Rólunk

Kik a szemészeti szaktanácsadók?

Körpöly Anita Vezető szaktanácsadó - sasszemű
1997 óta dolgozom szemészeti területen, 2000 óta pedig az OPTIK-MED Sasszemklinikán. 10 éve már én is a sasszeműek táborát erősítem. Jó érzés megosztani a saját tapasztalataimat. Megszámlálhatatlan pácienst vizsgáltam már, de minden nap más és más, új emberekkel ismerkedhetek meg. Szeretem, ha zajlik körülöttem az élet, nyüzsöghetek, és ezt a munkám szerencsére biztosítja.

Annus Adrienn
28 éve dolgozom szemészeti területen, 2004 óta a Sasszemklinikán. Rengeteg pácienst végigkísértem már az alkalmassági vizsgálattól az utolsó kontrollig – köztük a sógoromat és több barátomat is -, de még mindig meghatódom, amikor lézerkezelés után sokan sírnak a boldogságtól. Később gyakran hallom tőlük: „Életem egyik legjobb döntése volt.”. Ezeket az örömkitöréseket nem lehet megunni.

Bencze Aliz - sasszemű
2005 óta dolgozom a Sasszemklinikán. Jómagam és sok ismerősöm is sasszemű. Gyakran asszisztálok a műtőben. Munkám során rengeteg tévhittel találkozom. Sok olyan információ terjeng a lézerkezelésekről, amely tévhiteken alapszik. Ezért szeretjük, ha a páciensek fel merik tenni a kérdéseiket és minden indokolatlan félelmet eloszlathatunk. Ezért vagyunk: a tisztánlátásért és az éleslátásért.

Holhos Judit
Szeretek segíteni az embereknek. Sok alkalmassági vizsgálatot végeztem már, de gyakran dolgozom a műtő előtti pultban is, ahol a legtöbben alig várják, hogy elkezdődjön a műtét, de akadnak olyanok is, akik szinte remegnek az idegességtől, annyira félnek, pedig nincs miért. A műtét után viszont már úgy feloldódik a hangulat, hogy sok fiatal kérdezi: „Ma este már bulizhatok?”. A pihenést javasoljuk első este.

Keszthelyi Sylvia - sasszemű
Nagy dioptriáim voltak, így a Sasszemklinikát választottam, hogy megoldják a problémámat. Sikerült. Később pedig munkára jelentkeztem a Sasszemklinikára, és ők is engem választottak. Már pontosan tudom, hogy sem a vizsgálat, sem a kezelés nem jár semmilyen kellemetlenséggel, teljesen fájdalommentesek. Személyes tapasztalataimat örömmel osztom meg a páciensekkel is.

Kiss Márta - sasszemű
1997 óta dolgozom a műtő recepcióján. Sasszemű vagyok, ahogy több barátom is. Fő feladatom megnyugtatni a műtétre várókat. Néha azonban előfordul, hogy a nyugtató szavak, a megélt tapasztalatok, a szakmai érvek és még egy Xanax is kevésnek bizonyul. Ilyenkor kérdezik: „Kaphatok még nyugtatót?”, a kísérők pedig „Mi is kaphatunk?”. Jó látni a kezdeti izgalmak után a megkönnyebbült, mosolygó arcokat.

Nagy Andrea
Nem sok olyan munkahely van, ahol napi szinten annyi sikert lehet megélni, mint a Sasszemklinikán. Az itt eltöltött idő alatt kezdtem csak el igazán értékelni, hogy jó a látásom, főként, amikor -12-es dioptriával a műtőbe lépő páciensek boldogan jönnek ki a kezelés után, és nem győzik hajtogatni: „Köszönöm!”. Jó érzés, hogy egy összetartó csapatban és modern, kulturált környezetben dolgozhatok.

Pénzes Erika
Optometristaként végeztem. Sorra írtam fel a szemüvegeket és kontaktlencséket. Pontosan tudom, hogy nem mindenki látását sikerül szemüveggel 100%-ra korrigálni. Közben csendben figyeltem a lézerszemészet újításait, rohamos fejlődését. Így örömmel váltottam, és jöttem a Sasszemklinikára dolgozni. Itt ugyanis akár 100%-nál is jobb látásélességet lehet biztosítani a pácienseknek.

Reiner Annamária
A műtéti előkészítőben dolgozom. Érzéstelenítő szemcseppeket adok a műtétre váróknak. Egyesek annyira izgulnak, hogy bekísérem őket a műtőbe és fogom a kezüket. Végül felszabadult mosollyal jönnek ki, mert már tudják, hogy valóban pár perces semmiség az egész. Ilyenkor mondják: „Előbb is belevághattam volna.”. Egy ideje már Ede plüssmackót is lehet szorongatni a kezelések alatt.

Schmidt Eszter
Ez az első munkahelyem. Szeretek itt dolgozni. A páciensek sikerélményeiből töltekezem. Már többen megkérdezték: "Milyen végzettség kell ehhez a munkához?". Hihetetlen jól esik, amikor emlékeznek a nevemre, engem kérnek a telefonhoz és megköszönik a kedvességemet. A férjem is sasszemű. Jó érzés, hogy megtaláltam a helyemet mind a munkámban, mind a magánéletemben.

Scholz Tünde
Mindig is az egészségügyben szerettem volna dolgozni, embereknek segíteni. A Sasszemklinika ezt maximálisan biztosítja. Jelen van a csúcstechnológia, a szakmai tudás, a legbiztonságosabb kezelési módszerek, és egy összetartó csapat. Örülök, hogy mindennek én is szerves része lehetek. Az, hogy a páciensek a két szemük világát bízzák ránk, igazán nagy bizalom és megtiszteltetés.

Tomozi Anita
Én vagyok a csapat legfiatalabb tagja. Két éve dolgozom a Sasszemklinikán. Imádom a rengeteg sikerélményt, ami itt nap mint nap ér. Persze az éremnek van másik oldala is. Nem könnyű megvigasztalni a lézerkezelésre nem alkalmasakat. Vannak, akik elsírják magukat csalódottságukban, hogy nem válhatnak sasszeművé. Azonban mindig kárpótolnak a műtőből kilépők örömkönnyei, a kontrollvizsgálatra érkezők mosolya.

Varga Veronika - sasszemű
-12 Dioptriával és 3 cylinderrel érkeztem sok évvel ezelőtt a Sasszemklinikára. Még kontrollra jártam, amikor a szaktanácsadóm megjegyezte, hogy új munkatársat keresnek, érdekelne-e a lehetőség, mivel jó beszélőkével és megélt tapasztalatokkal rendelkezem. Még aznap beadtam a jelentkezésem, és nagy örömömre elnyertem az állást. Azóta szemüveg és kontaktlencse nélkül itt dolgozom.

Kik végzik a vizsgálatokat és a szemműtéteket?

„A lézerkezelés eredménye a technikai feltételektől és a kezelést végző orvosok gyakorlatától, tapasztalatától függ.”
Prof. Ulf Stenevi az Európai Refraktív Szemészeti Társaság volt elnöke

Prof. Dr. Nagy Zoltán Zsolt
Az OPTIK-MED és a Semmelweis Egyetem szakmai együttműködésének irányítója, a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának professzora, az MTA doktora. Hazánkban az elsők között végzett PRK műtéteket. Évek óta képviseli Magyarországot a Nemzetközi Refraktív Sebészeti Társaságban, szakfolyóiratok felkért bírálója, nemzetközi kongresszusok meghívott előadója.

Dr. Árvay Anita intézetvezető főorvos
14.000 alkalmassági vizsgálat
Az OPTIK-MED-nél alapítása óta, 1997 óta dolgozom. Úgy gondolom, hogy a vezetésem alatt álló orvoscsapattal együtt elmondhatjuk, hogy lehetőségünk volt a lézeres látásjavítás minden csínját-bínját kitanulni. Emlékszem, hogy a legelső pácienseim egyike egy jóképű, feltűnően kedves fiatalember volt, aki aztán megkérte a kezemet. Hamarosan a 17. házassági évfordulónkat ünnepeljük a két fiúnkkal együtt.

Dr. Deák Ilona
9.000 alkalmassági vizsgálat
15 éve, amikor az OPTIK-MED-hez jöttem dolgozni, szinte magam sem akartam elhinni, milyen eredményekre képes a lézeres sebészet. A 15 év alatt persze minden aggályomra kielégítő választ kaptam. Vannak hasonló kétkedő-aggódó pácienseim, akik ugyanazt az utat járják végig, mint én annak idején. Aztán a kezdeti bizonytalanságot lassan felváltja a biztos meggyőződés: Jól döntöttem!

Dr. Fekete Orsolya
4.000 alkalmassági vizsgálat, 16.000 PRK és FEMTO (IntaLasik) kezelés
Nemrég összefutottam egy volt csoporttársammal. Alig ismertem meg, mivel eltűnt a seszínű ruházata, a vastagkeretes szemüvege, és a „bocsánat, hogy élek” stílusa. Mesélte, hogy meglézereztette a szemét, majd megismerte a férjét, és azóta másképp látja a világot. Kiderült, hogy nálunk kezelték. Érdekes, hogy sokszor megfordult a klinikán és egyszer sem találkoztunk. A férjét azonban már én kezeltem.

Dr. Ispán Orsolya
5.000 alkalmassági vizsgálat, 16.000 PRK kezelés
Egy céllövő volt a legemlékezetesebb páciensem. Sikeres volt már a lézerkezelés előtt is. Kiderült, hogy a sasszemtől várja a még jobb eredményeket. Megvallom kicsit aggódtam, mivel attól, hogy valaki élesebben lát, még nem feltétlenül tud jobban is lőni. Aztán egy nap bejelentkezés nélkül bejött a klinikára és elképesztő büszkeséggel mutatta meg a világbajnoki érmét, mint közös sikerünket.

Dr. Serfőző Csilla
4.000 alkalmassági vizsgálat, 7.000 PRK és FEMTO kezelés
Sokaknak nem csak a látását, hanem a lelkét is ápolni kell. Megtisztelő számunkra ez a szintű bizalom, amely nélkül én magam sem bíznám a szemem fényét másra. Múltkor egy idősebb páciensemet kezeltük, aki nyomban a műtét után megkérdezte, hogy még aznap emelhet-e 15 kilót. Rögtön tudtam, hogy az unokájára gondol. A lézeres szemműtét nem akadályozza a fizikai aktivitást, úgyhogy persze megengedtük a „súlyemelést”.

Dr. Máté Andrea
10.000 alkalmassági vizsgálat
Emlékszem egy nagyfokú rövidlátó, értelmi fogyatékos páciensemre. A kezelés napján végig kapaszkodott belém, a műtéte alatt szorította a kezemet és végül ragyogó szemekkel a nyakamba ugrott és puszilgatott. Soha nem felejtem el a ragaszkodását és kitörő, őszinte örömét. Érte izgultam a legjobban, hogy vajon hogyan éli meg ezt a nagy változást az életében. Hihetetlenül boldog volt velünk együtt.

Dr. Munkácsi Györgyi
8.000 alkalmassági vizsgálat
Volt egy 50-es éveiben járó, nagyfokú rövidlátó páciensem, aki csak homályfoltokat látott szemüveg nélkül. Lézerkezelés után azt mondta, hogy nem tudta, hogy ilyen gyönyörű és színes világban él. Ilyenkor én is színesebben látom a világot. A hivatásom az életem. Dolgoztam Németországban és Ausztriában is. A férjem is orvos és az egyik fiam is szemészorvos lett. Talán az öt unokám között is akad majd szemész.

Dr. Sipos Éva
10.000 alkalmassági vizsgálat
Egyszer egy gyönyörű virágcsokrot kaptam egy hölgytől, aki kicsit sem tűnt ismerősnek. Gondoltam összetéveszt egy kolléganőmmel, de nem. Kiderült, hogy a fiát vizsgáltam korábban, akinél észrevettem egy apró elváltozást a szemfenéken és tovább irányítottam a megfelelő szakintézménybe. Ott a komputertomográfia már súlyos bajt igazolt és még időben megoperálták. A korai felismerésért kaptam a csokrot.

Dr. Ürge Andrea
4.000 alkalmassági vizsgálat
Az már elég megszokott számunkra, hogy a páciensek elégedettek a műtét eredményével. Ez mindig nagy öröm, de egy idő után természetessé válik. Az viszont nagy sikerélmény, ha olyan betegséget diagnosztizálunk, amelyre eddig nem derült fény. Legutóbb például egy páciensemnél a ritka Bechterew kórt diagnosztizáltam, így a megfelelő kezelés hatására az addigi fájdalmai végre megszűntek.

Dió Mihály lézermérnök
Villamosmérnök, klinikai mérnök, egészségügyi szaktanár. 30 éve foglalkozik orvosi műszerekkel. A Magyar Mérnöki Kamara tagja. A Semmelweis Egyetem adjunktusa. Biofizikát és egészségügyi műszaki alapismereteket tanít. Diákjai szavaival élve: „Ott van a toppon minden témában… Érthetően magyaráz, látszik, hogy szereti azt, amit csinál. És még humora is van.”

Szekrényesi Csaba lézermérnök
Villamosmérnök, egészségügyi mérnök. A Semmelweis Egyetemen biofizikát és egészségügyi műszaki alapismereteket valamint egészségügyi információs rendszereket tanít. Diákjai szerint: „Kora ellenére nagyon nagy tudással rendelkezik, felnézek rá…. Egyik nagy kedvencünk. Dió Mihállyal szuper páros :D… Végre egy oktató, akit megáldottak egy kis humorérzékkel :D.”

Milyen eredményre számíthatok?
Mi vár az alkalmassági vizsgálaton?
Mi történik a kezelési napon?
Mire kell ügyelni a gyógyulás ideje alatt?
Mennyire biztonságos a lézeres látásjavítás?
Milyen garanciát nyújt az OPTIK-MED?
Lézeres szemműtét után milyen eredményre számíthatok?

Milyen eredményre számíthatok a lézeres szemműtét után?

A Sasszemkezelés®-sel olyan rejtett fénytörési hibákat is lehet korrigálni, amelyeket a legjobb szemüvegek, kontaktlencsék és a hagyományos lézerkészülékek sem képesek. A Sasszemkezelés® lézeres szemműtét (PRK, FEMTO, Olvasószemüveg kezelés, NO-Touch) után életre szólóan jobban láthat, mint szemüveggel.

Mi vár a sasszem lézeres szemműtét alkalmassági vizsgálatán?

Mi vár az alkalmassági vizsgálaton?

Mire számíthat a vizsgálat során?

 • egy teljesen fájdalommentes, másfél-két óráig tartó vizsgálatra kell készülnie
 • vizsgálatának legfontosabb részeit egymástól függetlenül két szakember is elvégzi
 • öt különböző módszerrel mérik meg szemének fénytörési hibáit
 • a kezelés várható eredményét névre szóló, orvosi garancialevélben kézhez kapja
 • az alkalmassági vizsgálat több tízezer adatot ad az ideális kezelés megtervezéséhez

Hogyan javasolt érkezni a vizsgálatra?

 • mivel pupillatágító szemcseppeket kap, így a vizsgálat után akár egy napig homályosan láthat, ezért célszerű kísérővel vagy tömegközlekedéssel érkezni
 • lágy kontaktlencsét a vizsgálat előtt 4-5 napig, félkemény-és keménylencsét pedig legalább 2 hétig nem szabad viselni a pontos mérési eredmények érdekében
 • hölgyeknek javasolt mellőzni a sminket, főleg a szemfestékeket
 • nyugodtan ehet és ihat (nem alkoholtartalmú italt) a vizsgálat előtt
 • Hozza magával a TAJ kártyáját kedvezményes recept felírásáért
 • hozza magával korábbi szemészeti leleteit, valamint szemüvegét

Az alkalmassági vizsgálat online jelentkezés esetén 50 éves korig INGYENES (50 év felett online jelentkezéssel 25.000 Ft helyett csak 10.000 Ft).

Mi történik a PRK kezelés, FEMTO kezelés napján?

Mi történik a kezelés napján?

Mire számíthat a szemműtét napján?

 • egy fájdalommentes, másfél-két óráig tartó klinikai tartózkodásra készüljön
 • az előkészítőbe kerülve feszültségoldó tablettát és érzéstelenítő szemcseppeket kap
 • a műtőben semmi dolga nincs, csak kényelmesen elhelyezkedni és előre nézni
 • a kezelési idő PRK kezelés esetén 2-3 perc, FEMTO kezelés esetén 8-10 perc
 • a műtét után azonnal megtapasztalja az éleslátás élményét
 • kívánsága szerint akár azonnal, akár rövid pihenés után távozhat kísérőjével

Hogyan érkezzen a lézeres szemműtétre?

 • 100% UV szűrős napszemüveggel érkezzen (a klinikán ellenőrizhető az UV szűrése), vagy vásároljon a klinika napszemüveg kínálatából
 • lágy kontaktlencsét a kezelés előtt 4-5 napig, félkemény- és keménylencsét pedig legalább 3-4 hétig nem szabad viselni
 • kérje meg egy ismerősét, hogy jöjjön Önért a műtét végére
 • hozza magával az alkalmassági vizsgálat során átadott garancialevelet
 • étkezzen szokásosan, azonban alkoholt és koffeint ne fogyasszon
 • a hölgyek a sminket (főleg vízálló sminket) és az illatszereket kerüljék
 • a műtéti napon bevett gyógyszerekről tájékoztassa kezelőorvosát!
 • ha nem egyösszegű fizetést választott, hozza magával a választott fizetési konstrukció szerinti igazolásokat és/vagy kezest
Mire kell ügyelni a gyógyulás ideje alatt?

Mire kell ügyelni a gyógyulás ideje alatt?

Melyek a legfontosabb orvosi előírások a gyógyulási idő alatt?

 • a kezelés után pihenjen (FEMTO szemműtét után 1 napig, PRK szemműtét után 5-6 napig)
 • az előírás szerint alkalmazza a szemcseppeket
 • ne tartózkodjon poros, dohányfüstös helyen az első egy hónapban
 • ne érje víz a szemét egy hónapig (szauna, gőzfürdő sem javasolt)
 • ne sminkelje a szemét PRK kezelés után 2 hétig, FEMTO kezelés után 4 hétig
 • ne dörzsölje a szemét a kezelést követő hónapokban
 • szolárium használata 3-6 hónapig szigorúan kerülendő
 • viseljen 100% UV szűrős napszemüveget a szabadban, ha süt a nap (FEMTO lézeres szemműtét után 2 hónapig, PRK lézeres szemműtét után 6 hónapig)
 • jelenjen meg az előírt kontrollvizsgálatokon
 • kérdés esetén hívja a 24 órás OPTIK-MED ügyeletet: (06 1) 2 505 505

Kell valamire figyelni a gyógyulás után?

Semmire sem kell figyelni gyógyulás után. A természetes szülés ugyanúgy lehetséges, ahogy kezelés előtt. Mindenféle sport és erőkifejtés ugyanúgy végezhető. Kovács Antal judo olimpiai bajnok, Storcz Botond és Schobert Norbert is ugyanúgy folytatta az edzéseit, ahogy lézeres szemműtét előtt tette.

Mennyire biztonságos a lézeres látásjavítás, lézeres szemműtét?

Mennyire biztonságos a lézeres látásjavítás?

A lézeres szemműtét kezelések (PRK kezelés, FEMTO szemműtét, Olvasószemüveg kezelésNO-Touch PRK) eredménye gyökeresen meg fogja változtatni az életét. Aki eddig csak vastag szemüveggel tudod elfogadható minőségben látni az mostantól szemüveg, vagy lencse nélkül tökéletes látású lesz. Mindez fájdalom nélkül elérhető.

 • az alkalmassági vizsgálat során kizárásra kerül minden, a lézerkezelési eredményt negatívan befolyásoló tényező
 • a világ egyik legkorszerűbb szemészeti műszerparkja és szemészek több tízezres vizsgálati tapasztalata segíti a szűrést
 • az aberrométer (páciensek elnevezésével Sasszemmérő) alkalmazásának köszönhetően pontosan feltérképezhetők az egyéni, rejtett fénytörési hibák, amelyek alapján a hagyományos lézerkezeléseknél biztonságosabb és pontosabb, személyre szabott látáskorrekció tervezhető
 • maximális biztonságra törekedve a klinika nem vállalja a lézerkezelést, ha nem biztos az optimális eredményben az OPTIK-MED az egyetlen olyan klinika hazánkban, ahol három csúcstechnológiájú lézerkészülék szolgálja a páciensek éleslátását
 • a klinika munkatársai több százezer kontrollvizsgálat tapasztalatával rendelkeznek, így nehezen képzelhető el olyan egyéni reakció, bármilyen felmerülő probléma, amivel még ne találkoztak volna
 • az OPTIK-MED tudományos partnere a Semmelweis Egyetem és a lézerszemészetben világvezető London Vision Clinic (vezetője az LBV olvasószemüveg-kezelés feltalálója, Dan Reinstein professzor)
 • a Sasszemklinikán a világ legszigorúbb egészségügyi biztonsági előírásai érvényesek
Milyen garanciát nyújt az OPTIK-MED lézeres szemműtét?

Milyen garanciát nyújt az OPTIK-MED?

Az OPTIK-MED Sasszemklinika 15 év szakmai tapasztalata és közel 100.000 elvégzett lézeres szemműtét alapján nagyon nagy pontossággal előre tudja jelezni a lézeres kezelés várható eredményét. Az alkalmassági vizsgálatot követően megtapasztalhatja és írásba rögzítve is megkapja, hogy milyen eredmény várható az Ön esetében, ha úgy reagál a lézerkezelésre, ahogy a páciensek 99%-a.

De mi a helyzet, ha Ön az 1%-ba esik? Ha az Ön szaruhártyája a szokásostól eltérően reagál a kezelésre? Ha az elért eredmény kevésbé jó, mint amire számított? A garanciavállalás erre az esetre vonatkozik. Önnek ezt az 1% kockázatot sem kell vállalnia. Ha a lézerkezelést követően kisebb mértékben javulna a látása, mint ahogy azt előre írásba kapta, a garancia életbe lép. Egy egyszerű példával élve, ha azt ígérte a szemész szakorvos, hogy 8 dioptriát fog javítani a látásán és végül csak 7-et sikerült, akkor az OPTIK-MED díjmentesen megismétli a lézerkezelést.

Mit tegyen, ha Ön is sasszemű szeretne lenni?

Jelentkezzen ingyenes alkalmassági vizsgálatra itt, amennyiben alkalmas a kezelésre, elvégezhető a lézeres szemműtét az Önnek megfelelő időpontban.

Jelentkezem az ingyenes alkalmassági vizsgálatra