A kontrollcsomag minden célzott szemészeti mérést tartalmaz, hogy időben felismerjük és kezeljük a cukorbetegséggel járó szemfenéki szövődményeket és egyéb szemészeti betegségeket.

Szűréssel és rendszeres (3 havonta történő) kontrollvizsgálatokkal megelőzhetőek a zöldhályog okozta látótérkárosodások és a látás egy életen át megőrizhető.

Szemészeti kezeléseink

Hormonális, szemészeti betegségek, monitorhasználat vagy kontaktlencse viselése miatti szemszárazság kezelésére.

Keratoconus okozta szemromlás megállítására, megelőzve a kockázatos szaruhártya-átültetést és látásvesztést.

Lencseműtétet követő utóhályog (hegesedés, szürkülés) vagy szűk csarnokzug kezelése percek alatt, lézerrel, fájdalommentesen.

Rövidlátás (-1-12D-ig), távollátás (+1-től +5,5D-ig), cylinder (1-től 5,5D-ig) kezelése lézerrel.

Szürkehályog kezelése fájdalommentes, ultrahangos, szemkövető technológiával.

Látásjavító kezelés 45 év felett, hogy fájdalommentesen megbszabaduljon a szemüvegtől.

Kérjen időpontot vizsgálatra!

Ismerje meg orvosainkat!

Kizárólag nagy tapasztalattal rendelkező szemészek, műtőorvosok és a szemészet különböző területének specialistái dolgoznak klinikánkon.
A szűréseket, a diagnózis felállítását és a szemészeti betegségek gondozását több évtizedes gyakorlattal, empátiával és a legkorszerűbb diagnosztikai háttérrel végzik.

Dr. Tátrai Erika
Dr. Tátrai Erika
Szemész szakorvos, refraktív sebész
Dr. Kun Lídia
Dr. Kun Lídia
Szemész szakorvos, refraktív sebész
Dr. Szalai Éva
Dr. Szalai Éva
Szemész szakorvos
Dr. Ispán Orsolya
Dr. Ispán Orsolya
Szemész főorvos
Dr. Ürge Andrea
Dr. Ürge Andrea
Szemész szakorvos
Dr. Árvay Anita
Dr. Árvay Anita
Intézetvezető főorvos
Dr. Simon Lilla
Dr. Simon Lilla
Szemész szakorvos, szürkehályog sebész
Dr. Fodor Erzsébet
Dr. Fodor Erzsébet
Szemész szakorvos, refraktív sebész
Dr. Molnár Szilvia
Dr. Molnár Szilvia
Szemész főorvos, refraktív sebész
Dr. Fekete Orsolya
Dr. Fekete Orsolya
Szemész főorvos, refraktív sebész
Dr. Máté Andrea
Dr. Máté Andrea
Szemész szakorvos
Dr. Palágyi Deák Ilona
Dr. Palágyi Deák Ilona
Szemész főorvos

Kapcsolat

1032 Budapest, Bécsi út 183.
(Óbudai szemészeti szakrendelés)

06 1 / 2-505-505

Nyitva tartás:
Hétfőtől szombatig: 08:00 - 16:00

sasszemklinika.hu