Szárazszem-kezelés

Szárazszem-kezelés

A szárazszem-szindróma sokaknak, leggyakrabban kontaktlencsét viselőknek nehezíti meg a mindennapi életét. Hosszú ideig nem volt hatékony megoldás, de most már klinikánkon is elérhető a világ legújabb, Rexon Eye kezelés, amely hosszútávú megoldást jelenthet a száraz szem tüneteire.

sasszemklinika.hu

Mi a Rexon-Eye® száraz szem kezelés előnye?

A Rexon Eye® kezelés klinikailag bizonyítottan stabilizálja a könnyfilmet, fokozza a könnytermelést és javítja a száraz szem tüneteit a könnytermelésért felelős sejtek természetes regenerációja révén. A kezelés segíthet megállítani a Meibom-mirigyek sorvadását is. Ezek a mirigyek kulcsfontosságúak a könnyfilm stabilitásának megőrzésében. A kezelés javítja és fokozza a könnymirigyek természetes könnytermelő képességét. A Rexon-Eye száraz szem elleni terápia tartós, hosszan tartó előnyöket biztosít regeneráló tulajdonságainak köszönhetően. A kezelések után egy-másfél év tünetmentesség vagy a panaszok számottevő javulása várható. Ezt követően a kezelés ismételhető.

Hogyan készüljön a Rexon Eye száraz szem kezelésre?

A kezeléssorozat 4 alkalomból áll és fájdalommentes. A kezelés egy speciális szemmaszkba épített kontaktelektródákkal történik, amelyet csukott szemekre kell felhelyezni. Egy kezelés 20 percet vesz igénybe. Ezt az időt csukott szemmel, kellemesen, akár zenehallgatással is eltöltheti. Az egész kezelés kellemes és pihentető érzés. A kezelés során a páciens enyhe és kellemes hőérzetet érez a maszk alatti bőrterületen. Kezelés után 5-10 percig homályos látás előfordulhat.

Hogyan működik a Rexon-Eye kezelés?

A Rexon-Eye egy nem invazív kezelés, amely az innovatív Quantum Molecular Resonance (QMR) elven működik. Alacsony teljesítményű, nagyfrekvenciás elektromos mezők alkalmazásával stimulálja a könnytermelő rendszert és javítja az érintett mirigyszövetek aktivitását. Ez a frekvenciatartomány 4 és 16 MHz között mozog és megegyezik a biológiai szövetekben lévő molekuláris kötések rezgésével.

A kezelés serkenti az anyagcserét és a sejtek természetes regenerálódását a könnytermelő könnymirigyekben és a lipid termelő Meibom-mirigyekben, ez által növelve és javítva a természetes könny mennyiségét és minőségét. Újra egyensúlyba hozza a könnyfilmet, hogy a szem hidratált maradjon. A teljes kezelést követően a regenerált mirigyek biztosítják a szem természetes könny- és lipidtermelését.

sasszemklinika.hu

Gyakori kérdések

Milyen fizetési lehetőségek közül válaszhatok?

Mutasd a választ

A szemészeti szolgáltatásaink készpénzben, bankkártyával vagy egészségpénztári kártyával is fizethetők. American Express kártyán kívül minden hazánkban ismert bankkártyát elfogadunk. Kérjük, hogy számla igényét előre jelezze! Amennyiben kezelés árát egészségpénztári kártyával fizetné, kérjük ellenőrizze, hogy elegendő összeggel rendelkezik-e az egészségpénztári számláján, és érdeklődjön, hogy milyen feltételekkel tudjuk elfogadnia fizetést! Van olyan egészségpénztár, amelynél csak készpénzes fizetés lehetséges. Az egészségpénztárnak benyújtandó számlát csak a kezelés napján áll módunkban kiállítani, erre utólag nincs lehetőség. Az egészségpénztári kedvezményt Ön abban az esetben veheti igénybe, ha egészségpénztári tag, közvetlen rokon vagy szerződésben megjelölt kedvezményezett. Szükség esetén a kártya feltöltését időben, a műtét előtt legalább egy héttel indítsa el, hogy az összeg biztosan rendelkezésre álljon. Egészségpénztárakkal létrejött együttműködési megállapodásunk alapján lehetőség van a kezelési költség 20%-os személyi jövedelemadóból történő visszatérítésére is.

Hogyan jutok el a Sasszemklinikára?

Mutasd a választ

Az általános szemészeti szakrendelésünk a 3. kerület Bécsi út 183. alatt található, a Szent Margit kórházzal szemben. A klinikánknál áll meg a 19-es és a 41-es villamos, amely a Batthyány téri metrótól, illetve a 17-es villamos, mely a Déli pályaudvartól indul. Amennyiben autóval érkezik figyeljen arra, hogy a környező utcák fizetős parkolási övezetnek minősülnek, ezért 8:00 és 20:00 óra között parkolási díjat kell fizetni.

Száraz szem kezelés ára:
120.000 Ft / 4 alkalom két szemre

A kezelés előtt szakorvosi vizsgálat szükséges.

Általános szemészeti vizsgálataink

Panaszok ellátása, betegségek kontrollja, szemvizsgálat jogosítvány megújításához, munkahelyi alkalmasság elbírálásához.

A szemfenék és látóidegfő keresztmetszeti vizsgálata pl. zöldhályog, makuladegeneráció esetén.

Látótér-vizsgálat pl. zöldhályog (glaukoma), neurológiai és az ideghártya öröklött betegségei esetén.

Szaruhártya szerkezeti eltéréseinek kivizsgálása, ha szemüveggel nem sikerül 100%-ra korrigálni a látást vagy az asztigmia folyamatosan változik.

A szem mélyebb rétegeinek vizsgálata szembetegségek és belgyógyászati betegségek esetén.

A kontrollcsomag minden célzott szemészeti mérést tartalmaz, hogy időben felismerjük és kezeljük a cukorbetegséggel járó szemfenéki szövődményeket és egyéb szemészeti betegségeket.

Szűréssel és rendszeres (3 havonta történő) kontrollvizsgálatokkal megelőzhetőek a zöldhályog okozta látótérkárosodások és a látás egy életen át megőrizhető.

Szemészeti kezeléseink

Hormonális, szemészeti betegségek, monitorhasználat vagy kontaktlencse viselése miatti szemszárazság kezelésére.

Keratoconus okozta szemromlás megállítására, megelőzve a kockázatos szaruhártya-átültetést és látásvesztést.

Lencseműtétet követő utóhályog (hegesedés, szürkülés) vagy szűk csarnokzug kezelése percek alatt, lézerrel, fájdalommentesen.

Rövidlátás (-1-12D-ig), távollátás (+1-től +5,5D-ig), cylinder (1-től 5,5D-ig) kezelése lézerrel.

Szürkehályog kezelése fájdalommentes, ultrahangos, szemkövető technológiával.

Látásjavító kezelés 45 év felett, hogy fájdalommentesen megbszabaduljon a szemüvegtől.

Kérjen időpontot vizsgálatra!

Ismerje meg orvosainkat!

Kizárólag nagy tapasztalattal rendelkező szemészek, műtőorvosok és a szemészet különböző területének specialistái dolgoznak klinikánkon.
A szűréseket, a diagnózis felállítását és a szemészeti betegségek gondozását több évtizedes gyakorlattal, empátiával és a legkorszerűbb diagnosztikai háttérrel végzik.

Dr. Tátrai Erika
Dr. Tátrai Erika
Szemész szakorvos, refraktív sebész
Dr. Kun Lídia
Dr. Kun Lídia
Szemész szakorvos, refraktív sebész
Dr. Szalai Éva
Dr. Szalai Éva
Szemész szakorvos
Dr. Ispán Orsolya
Dr. Ispán Orsolya
Szemész főorvos
Dr. Ürge Andrea
Dr. Ürge Andrea
Szemész szakorvos
Dr. Árvay Anita
Dr. Árvay Anita
Intézetvezető főorvos
Dr. Simon Lilla
Dr. Simon Lilla
Szemész szakorvos, szürkehályog sebész
Dr. Fodor Erzsébet
Dr. Fodor Erzsébet
Szemész szakorvos, refraktív sebész
Dr. Molnár Szilvia
Dr. Molnár Szilvia
Szemész főorvos, refraktív sebész
Dr. Fekete Orsolya
Dr. Fekete Orsolya
Szemész főorvos, refraktív sebész
Dr. Máté Andrea
Dr. Máté Andrea
Szemész szakorvos
Dr. Palágyi Deák Ilona
Dr. Palágyi Deák Ilona
Szemész főorvos

Kapcsolat

1032 Budapest, Bécsi út 183.
(Óbudai szemészeti szakrendelés)

06 1 / 2-505-505

Nyitva tartás:
Hétfőtől szombatig: 08:00 - 16:00

sasszemklinika.hu